32.1 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΟι Ρώσοι κατέλαβαν την Ορλόβκα και έφτασαν στο Ποκρόβσκ! – Συνεχίζουν να...

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Ορλόβκα και έφτασαν στο Ποκρόβσκ! – Συνεχίζουν να υποχωρούν οι Ουκρανοί

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Απέτυχαν οι Ουκρανοί να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό στο Κουρσκ για να εκβιάσουν τον Πούτιν! vid

Ο διοικητής των ρωσικών ειδικών δυνάμεων «Akhmat» αποκαλύπτει στο Russia Today το ματαιωμένο σχέδιο του Κιέβου να καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην επαρχία του Κουρσκ και να το χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί κατά της Μόσχας σε πιθανές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Με αυτόν τον τρόπο υποτίθεται πως η Ουκρανία θα μπορούσε να… ανταλλάξει την περιοχή γύρω

Κατακραυγή για Ινδό YouTuber που συνελήφθη αφότου μαγείρεψε ένα παγώνι

Τα πολύχρωμα πτηνά προστατεύονται από αυστηρούς νόμους περί άγριας ζωής. Η αστυνομία δήλωσε ότι ο Kodam Pranay Kumar συνελήφθη και στάλθηκε στη φυλακή αφού βίντεο στο κινητό του τηλέφωνο επιβεβαίωσαν ότι το πουλί που είχε μαγειρέψει για το βίντεο του πιάτου κάρυ ήταν ένα παγώνι. «Είναι τώρα στη φυλακή με 14 ημέρες προφυλάκιση βάσει του

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα και μετά τον Δεκαπενταύγουστο – Σε ποιες περιοχές θα δούμε 40άρια

«Κόκκινο» θα χτυπήσει ο υδράργυρος στη χώρα σήμερα ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τους τυχερούς να απολαμβάνουν την αργία ή τις διακοπές τους σε κάποια παραλία μακριά από το κλεινόν άστυ. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές, κυρίως στο εσωτερικό της χώρας (κεντρικά, δυτικά και δυτική Στερεά) με τον ήλιο

Φωτιά στην Κεφαλονιά – Ήχησε το 112

Φωτιά ξέσπασε στις 9:18 σήμερα το πρωί στην περιοχή Πάστρα στην Κεφαλονιά. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση. Στο σημείο της φωτιάς σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Πρόκειται για 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες. Για τη φωτιά στην Κεφαλονιά εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους, μέσω του οποίου τους ζητείται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και

Έκλεισε η ρωσική «λαβίδα» στο Τορέτσκ: Ξεκίνησε η επίθεση στην πόλη

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Τορέτσκ, καθώς οι Ρώσοι κατέλαβαν τη νύχτα το προάστιο Ζελεζνόγιε, ελέγχουν πλήρως το 75% της πόλης Νιου Γιορκ (ή αλλιώς Νοβορόντσκε) και κατέλαβαν τα πρώτα ψηλά κτίρια στο ανατολικό τμήμα του Τορέτσκ. Πλέον η «λαβίδα» κατά του Τορέτσκ έχει ολοκληρωθεί και οι Ρώσοι ξεκινούν την διαδικασία κατάληψης της
spot_imgspot_img

Oι Ρώσοι κατέλαβαν την Ορλόβκα, το πρώτο προάστιο του Ποκρόβσκ!

Οι Ρώσοι συνεχίζουν την ταχεία προέλασή τους προς την πόλη η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο κοίτασμα λιθίου της Ευρώπης!

Η κατάληψη του Ποκρόβσκ ενός βασικού κόμβου μεταφορών, θα μειώσει την κινητικότητα της Ουκρανίας και πιθανότατα θα αποτελέσει το προγεφύρωμα για τη ρωσική επέκταση προς όλες τις κατευθύνσεις όπως ακριβώς είχε γίνει και με την κατάληψη της Ποπάσνα πριν δύο χρόνια.

Φαίνεται ότι είναι στρατηγικό λάθος για την Ουκρανία να εκτρέψει τα καλύτερα στρατεύματα και τον καλύτερο εξοπλισμό της σε μία εισβολή σε ρωσικό έδαφος που όμως δεν μπορεί να κρατήσει.

Στο Ποκρόβσκ, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν «εξαντλήσει τις μονάδες τους που τρομοκρατούνται από την ρωσική Αεροπορία για μέρες και στη συνέχεια δέχονται επίθεση από πεζικό σε αναλογία 10 προς 1».

Αυτό ανέφερε ο Στανισλαβ Μπουνιάτοφ, στρατιωτικός της 24ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας «Aidar» (ουκρανική).

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρωσικό πεζικό που πολεμά εκεί είναι «πραγματικά προετοιμασμένο για πολεμικές επιχειρήσεις, εξαπολύει επιθέσεις από τις 4-5 το πρωί έως τις 9 το βράδυ κάθε μέρα».

«Κάτω από τέτοια πίεση, υπάρχουν δύο επιλογές: Μάχη μέχρι θανάτου ή σταδιακή υποχώρηση πολεμώντας σε προετοιμασμένες γραμμές άμυνας», πρόσθεσε ο Μπουνιάτφ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η ουκρανική υποχώρηση είναι ταχεία και μένει να φανεί που τελικά θα μπορέσουν οι Ουκρανοί να αντιτάξουν σθεναρή αντίσταση.

Ήταν απόφαση του Κιέβου ή της Ουάσιγκτον να εισβάλουν οι Ουκρανοί στο Κουρσκ; Γιατί η απόφαση αυτή έχει στοιχίσει σε άλλα πολύ σοβαρά μέτωπα.

Τα εδάφη στο Κουρσκ δεν μπορούν να κρατηθούν υπό ουκρανικό έλεγχο διότι απλούστατα οι Ρώσοι όταν καταλάβουν τις πόλεις που θέλουν στο Ντόνμπας θα συνεχίσουν τον πόλεμο για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να αποκαταστήσουν το δικό τους έδαφος.

Ωστόσο από χθες στο Κουρσκ παρατηρήθηκε αύξηση των ουκρανικών δυνάμεων και η Μόσχα θεωρεί ότι πρόκειται για εισροή δυτικών μαχητών.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img