29.8 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΝέα αντιπαράθεση Ισραηλινού ΥΠΑΜ με Μ.Νετανιάχου: «Ανοησίες όσα λέει για ολοκληρωτική νίκη»

Νέα αντιπαράθεση Ισραηλινού ΥΠΑΜ με Μ.Νετανιάχου: «Ανοησίες όσα λέει για ολοκληρωτική νίκη»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Αμερικανοί δίνουν εντολή παγκοσμίου πολέμου από το Κίεβο: «Ξεσκίστε τον Πούτιν»! vid

Στο Κίεβο βρίσκονται εδώ και μερικές ώρες φιλοπόλεμοι Αμερικανοί πολιτικοί, την ώρα που εντείνονται οι μάχες μέσα στα ρωσικά εδάφη του Κουρσκ και του Μπέλγκοροντ. Όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας συναντήθηκε με αμερικανούς γερουσιαστές στο Κίεβο. «Συζήτησαν για την υποστήριξη της Ουκρανίας, τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, την ενίσχυση της αεράμυνας και τις

Ετοιμάζεστε για διακοπές; 6 tips για να παραμείνετε ασφαλείς από τροφική δηλητηρίαση 

Οι χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε.    Για τους περισσότερους ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών και μια καλή ευκαιρία για ταξίδια τόσο στα ελληνικά νησιά όσο και στο εξωτερικό. Στο μεταξύ οι υψηλές θερμοκρασίες ενισχύουν τον κίνδυνο για αλλοίωση των τροφίμων και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να μην μετατραπεί

Φωτιά στην Αττική: Η στιγμή που πυροσβέστης αποτρέπει γυναίκα να μπει σε σπίτι λίγο πριν την έκρηξη

Η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στον Βαρνάβα κατέκαψε τεράστιες δασικές εκτάσεις στη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, και ασταμάτητες οι φλόγες εισήλθαν σε πολλά σημεία του οικιστικού ιστού. Οι πυροσβέστες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να κατασβέσουν με κάθε διαθέσιμο μέσο την πυρκαγιά, με τις συνθήκες να είναι κάτι παραπάνω από αντίξοες. Σε αυτές έρχονται να

Ρωσία: «Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν χημικά στο Κουρσκ» – SBU: «Μας κατηγορείται για δήθεν εγκλήματα πολέμου»

Νωρίτερα σήμερα τα  ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης του Κουρσκ δήλωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών όπλων κατά την επιδρομή τους. Ο Αλεξέι Σμιρνόφ ανέφερε επίσης ότι οι εισβολείς ελέγχουν 28 οικισμούς στην περιφέρεια Κουρσκ, έχοντας διεισδύσει σε βάθος 12 χιλιομέτρων από τα σύνορα. Σε αυτές τις σοβαρές κατηγορίες δεν
spot_imgspot_img

Ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ κάνει όλο και πιο εμφανείς τις έριδες στους κόλπους της ισραηλινής κυβέρνησης αναφορικά με τους στόχους της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Γκάλαντ είχε απορρίψει ως «ανοησίες» τη δέσμευση Νετανιάχου περί ολοκληρωτικής νίκης επί της Χαμάς, την οποία εξάλλου έχει επαναλάβει πολλές φορές.

Η αναφορά έγινε σε κλειστή ενημέρωση επιτροπής της Κνεσέτ. «Ακούω τους ήρωες με τα τύμπανα του πολέμου και την “απόλυτη νίκη” και αυτές τις ανοησίες», είπε στους βουλευτές σε μια έμμεση αναφορά στον πρωθυπουργό.

Βουλευτές του Λικούντ, του κόμματος του Νετανιάχου, στην ίδια σύσκεψη επιτέθηκαν στον Γκάλαντ ερωτώντας γιατί δεν είχε κηρύξει πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ 10 μήνες έπειτα από την εισβολή της Χαμάς. Ο υπουργός απάντησε ότι αρχικά ήταν υπέρ ενός προληπτικού χτυπήματος, αλλά στην πορεία άλλαξε γνώμη, λόγω της διαφορετικής πλέον κατάστασης.

Σε απάντηση, το γραφείο του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Όταν ο Γκάλαντ υιοθετεί το αφήγημα κατά του Ισραήλ, βλάπτει τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας για τους ομήρους».

Υπογραμμίζει πως στόχος του Ισραήλ παραμένει η «ολοκληρωτική νίκη», με την εξάλειψη της Χαμάς και την απελευθέρωση των ομήρων, οι οποίοι παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. «Αυτή είναι η σαφής εντολή του πρωθυπουργού Νετανιάχου και του συμβουλίου ασφαλείας, η οποία είναι δεσμευτική για όλους – συμπεριλαμβανομένου του Γκάλαντ», επισημαίνει.

Ο Γκαλάντ ανταπάντησε επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του στις στόχους του πολέμου, αλλά επικρίνοντας τις «ατελείωτες διαρροές» από απόρρητες συσκέψεις.

Ο νέος γύρος αντιπαράθεσης έρχεται καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανή επίθεση από το Ιράν και τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img