31.1 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΤο 30% των καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πρόθυμοι να καταναλώσουν τρόφιμα...

Το 30% των καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πρόθυμοι να καταναλώσουν τρόφιμα με βάση τα έντομα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ολυμπιακοί Αγώνες: Κατέβηκαν οι… «εξωγήινοι» στην τελετή λήξης; ΦΩΤΟ

Μπορεί να μην είχε ίδιου βεληνεκούς σκανδαλώδεις αναπαραστάσεις που πρόσβαλαν τη χριστιανοσύνη και τον ελληνισμό, ωστόσο ορισμένες χορογραφίες της σχολιάστηκαν αρκετά! Κυρίως σε ό,τι αφορά τα… μηνύματα που ήθελαν να περάσουν! Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα με την απόκοσμη (και μη ανθρώπινη!!!) φιγούρα του «Golden Voyager» (Χρυσός Ταξιδιώτης/Ταξιδευτής) ο οποίος υποτίθεται πως προσγειώθηκε σε έναν κόσμο

18 νεκροί από τις επιθέσεις τζιχαντιστών στην ανατολική ΛΔ Κονγκό

Ο απολογισμός των θυμάτων δυο επιθέσεων αποδιδόμενων σε αντάρτες της οργάνωσης ADF —έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)— στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό αυξήθηκε σε 18 νεκρούς και 14 αγνοούμενους, ενημέρωσαν χθες Κυριακή τοπικές πηγές. «Ο απολογισμός των επιθέσεων της ADF χθες Σάββατο (…) αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, από τους 10 στους 18

Συρία: Πέντε μαχητές οργάνωσης προσκείμενης στο Ιράν νεκροί σε πλήγμα drone

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση αυτή, ο βομβαρδισμός, για τον οποίο δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης σε αυτό το στάδιο, έγινε στην περιοχή Ντέιρ Εζούρ, όπου καταγράφονται συχνά αεροπορικοί βομβαρδισμοί, ισραηλινοί κι αμερικανικοί, κι όπου το Ιράν, το οποίο παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στο συριακό καθεστώς από το ξέσπασμα του πολέμου το 2011, ειδικά

Βίντεο: Το ρωσικό πυροβολικό βομβαρδίζει θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στη Χροντίβκα

Το ρωσικό πυροβολικό βομβάρδισε θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στη Χροντίβκα. Το ρωσικό πυροβολικό αποτελεί ένα από τους δύο κύριους, μαζί με τα τεθωρακισμένα, άξονες της τρομακτικής ισχύος πυρός του ρωσικού Στρατού. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Hrodivka 🕰 Date: ~11.08.2024 📌 Coordinates: 48.247009,37.404265 48.246050,37.397195 👩‍🚀 Squad: 📝 Description: Russian artillery shells Ukrainian Armed Forces positions

Φωτιά στην Αττική: Δυνατοί άνεμοι και ριπές έως 85 χιλιόμετρα τις επόμενες ώρες

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα με αποτέλεσμα να επεκταθεί στο Πεντελικό όρος, ενώ οι κάτοικοι πολλών περιοχών έλαβαν εντολή για εκκένωση. Ο καιρός δεν είναι σύμμαχος των πυροσβεστών. Εξάλλου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε εκδώσει χάρτη για τον κίνδυνο φωτιάς, κάνοντας λόγο για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική και
spot_imgspot_img

Ουαλλοί επιστήμονες δοκιμάζουν πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στην κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν έντομα, στο πλαίσιο έρευνας για την ανάπτυξη πιο “πράσινων” πρωτεϊνών.

Τα έντομα αποτελούν κοινό χαρακτηριστικό της καθημερινής διατροφής των ανθρώπων σε χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως το Μεξικό, η Κίνα και η Γκάνα.

Προσφέρουν μια πιο φιλική προς το περιβάλλον πηγή πρωτεΐνης από πολλές άλλες τροφές και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διατροφή του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού.

Έρευνες δείχνουν ότι περίπου το 30% των καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πρόθυμοι να καταναλώσουν τρόφιμα με βάση τα έντομα.

Με τη χρηματοδότηση του Rural Futures Research Hub του Πανεπιστημίου Aberystwyth, η τελευταία μελέτη έχει ως στόχο να εξετάσει την αποδοχή από το κοινό των τροφίμων με βάση τα έντομα.

Οι ακαδημαϊκοί χρησιμοποιούν ειδικούς αισθητηριακούς θαλάμους στην πανεπιστημιούπολη AberInnovation του Πανεπιστημίου για τη δοκιμή και τη βελτίωση των τροφίμων και του διατροφικού τους περιεχομένου.

Αλεύρι από έντομα

Οι τελευταίες δοκιμασίες γευσιγνωσίας εξέτασαν τις αντιδράσεις των ανθρώπων στην κατανάλωση σοκολατένιων brownies με και χωρίς αλεύρι γρύλου ως συστατικό.

Η καθηγήτρια Alison Kingston-Smith, από το Ινστιτούτο Βιολογικών, Περιβαλλοντικών και Αγροτικών Επιστημών (IBERS) του Πανεπιστημίου Aberystwyth, δήλωσε: «Με την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, ο κόσμος χρειάζεται περισσότερες πηγές βιώσιμων τροφίμων. Τα έντομα θα μπορούσαν να είναι μία από αυτές. Η τελευταία μας δοκιμή εξετάζει την ποιότητα, την ευαισθητοποίηση και την αποδοχή από το κοινό των brownies που ψήνονται με αλεύρι γρύλου – μπορούμε πραγματικά να γευτούμε τη διαφορά»;

«Αυτό είναι σημαντικό επειδή η προσθήκη αλεύρου με βάση τα έντομα θα μπορούσε να έχει πολλά σημαντικά οφέλη – αντικαθιστώντας τις λιγότερο βιώσιμες εισαγόμενες πρωτεΐνες, προσφέροντας ένα νέο εισόδημα για τους αγρότες και βελτιώνοντας την υγεία των ανθρώπων».

Μεγάλη ευκαιρία

Ο καθηγητής Kingston-Smith πρόσθεσε: «Τα έντομα προσφέρουν μια μεγάλη ευκαιρία στον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων να διαφοροποιηθεί σε νέες αγορές.»

«Και αυτή η συνεχιζόμενη έρευνα ταιριάζει απόλυτα με το Κέντρο Μελλοντικών Τροφίμων του Πανεπιστημίου στην πανεπιστημιούπολη AberInnovation Campus. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πρωτεΐνη των εντόμων αποτελεί όλο και μεγαλύτερη εστίαση στον τομέα των τροφίμων και οι ερευνητές μας θα συμμετάσχουν σε αυτές τις συναρπαστικές εξελίξεις.»

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img