28.3 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΜπορούμε να φάμε τα καρότα όταν βγάλουν μαύρα στίγματα;

Μπορούμε να φάμε τα καρότα όταν βγάλουν μαύρα στίγματα;

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε καύσιμα πυραύλων και αερόσακους ανιχνεύτηκε σε φρούτα, γαλακτοκομικά και κρέας

Η έκθεση σε υψηλές δόσεις υπερχλωρικού άλατος μπορεί να επηρεάσει τον θυρεοειδή αδένα, διαταράσσοντας τον μεταβολισμό των ενηλίκων και επηρεάζοντας την ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε έμβρυα και βρέφη Μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε καύσιμα πυραύλων, ορισμένα πλαστικά και αερόσακους είναι ανιχνεύσιμη σε πολλά τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, σύμφωνα με το Consumer Reports.

Ομάδα Παράκτιας Αναγνώρισης: Η νέα ιδέα του αμερικανικού Σώματος Πεζοναυτών

Το 3ο Παράκτιο Σύνταγμα Πεζοναυτών (3rd Marine Littoral Regiment – 3 MLR) βρίσκεται στην διαδικασία δοκιμής της νέας ιδέας της Ομάδας Παράκτιας Αναγνώρισης (Littoral Reconnaissance Team – LRT). Η LRT είναι μία χαμηλού ίχνους ομάδα, που αναπτύσσεται εύκολα, και χρησιμοποιεί πολλαπλής χρήσης αισθητήρες και άλλες πηγές συλλογής πληροφοριών, για να εκτελεί Αναγνώριση και Αντι-Αναγνώριση στην

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Λευκορωσία διέταξε γενικό συναγερμό – Οι Ουκρανοί πιέζουν το Κουρσκ – Στρατιωτικός νόμος σε Κούρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ

Αύξηση της πίεσης των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν εισέλθει στον θύλακα του Κούρσκ, αναμένουν τα επόμενα 24ωρα οι Ρώσοι: Μία Ταξιαρχία των Ουκρανών πέρασε και αυτή από τα σύνορα και έχει εμπλακεί σε μάχες. Κηρύχθηκαν από την Μόσχα σε καθεστώς «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», δηλαδή στρατιωτικού νόμου, Κούρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ. Εκτός από το Κούρσκ οι Ρώσοι

Πως οι μυκοτοξίνες απειλούν την ασφάλεια των δημητριακών – Επιστημονικά ευρήματα

Επιστήμονες εξέτασαν τα προβλήματα που δημιουργούν οι μυκοτοξίνες στον τομέα των δημητριακών στην Ιρλανδία για να βοηθήσουν στην καλύτερη προστασία των καταναλωτών. Η Ιρλανδία είναι σημαντικός παραγωγός βρώμης και κριθαριού. Ενώ ένα μέρος της παραγωγής χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή, ένα σημαντικό ποσοστό χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Ο Chris Elliott, πρώην καθηγητής Ασφάλειας Τροφίμων στο

Η Ρωσία μαζεύει δυνάμεις στο Κουρσκ! ΒΙΝΤΕΟ σοκ με Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν πυρά και νάρκες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή ότι συγκεντρώνει δυνάμεις, εναντίον ουκρανικών σχηματισμών στην περιοχή Sudzha της περιοχής Kursk, στέλνοντας τανκς και άλλο βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό. «Οι δυνάμεις περιλαμβάνουν συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων BM-21 Grad, ρυμουλκούμενα πυροβόλα, άρματα μάχης που μεταφέρονται, βαρέα οχήματα, οχήματα Ural και KamAZ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του! Σύμφωνα
spot_imgspot_img

Η μούχλα στα καρότα μπορεί να μειωθεί με τη σωστή αποθήκευσή τους

Βραστά, ωμά, αλεσμένα σε smoothies, σε χυμό, ψητά στο φούρνο τα καρότα είναι πάντα νόστιμα και γεμάτα βιταμίνες. Το μόνο τους μειονέκτημα; Σε υγρές ή πολύ ζεστές συνθήκες αποθήκευσης αναπτύσσουν μύκητες.

Οι μύκητες συνήθως εκδηλώνονται με τη μορφή γκρίζων ή μαύρων, ακανόνιστων κηλίδων στη φλούδα του καρότου οι οποίες συχνά εμφανίζονται λίγο μετά την αγορά.

Η προσβολή από μύκητες σπάνια γίνεται αντιληπτή στο σούπερ μάρκετ, αλλά γίνεται εμφανής μόνο στο σπίτι, συνήθως όταν τα καρότα έχουν ιδρώσει στη συσκευασία τους.

Ο Markus Schmidt-Heydt, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Max Rubner (MRI) στην Καρλσρούη είναι ειδικός στις μούχλες και τις τοξίνες τους, γνωστές ως μυκοτοξίνες.

Διαβάστε ακόμη: Καρότα – Ο αλάνθαστος τρόπος για να πάρετε όλα τα θρεπτικά τους οφέλη – Επιστημονικό πείραμα

Εάν εμφανιστούν σκούρες κηλίδες στα καρότα, αρχικά υποψιάζεται προσβολή από μαύρους μύκητες του γένους Alternaria, οι οποίοι είναι ευρέως διαδεδομένοι στη φύση. “Στις μελέτες μας για τα καρότα, απομονώναμε πάντα την Alternaria. Ωστόσο, αλλά και άλλα είδη μυκήτων προκαλούν παρόμοιες ζημιές”. Μόνο μια εξειδικευμένη μυκητολογική ανάλυση μπορεί να πει με μεγαλύτερη ακρίβεια σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Επίσης, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο ένα λαχανικό να προσβάλλεται ταυτόχρονα από διάφορα είδη μούχλας. Στη βιβλιογραφία, ο μύκητας Thielaviopsis basicola αναφέρεται συχνά ως αιτία της αποθηκευτικής σήψης στα καρότα.

Πετάμε τα καρότα όταν βγάλουν μαύρα στίγματα;

Ο Schmidt-Heydt εξηγεί ότι η μούχλα Alternaria, για παράδειγμα, είναι ικανή να παράγει έως και 65 άλλες μυκοτοξίνες. Εάν υπάρχουν μόνο οριακές κατεστραμμένες περιοχές στα καρότα, ο Schmidt-Heydt συνιστά να κόβετε γενναιόδωρα την προσβεβλημένη περιοχή και να τρώτε αμέσως τα υγιή τμήματα της ρίζας.

Το κέντρο συμβουλών καταναλωτών συμβουλεύει κάτι παρόμοιο: “Εφόσον οι κηλίδες είναι ακόμη σχετικά νέες, αρκεί να ξεφλουδίζετε ή να κόβετε τις μαύρες κηλίδες σχολαστικά”. Σύμφωνα με το κέντρο συμβουλών καταναλωτών, εάν η μυκητιακή ανάπτυξη είναι παλαιότερη ή τα καρότα έχουν αποκτήσει πικρή γεύση, η μούχλα έχει ήδη εξαπλωθεί περαιτέρω. Σε αυτή την περίπτωση, για να είστε σίγουροι, μην φάτε τα καρότα, αλλά πετάξτε τα.

Η μούχλα στα καρότα μπορεί να μειωθεί με τη σωστή αποθήκευσή τους.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές σημαντικές συμβουλές για να έχετε φρέσκα καρότα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα:

Είναι καλύτερο να αγοράζετε καρότα χύμα.
Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα γρήγορα μετά την αγορά.
Βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες είναι όσο το δυνατόν πιο “άθικτες”: αν τα καρότα έχουν ήδη κατεστραμμένες περιοχές, οι μύκητες μπορούν να εισχωρήσουν και να πολλαπλασιαστούν ευκολότερα.
Κόψτε τα χόρτα των καρότων, εάν υπάρχουν – Ξηραίνουν το λαχανικό πιο γρήγορα
Αποθηκεύστε τα καρότα στο συρτάρι για τα λαχανικά που υποτίθεται ότι έχει την κατάλληλη θερμοκρασία συντήρησής τους.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img