33.4 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΔεύτερη ρωσική επαρχία σε κατάσταση συναγερμού! Χιλιάδες Ρώσοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους,...

Δεύτερη ρωσική επαρχία σε κατάσταση συναγερμού! Χιλιάδες Ρώσοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, Video

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ταγιάνι για Ουκρανία: Κατανοούμε την επιθυμία τους να αντεπιτεθούν – Δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία

«Ζητάμε με έμφαση από το Ισραήλ, το οποίο, όπως τονίζω ανέκαθεν, έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, να διακόψει τις επιθέσεις που προκαλούν υψηλότατο αριθμό θυμάτων στον άμαχο πληθυσμό, κατι που αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο» , τόνισε ο Ταγιανι. «Ακολουθείται μια πορεία, υπάρχουν διαμεσολαβήσεις, είμαστε αντίθετοι σε κάθε πράξη που μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο την ένταση

Και δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο βομβάρδισαν οι Ουκρανοί: Η απελπισία τους μπορεί να φέρει τον πυρηνικό όλεθρο (βίντεο)

Δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο, μετά από αυτό της Σούντζα στο Κουρσκ, βομβάρδισαν οι Ουκρανοί και συγκεκριμένα στην Ζαπορίζια το οποίο βρίσκεται υπό τον ρωσικό έλεγχο. Οι Ρώσοι μάλιστα δημοσίευσαν σχετικό βίντεο στο οποίο φαίνονται βλήματα του ουκρανικού Πυροβολικού να πλήττουν τον πυρηνικό σταθμό! Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρξαν πλήγματα και από ουκρανικά drones.Η απελπισία των Ουκρανών

Lidl Si: Πλαστικά κομμάτια σε αλάτι – Άμεση ανάκληση

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες η αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl ανακαλεί αλάτι λόγω παρουσία πλαστικών σωματιδίων. Η Διοίκηση Ασφάλειας Τροφίμων, Κτηνιατρικής και Προστασίας Φυτών της Δημοκρατίας της Σλοβενίας έλαβε ειδοποίηση από τη Lidl Σλοβενίας σχετικά με την ανάκληση του προϊόντος αλατιού Ιμαλαΐων, λόγω πιθανής παρουσίας πλαστικών σωματιδίων. Υπενθυμίζεται ότι και στις αρχές Ιουλίου η

Πιερία: Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας

τα οποία συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δράστες διαπιστώθηκε να επιβαίνουν σε όχημα (ως οδηγός και συνοδηγός), στο οποίο είχαν επιβιβάσει συνολικά έξι αλλοδαπούς άνδρες, με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι αμοιβής. Στην

Καιρός – Κολυδάς: Ισχυροί άνεμοι έως το απόγευμα – Νέα ενίσχυση τον Δεκαπενταύγουστο

Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην Αττική δυσχεραίνοντας το έργο κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς. Με ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς τονίζει ότι τα μποφόρ θα επιμείνουν μέχρι και το απόγευμα, οπότε και θα αρχίσουν να εξασθενούν, ενώ νέα ενίσχυση των ανέμων αναμένεται τον Δεκαπενταύγουστο. ?️ ?️?️ΑΝΕΜΟΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ✅Στην Αττική και ειδικότερα
spot_imgspot_img

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τη ζώνη απομάκρυνσης αμάχων στην περιφέρεια Κουρσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία και θέατρο από τις 6 Αυγούστου μιας ουκρανικής εισβολής μεγάλου εύρους που οδήγησε σε απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

«Το περιφερειακό κέντρο επιχειρήσεων έλαβε την απόφαση να απομακρύνει τους κατοίκους», της περιοχής Μπελόφσκι, ανέφερε στο Telegram ο προσωρινός κυβερνήτης της περιφέρειας Αλεξέι Σμιρνόφ. Την 1η Ιανουαρίου 2022, σχεδόν 15.000 κάτοικοι διέμεναν εκεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Εξάλλου, 11.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή Κράσναγια Γιαρούγκα στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο συνολικός αριθμός των Ρώσων που έχουν εκκενώσει τις εστίες τους από την περασμένη Κυριακή είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερος!

Ο περιφερειακός κυβερνήτης δήλωσε νωρίτερα που η απομάκρυνση των κατοίκων ξεκίνησε λόγω «εχθρικής δραστηριότητας στα σύνορα».

Η περιφέρεια Μπέλγκοροντ είναι δίπλα σε εκείνην του Κουρσκ απ΄όπου οι ουκρανικές δυνάμεις εισέβαλαν στη Ρωσία σε μια μεγάλη επιχείρηση που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη.

Όσοι κάτοικοι δεν έχουν στη διάθεσή τους ιδιωτικά μέσα προκειμένου να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καλούνται να επιβιβαστούν σε μισθωμένα λεωφορεία.

Στο μεταξύ, η Ουκρανία δήλωσε σήμερα πως δεν βλέπει κάτι που να δείχνει συγκέντρωση λευκορωσικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα αντικρούοντας δήλωση του Μινσκ ότι έστειλε περισσότερα στρατεύματα στην περιοχή.

Τις τελευταίες ημέρες, δεν έχουμε καταγράψει οποιαδήποτε κίνηση ή ενίσχυση λευκορωσικών δυνάμεων, διαφόρων μονάδων, εξοπλισμού και προσωπικού μεταξύ άλλων και κοντά στα σύνορά μας“, δήλωσε ο Αντρί Ντεμτσένκο, εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων.

Η Λευκορωσία, στενός σύμμαχος του Κρεμλίνου που συνορεύει με τη βόρεια Ουκρανία, δήλωσε προχθές, Σάββατο, πως στέλνει στρατεύματα για να ενισχύσει τα σύνορά της με την Ουκρανία αφού κατηγόρησε το Κίεβο ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ο Ντεμτσέκνκο ανέφερε πως η Λευκορωσία έκανε τη δήλωση για ενίσχυση των δυνάμεών της στα σύνορα για να “πάει με τα νερά της Ρωσίας” στο πλαίσιο μιας εκστρατείας πληροφοριών με σκοπό την άσκηση πίεσης στην Ουκρανία.

“Το πιο πιθανό, θα αναγκαστούν να … μετακινήσουν εξοπλισμό και προσωπικό, ίσως σε μικρούς αριθμούς, προκειμένου να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι συμβαίνει αυτό. Το πιο πιθανό, αν πρόκειται να συμβεί ή συμβαίνει, θα είναι πιο βαθιά μέσα στο λευκορωσικό έδαφος”, είπε ο Ντεμιτσένκο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA – GOVERNMENT OF KURSK REGION HANDOUT photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img