28.3 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανίαΠλοία-φαντάσματα των Ειδικών Δυνάμεων έτοιμα για δράση στην Μέση Ανατολή

Πλοία-φαντάσματα των Ειδικών Δυνάμεων έτοιμα για δράση στην Μέση Ανατολή

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε καύσιμα πυραύλων και αερόσακους ανιχνεύτηκε σε φρούτα, γαλακτοκομικά και κρέας

Η έκθεση σε υψηλές δόσεις υπερχλωρικού άλατος μπορεί να επηρεάσει τον θυρεοειδή αδένα, διαταράσσοντας τον μεταβολισμό των ενηλίκων και επηρεάζοντας την ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε έμβρυα και βρέφη Μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε καύσιμα πυραύλων, ορισμένα πλαστικά και αερόσακους είναι ανιχνεύσιμη σε πολλά τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, σύμφωνα με το Consumer Reports.

Ομάδα Παράκτιας Αναγνώρισης: Η νέα ιδέα του αμερικανικού Σώματος Πεζοναυτών

Το 3ο Παράκτιο Σύνταγμα Πεζοναυτών (3rd Marine Littoral Regiment – 3 MLR) βρίσκεται στην διαδικασία δοκιμής της νέας ιδέας της Ομάδας Παράκτιας Αναγνώρισης (Littoral Reconnaissance Team – LRT). Η LRT είναι μία χαμηλού ίχνους ομάδα, που αναπτύσσεται εύκολα, και χρησιμοποιεί πολλαπλής χρήσης αισθητήρες και άλλες πηγές συλλογής πληροφοριών, για να εκτελεί Αναγνώριση και Αντι-Αναγνώριση στην

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Λευκορωσία διέταξε γενικό συναγερμό – Οι Ουκρανοί πιέζουν το Κουρσκ – Στρατιωτικός νόμος σε Κούρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ

Αύξηση της πίεσης των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν εισέλθει στον θύλακα του Κούρσκ, αναμένουν τα επόμενα 24ωρα οι Ρώσοι: Μία Ταξιαρχία των Ουκρανών πέρασε και αυτή από τα σύνορα και έχει εμπλακεί σε μάχες. Κηρύχθηκαν από την Μόσχα σε καθεστώς «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», δηλαδή στρατιωτικού νόμου, Κούρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ. Εκτός από το Κούρσκ οι Ρώσοι

Πως οι μυκοτοξίνες απειλούν την ασφάλεια των δημητριακών – Επιστημονικά ευρήματα

Επιστήμονες εξέτασαν τα προβλήματα που δημιουργούν οι μυκοτοξίνες στον τομέα των δημητριακών στην Ιρλανδία για να βοηθήσουν στην καλύτερη προστασία των καταναλωτών. Η Ιρλανδία είναι σημαντικός παραγωγός βρώμης και κριθαριού. Ενώ ένα μέρος της παραγωγής χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή, ένα σημαντικό ποσοστό χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Ο Chris Elliott, πρώην καθηγητής Ασφάλειας Τροφίμων στο

Η Ρωσία μαζεύει δυνάμεις στο Κουρσκ! ΒΙΝΤΕΟ σοκ με Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν πυρά και νάρκες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή ότι συγκεντρώνει δυνάμεις, εναντίον ουκρανικών σχηματισμών στην περιοχή Sudzha της περιοχής Kursk, στέλνοντας τανκς και άλλο βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό. «Οι δυνάμεις περιλαμβάνουν συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων BM-21 Grad, ρυμουλκούμενα πυροβόλα, άρματα μάχης που μεταφέρονται, βαρέα οχήματα, οχήματα Ural και KamAZ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του! Σύμφωνα
spot_imgspot_img
Πλοία-φαντάσματα των Ειδικών Δυνάμεων έτοιμα για δράση στην Μέση Ανατολή
Το MV Ocean Trader (πρώην Cragside) που αποτελεί πλωτή βάση των αμερικανικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων από το 2013. Η δράση του είναι μυστική, και η πολιτική εμφάνισή του βοηθά στην διακριτική προσέγγιση θερμών περιοχών. Αυτές τις ημέρες εντοπίστηκε κάπου στην Αραβική Θάλασσα, πλησίον του Ιράν. Η παρουσία του συνδέεται με την αναμενόμενη απάντηση-επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μετά την δολοφονία του πολιτικού αρχηγού της Χαμάς στην Τεχεράνη.

Το Πλοίο Υποστήριξης Ειδικού Πολέμου (Special Warfare Support Vessel) MV Ocean Trader της αμερικανικής Διοίκησης Στρατιωτικών Θαλάσσιων Μεταφορών (US Military Sealift Command) εθεάθη στην Αραβική Θάλασσα ως μέρος της γενικότερης ανάπτυξης του αμερικανικού 6ου Στόλου και άλλων ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή εν όψει πιθανής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ.

Το Ocean Trader είναι το πρώην πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (κοντέινερ) Cragside, το οποίο καθελκύστηκε στα ναυπηγεία Odense Steel Shipyard το 2011 και ανήκε στην εταιρεία Maersk Line. Το 2013 η Maersk υπέγραψε συμβόλαιο με το αμερικανικό κράτος για την μετατροπή του πλοίου σε πλωτή βάση Ειδικών Δυνάμεων.

Το πλοίο αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα ταξιδίου 20 κόμβων και έχει ακτίνα δράσης 8.000 ναυτικά μίλια, με ικανότητα συντήρησης ενός πληρώματος 50 ατόμων και 159 επιβατών επί 45 ημέρες. Ο ανεφοδιασμός του πλοίου σε καύσιμα και εφόδια μπορεί γίνει εν πλω. Μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα αεροπορικά μέσα περιστρεφόμενης πτέρυγας των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων, ήτοι ελικόπτερα CH-53E, MH-47, MH-60, MH-6/ AH-6 και CV-22/ MV-22 Osprey. Μεταφέροντας 150.000 γαλόνια αεροπορικό καύσιμο JP-5, μπορεί να ανεφοδιάσει ταυτόχρονα πολλά ελικόπτερα. Παράλληλα, μεταφέρει τέσσερις μεγάλες λέμβους RIB των 12,3 μέτρων, εκ των οποίων μπορεί να καθελκύσει δύο ταυτόχρονα εντός 20 λεπτών. Επίσης, μπορεί να μεταφέρει, εξαπολύσει και ανελκύσει οκτώ τζετ σκι και φουσκωτές λέμβους CRRC (Combat Rubber Raiding Craft) FC470   Milpro Futura Zodiac.

61ddc9a51025b20018bb3192
Επιθετικά ταχύπλοα σκάφη Combatant Craft Assault (CCA) των SEAL. Το Ocean Trader μπορεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό σκαφών RIB, CCA και λέμβων CRRC για την εξαπόλυση ναυτικών/ αμφίβιων Ειδικών Επιχειρήσεων. Μπορεί να μεταφέρει 60 βατραχανθρώπους SEAL με πλήρη εξοπλισμό ή 150 κομμάντος των Ειδικών Δυνάμεων στρατού των ΗΠΑ.

Στο εσωτερικό του Ocean Trader κρύβονται υπόστεγα και συνεργεία για την αποθήκευση και συντήρηση/ επισκευή λέμβων, εξωλέμβιων κινητήρων, UAV, SUV και USV, θάλαμοι αποσυμπίεσης για την έξοδο-είσοδο βατραχανθρώπων, νοσοκομείο/ χειρουργείο ταυτόχρονης περίθαλψης 10 τραυματιών, χώροι διαμονής για 60 βατραχανθρώπους με όλο τους τον εξοπλισμό ή για 150 άλλους στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού ή των Πεζοναυτών. Επίσης, διαθέτει κέντρο επιχειρήσεων που μπορεί να διοικήσει πολύπλοκες ναυτικές/ αμφίβιες/ αεροκίνητες Ειδικές Επιχειρήσεις. Σε αυτό βοηθούν τα εξελιγμένα συστήματα επικοινωνίας που μαρτυρούν οι κεραίες στην υπερκατασκευή της γέφυρας.

Μία από τις κύριες απαιτήσεις της μετασκευής του Cragside σε Ocean Trader ήταν η ικανότητα του πλοίου να επιχειρεί σε υψηλές θερμοκρασίες, έως και 110 Φαρενάιτ (43,3 βαθμούς Κελσίου) και σε θάλασσες με θερμοκρασία έως και 95 βαθμούς Φαρενάιτ (35 βαθμούς Κελσίου), κάτι που παραπέμπει σε περιοχές όπως οι θάλασσες γύρω από την Αραβική Χερσόνησο (Αραβική Θάλασσα, Ερυθρά Θάλασσα, Περσικός Κόλπος) και την Ανατολική Μεσόγειο.

Members Of A Navy Sea Air Land Seal Team Fast Rope From A 20th Special Operations 701d20 640
Εκτέλεση νηοψίας σε πλοίο από ομάδα Πεζοναυτών Force Reconnaissance με καταρρίχηση από ελικόπτερο MH-53. Το Ocean Trader μπορεί να φιλοξενήσει κάθε αεροσκάφος περιστρεφόμενης πτέρυγας της USSOCOM, ήτοι CH-53E, MH-47, MH-60, MH-6/AH-6 και CV-22/ MV-22 Osprey.

Σε ένα σενάριο πολέμου στην Μέση Ανατολή, το Ocean Trader θα αποτελέσει πλωτή βάση των αμερικανικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (USSOF), οι οποίες θα αναλάβουν την εκτέλεση πληθώρας αποστολών, όπως: Ναυτικής Απαγόρευσης, Ναυτικής Ασφάλειας, Άμεσης Επιθετικής Δράσης (αμφίβιες, αεροκίνητες επιδρομές), Ειδικής Αναγνώρισης, Αντιτρομοκρατίας, Διάσωσης Ομήρων και Περισυλλογής Προσωπικού.

Το Ιράν επίσης διαθέτει ένα παρόμοιο πλοίο το οποίο ονομάζεται Shahid Mahdavi και είναι ένα πλοίο μεταφοράς κοντέινερ με ονομαστική ικανότητα μεταφοράς 3.300 μονάδων κοντέινερ (TEU) των 20 ποδών. Με μήκος 240 μέτρα και πλάτος 32 μέτρα, το Shahid Mahdavi είναι το μεγαλύτερο πλοίο του ναυτικού των Ιρανών Φρουρών. Μπορεί να μεταφέρει φορτίο 41 τόνων και να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων σε μία απόσταση 18.000 ναυτικών μιλίων. Η βάση του βρίσκεται το Μπαντάρ Αμπάς.

Fqxvzjawcaalc4q Αντιγραφή
Το πλοίο-βάση των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης Shahid Mahdavi. Μπορεί να φιλοξενήσει δύο μεγάλα ελικόπτερα ή περισσότερα μικρά, πολλά οπλισμένα ταχύπλοα και επιθετικά UAV. Παράλληλα, διαθέτει πυραύλους cruise και αντιπλοϊκούς πυραύλους για επίθεση και αυτοάμυνα.

Εκτός από το Shahid Mahdavi, οι Ιρανοί Φρουροί έχουν μετατρέψει και άλλα μικρότερα επιβατηγά και εμπορικά πλοία σε φορείς κομμάντος και ταχυπλόων κρούσης.

Όπως και το αμερικανικό Ocean Trader, το ιρανικό Shahid Mahdavi μεταφέρει κομμάντος και βατραχανθρώπους των Ιρανών Φρουρών με αποστολή την εκτέλεση επιθέσεων σε πλοία αμερικανικών και εβραϊκών συμφερόντων χρησιμοποιώντας ταχύπλοα οπλισμένα σκάφη, υποβρύχια οχήματα, φονικά UAV, SUV και USV. Επίσης διαθέτει πυραύλους cruise, αντιπλοϊκούς πυραύλους, αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα και τέσσερα δίδυμα πυροβόλα ZU-23.

φφφφ
Το Πλοίο Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων “Περσέας” του Πολεμικού Ναυτικού. Προορίζεται για την υποστήριξη των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου γενικότερα. Αποτελεί “επίσημη” και “φανερή” πλατφόρμα εξαπόλυσης Ειδικών Επιχειρήσεων σε αντίθεση με το Ocean Trader το οποίο δεν βρίσκεται σε επίσημα νηολόγια.

Να σημειώσουμε ότι το ΠΝ πρόσφατα απέκτησε το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων «Περσέας», προς υποστήριξη της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ. To ελληνικό πλοίο ωστόσο έχει στρατιωτική αρίθμηση και εμφάνιση, αποτελώντας ένα «επίσημο» πολεμικό πλοίο και όχι πλοίο για μυστική δράση.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img