30.4 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Καύσωνας μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο - Πού θα «χτυπήσουν» 40άρια

Καιρός: Καύσωνας μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο – Πού θα «χτυπήσουν» 40άρια

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Η καλλιέργεια μήλων στην ΕΕ συρρικνώνεται εν μέσω συνεχιζόμενης κλιματικής αβεβαιότητας

Ο όγκος της επόμενης περιόδου αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 10,2 εκατ. τόνους, κυρίως λόγω της μειωμένης παραγωγής στο ανατολικό τμήμα της ηπείρου. Το όλο και πιο ασταθές κλίμα της Ευρώπης συνεχίζει να προκαλεί μείωση των αποδόσεων μήλων, ιδίως στο ανατολικό τμήμα της ηπείρου, όπως προέκυψε. Η ΕΕ είναι σε πορεία να παράγει τη μικρότερη

Στον Πειραιά επιστρέφει πλοίο που έπλεε για Αίγινα και Αγκίστρι – Ταλαιπωρία για 34 επιβάτες

Εμπλοκή αντικειμένου προκάλεσε πρόβλημα σε πλοίο που έπλεε προς Αίγινα και Αγκίστρι από τον Πειραιά. Πιο συγεκριμένα, το πλοίο με τους 34 επιβάτες έχει πάρει τον δρόμο της επιστροφής λόγω εμπλοκής αντικειμένου στον υδροπροωθητήρα. Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Αίγινα και Αγκρίστρι ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της

Σημάδια κάμψης της ουκρανικής επιθετικής ορμής: Απέτυχαν στο Κορένεβο – Αναχαιτίστηκαν στον πυρηνικό σταθμό

Mεγάλη πίεση ξεκίνησαν να ασκούν οι ρωσικές δυνάμεις στην περιφέρεια του Κουρσκ στους επιτιθέμενους ουκρανικούς σχηματισμούς. Οι ουκρανικές δυνάμεις που έχουν επιτεθεί αιφνιδιαστικά πριν από πέντε ημέρες (δυνάμεις που μεταφέρθηκαν την τελευταία στιγμή από την Βρετανία, όπως επιβεβαιώνουν Ουκρανοί αιχμάλωτοι) έχουν πλέον κρίσιμες απώλειες και το ερώτημά τους είναι πώς θα τις αναπληρώσουν. Η δύναμη

76.000 Ρώσοι απομακρύνθηκαν από το Κουρσκ! Έχουν εισβάλλει περισσότεροι Ουκρανοί

Περισσότεροι από 76.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS Ρωσικές δυνάμεις μάχονται εναντίον χιλιάδων ουκρανικών δυνάμεων σε βάθος έως και 20 χλμ εντός της περιφέρειας Κουρσκ, πέμπτη μέρα μετά τη μεγαλύτερη εισβολή ουκρανικών

Γάζα: Η Γαλλία “καταδικάζει κατηγορηματικά” το ισραηλινό πλήγμα εναντίον ενός σχολείου

«Εδώ και εβδομάδες, σχολικά κτίρια στοχοθετούνται επανειλημμένα, με έναν αφόρητο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων», επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας σε ένα δελτίο τύπου, υπενθυμίζοντας πως «ο σεβασμός του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου είναι επιβεβλημένος από το Ισραήλ». (ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
spot_imgspot_img

O υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου ενώ σε αυτό το μοτίβο με αρκετή δηλαδή ζέστη αλλά και ενισχυμένο μελτέμι θα πάμε μέχρι το Δεκαπεντάυγουστο.

Πιο συγκεκριμένα, η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, εξήγησε πως αύριο Κυριακή 11 Αυγούστου θα υπάρξει ένταση των βοριάδων που είναι πιθανό να φτάσει και τα 8 μποφόρ, επηρεάζοντας όχι μόνο το Αιγαίο αλλά και περιοχές στα ανατολικά ηπειρωτικά όπως η Αττική, η Βοιωτία και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Παράλληλα η θερμοκρασία κυμαίνεται σε σχετικά υψηλά επίπεδα και την Τρίτη προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει στα επίπεδα των 40 βαθμών. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και πιθανώς στα δυτικά τους 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη έως 34 με 36, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα έως 32 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img