33.8 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΟ FDA καλεί τη βιομηχανία τροφίμων να μειώσει εκ νέου τις συνιστώμενες...

Ο FDA καλεί τη βιομηχανία τροφίμων να μειώσει εκ νέου τις συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες αλατιού

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βίντεο: Το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε ουκρανικούς όλμους και πληρώματα drone στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ

Το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε ουκρανικούς όλμους και πληρώματα drone στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ. Το ρωσικό πυροβολικό αποτελεί ένα από τους δύο κύριους, μαζί με τα τεθωρακισμένα, άξονες της τρομακτικής ισχύος πυρός του ρωσικού Στρατού. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #KupianskDirection 🕰 Date: ~15.08.2024📌 Coordinates: 00:09(49.227344,37.972990) 00:20(49.215478,37.971705) 00:31(49.227032,37.948720)👩‍🚀 Squad: #20Army 📝 Description: Russian artillery destroys mortars and drone crews

Η μεγαλύτερη τρισδιάστατη γειτονιά του κόσμου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αλλά όλοι έχουν την ίδια απορία(vid)

Μια αρχιτεκτονική επανάσταση συντελείται αθόρυβα στα αμερικανικά προάστια. Στο Τέξας, μια συλλογή ρομποτικών κατασκευαστών υψηλής τεχνολογίας κατασκευάζει τη μεγαλύτερη γειτονιά με τρισδιάστατη εκτύπωση στον κόσμο και τώρα πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της. Με το όνομα Wolf Ranch , το έργο βρίσκεται κοντά στο Ώστιν και τροφοδοτείται από την κορυφαία εταιρεία τρισδιάστατων εκτυπώσεων Icon. Αποτελείται από 100

Καιρός: Άνεμοι έως 8 μποφόρ και έως 41 βαθμοί – Πού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για φωτιές

Τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι έντασης 8 μποφόρ πνέουν σήμερα, Παρασκευή 16 Αυγούστου. Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τους μετεωρολόγους, θα φτάσει έως τους 41 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, χρειάζεται προσοχή καθώς ο κίνδυνος για φωτιές είναι αυξημένος. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Tις μεσημεριανές και απογευματινές

Μερομήνια: Οι πρώτες προβλέψεις για το 2025 – Έρχεται βαρύς χειμώνας με βροχές

Τα μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού και ουσιαστικά λαμβάνουν υπόψη τις δώδεκα πρώτες ημέρες του Αυγούστου, τις οποίες χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να «διαβάσουν» τα σημάδια που προβλέπουν τον καιρό για τους επόμενους μήνες. Ήδη μάλιστα έχουν γίνει οι πρώτες εκτιμήσεις με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα να παρουσιάζει τον καιρό για το επτάμηνο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Παρασκευή σε πολλές περιοχές – Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Παρασκευή σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Ο σημερινός πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε: Περιφέρεια Αττικής συμπεριλαμβανομένης της
spot_imgspot_img

Η βιομηχανία τροφίμων μπορεί να αναμένει νέους εθελοντικούς στόχους μείωσης του νατρίου από τον FDA για τα εμπορικά επεξεργασμένα, συσκευασμένα και παρασκευασμένα τρόφιμα.

Στο πλαίσιο της συνολικής πρωτοβουλίας του για τη μείωση της κατανάλωσης νατρίου σε επίπεδο πληθυσμού, ο οργανισμός δημοσίευσε μια ενημέρωση σχετικά με τους στόχους της φάσης ΙΙ για το νάτριο για κάθε κατηγορία τροφίμων.

Εάν οριστικοποιηθεί, το νέο σύνολο εθελοντικών στόχων θα συμβάλει στη μείωση της μέσης ατομικής πρόσληψης νατρίου των Αμερικανών σε περίπου 2.750 mg ημερησίως, από τα 3.400 mg ημερήσιας μέσης πρόσληψης που καταγράφηκαν πριν από το 2021.

Ο οργανισμός διευκρίνισε ότι πρόκειται για συστάσεις και όχι για νομικά εκτελεστές απαιτήσεις.

«Εκτιμήσαμε ότι η μείωση της μέσης πρόσληψης του πληθυσμού κοντά στα 2.750 mg/ημέρα θα μπορούσε να επιτευχθεί έως 3 χρόνια από την ημερομηνία της τελικής καθοδήγησης, εάν η βιομηχανία τροφίμων επιτύχει τους στόχους της Φάσης ΙΙ που παρουσιάζονται στην παρούσα καθοδήγηση», σημειώνουν οι συντάκτες του FDA.

Η πρόσληψη νατρίου είναι γνωστό ότι αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από το 70% της συνολικής πρόσληψης νατρίου προέρχεται από το νάτριο που προστίθεται κατά την παρασκευή τροφίμων και την προετοιμασία τροφίμων στο εμπόριο.

Ο FDA ενημερώνει ότι οι νέοι στόχοι του για το νάτριο θα ακολουθήσουν τους αρχικούς στόχους της φάσης Ι που εκδόθηκαν για τη βιομηχανία τον Οκτώβριο του 2021. Ο οργανισμός επικαλέστηκε προκαταρκτικά στοιχεία που δείχνουν ότι περίπου το 40% αυτών των στόχων της φάσης Ι ήταν πολύ κοντά ή είχαν ήδη επιτευχθεί από το 2022.

«Η μείωση του νατρίου στην προσφορά τροφίμων έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες για τη δημόσια υγεία εδώ και μια γενιά. Οι πρώτες επιτυχίες που βλέπουμε με τη μείωση των επιπέδων νατρίου σε ορισμένα τρόφιμα είναι ενθαρρυντικές και ενδεικτικές του αντίκτυπου που πιστεύουμε ότι η συνολική διατροφική μας προσέγγιση μπορεί να έχει στην ευημερία της κοινωνίας», δήλωσε ο αναπληρωτής Επίτροπος του FDA για τα ανθρώπινα τρόφιμα, Jim Jones σε δελτίο τύπου.

Ο Jones πρόσθεσε ότι ο FDA εργάζεται επίσης σε έναν επικείμενο τελικό κανόνα που επικαιροποιεί τον ορισμό του «υγιεινού» στους ισχυρισμούς μάρκετινγκ και σε έναν προτεινόμενο κανόνα για τη διατροφική επισήμανση στην πρόσοψη της συσκευασίας.

Η μείωση της κατανάλωσης προστιθέμενων σακχάρων είναι μια ακόμη διατροφική πρωτοβουλία του οργανισμού, ανέφερε στη δήλωσή του.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img