32.1 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΑτζέντα 2030Νέο “χτύπημα” των οικοζόμπι σε 4 γερμανικά αεροδρόμια – Πού σταμάτησαν οι...

Νέο “χτύπημα” των οικοζόμπι σε 4 γερμανικά αεροδρόμια – Πού σταμάτησαν οι πτήσεις vid

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Καιρός: «Βράζει» η χώρα με 40άρια – Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Μάλιστα στα ορεινά της Μακεδονίας είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Τους 41 βαθμούς Κελσίου

Φωτιά στο Άκτιο: Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (15/8) στο Άκτιο, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε γεωργική έκταση, δηλαδή χαμηλή βλάστηση και επί τόπου σπεύδουν 18 πυροσβέστες, με πέντε οχήματα, ένα τμήμα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη.

Πόλεμος στο Σουδάν: Άρχισαν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, αλλά με τον στρατό απόντα

Οι ΗΠΑ συνδιοργανώνουν από χθες Τετάρτη στην Ελβετία συνομιλίες για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στο Σουδάν, παρά την απουσία των σουδανικών ενόπλων δυνάμεων, που απέρριψαν το σχήμα που επελέγη. Στον πόλεμο που ξέσπασε στο Σουδάν τον Απρίλιο του 2023 αναμετρώνται ο στρατός, υπό τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, με τους παραστρατιωτικούς

Το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε ουκρανικές θέσεις και εξοπλισμό στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ (βίντεο)

Το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε ουκρανικές θέσεις και εξοπλισμό στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ. Το ρωσικό πυροβολικό αποτελεί ένα από τους δύο κύριους, μαζί με τα τεθωρακισμένα, άξονες της τρομακτικής ισχύος πυρός του ρωσικού Στρατού. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #KupianskDirection 🕰 Date: ~14.08.2024📌 Coordinates: 00:10(49.018669,37.959420)00:21(49.046660,37.876835) 00:29(49.020697,37.866515)👩‍🚀 Squad: #25Army 📝 Description: Russian artillery destroys Ukrainian Armed Forces positions and equipment

Απέτυχαν οι Ουκρανοί να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό στο Κουρσκ για να εκβιάσουν τον Πούτιν! vid

Ο διοικητής των ρωσικών ειδικών δυνάμεων «Akhmat» αποκαλύπτει στο Russia Today το ματαιωμένο σχέδιο του Κιέβου να καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην επαρχία του Κουρσκ και να το χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί κατά της Μόσχας σε πιθανές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Με αυτόν τον τρόπο υποτίθεται πως η Ουκρανία θα μπορούσε να… ανταλλάξει την περιοχή γύρω
spot_imgspot_img

Η οργάνωση Last Generation ανακοίνωσε ότι οκτώ ακτιβιστές διέκοψαν ή περιόρισαν την πτητική δραστηριότητα στα αεροδρόμια του Βερολίνου, της Κολονίας/Βόννης, της Νυρεμβέργης και της Στουτγάρδης και δημοσίευσε φωτογραφίες όπου ακτιβιστές είχαν κολλήσει τα χέρια τους με κόλλα στον ασφαλτοτάπητα του αερολιμένα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ακτιβιστές δεν εισήλθαν στον διάδρομο απογείωσης/προσγείωσης.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του στο Facebook, ανέστειλε τις πτήσεις για περίπου μια ώρα εξαιτίας των ακτιβιστών, με αποτέλεσμα έξι πτήσεις να καθυστερήσουν, μία να ακυρωθεί και μία ακόμα να εκτραπεί σε άλλο αερολιμένα. Στο αεροδρόμιο Κολονίας/Βόννης, οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά μετά τις 08.25 ώρα Ελλάδας, αφού διεκόπησαν νωρίτερα σήμερα, ενώ και πάλι αναμένεται να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου μέσω Χ.

Η αστυνομία βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Βερολίνου και ήταν σε θέση να απομακρύνει τους δύο διαδηλωτές που είχαν εισέλθει στην ελεγχόμενη περιοχή ασφαλείας του αερολιμένα, παραβιάζοντας έναν φράκτη, χωρίς να επηρεαστεί η πτητική δραστηριότητα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρίας του, δεν επηρεάστηκε η πτητική δραστηριότητα καθώς τα δύο άτομα που μπλόκαραν βοηθητικό διάδρομο συνελήφθησαν άμεσα από την αστυνομία.

Η οργάνωση Last Generation έχει αναφέρει αρκετές χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική όπου δήλωσε ότι σχεδιάζονται αντίστοιχες κινητοποιήσεις στο πλαίσιο ευρύτερης εκστρατείας, που ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να επιδιώξει να κλειστεί παγκόσμια συμφωνία για τερματισμό της χρήσης πετρελαίου, αερίου και άνθρακα έως το 2030.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ δήλωσε μέσω Χ ότι οι «εγκληματικές ενέργειες» των διαδηλωτών είναι «επικίνδυνες και ανόητες». Σύμφωνα με την ίδια, το υπουργείο έχει προτείνει αυστηρές ποινές φυλάκισης για τέτοιες ενέργειες και υποχρεώνει τα αεροδρόμια να προχωρήσουν σε σημαντικές βελτιώσεις στο θέμα της ασφάλειας των εγκαταστάσεών τους.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img