29.3 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανίαΤο Αφρικανικό Μέτωπο: Ντόμινο επαναστάσεων θέτει σε κίνδυνο το αμερικανικό οικοδόμημα στο...

Το Αφρικανικό Μέτωπο: Ντόμινο επαναστάσεων θέτει σε κίνδυνο το αμερικανικό οικοδόμημα στο Σαχέλ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Δημητριακά χωρίς γλουτένη: Εργαστήριο βρήκε γλυφοσάτη στο 95% των δειγμάτων που εξέτασαν

Τα ανησυχητικά αποτελέσματα που επηρεάζουν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ανθρώπους που τρώνε προϊόντα χωρίς γλουτένη στην Αμερική. Η Moms Accross America, μια ένωση Αμερικανίδων μητέρων που δραστηριοποιείται σε εργαστηριακές δοκιμές τροφίμων, δημοσίευσε τα ανησυχητικά ευρήματα της έρευνας της σε δημητριακά χωρίς γλουτένη. Η ένωση ανέφερε την παρουσία γλυφοσάτης σε 44 προϊόντα από τα 46 που αναλύθηκαν

Μεταναστευτικό: Ευρωπαϊκό κράτος πληρώνει αλλοδαπούς για να… φύγουν!

Η Σουηδία θα μπορούσε να διευρύνει ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου οι νέοι πολίτες (που είναι ως απί το πλείστον αλλοδαποί) που αγωνίζονται να ενσωματωθούν στην κοινωνία ενθαρρύνονται να φύγουν, σύμφωνα με πρόταση που υποβλήθηκε στην υπουργό Μετανάστευσης Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ. Το λεγόμενο πρόγραμμα «εθελούσιου επαναπατρισμού» που ισχύει επί του παρόντος στη Σουηδία προσφέρει στους

Σαρωτική μεταβολή του καιρού: Πτώση του υδραργύρου και καταιγίδες – Πότε αναμένονται

Με αρκετή ζέστη ωστόσο χωρίς σαραντάρια ενδέχεται να κυλήσει αυτό το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια. Ειδικότερα μπόρες αναμένονται στη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως στα ορεινά, ενώ ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις νησιωτικές περιοχές της χώρας το Σάββατο 17 Αυγούστου. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα πέσει στους 36 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο

Έβρος: Φωτιά στην περιοχή του τελωνείου Κήπων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης (13/8) στην περιοχή του τελωνείου Κήπων στον Έβρο. Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά καίει ξερά χόρτα και καλαμιές, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα

EFSA: Οι αναδυόμενοι χημικοί κίνδυνοι στα τρόφιμα

Η νέα έκθεση της EFSA για του αναδυόμενους κινδύνους σε τρόφιμα και ζωοτροφές που διακινούνται στην ΕΕ. Τα κράτη μέλη και τα ενδιαφερόμενα μέρη στα δίκτυα γνώσεων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, (EFSA) για τους αναδυόμενους κινδύνους, και συγκεκριμένα το δίκτυο ανταλλαγής αναδυόμενων κινδύνων (EREN) και η ομάδα συζήτησης ενδιαφερόμενων μερών για τους αναδυόμενους κινδύνους
spot_imgspot_img
Το Αφρικανικό Μέτωπο: Ντόμινο επαναστάσεων θέτει σε κίνδυνο το αμερικανικό οικοδόμημα στο Σαχέλ
Oι πραξικοπηματίες του Νίγηρα είναι αξιωματικοί που εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ. Τώρα όμως θέλουν να εκδιώξουν τους Δυτικούς επικαλούμενοι στυγνή εκμετάλλευση της χώρας από οικονομικά συμφέροντα της Δύσης.

Η επέμβαση και η εξάπλωση των ΗΠΑ στο Σαχέλ ξεκίνησε το 2001, όταν οι Αμερικανοί θεώρησαν πως η Σομαλία είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της Αλ Κάιντα στην Νοτιοδυτική Ασία με την Αφρική. Έκτοτε ξεπήδησαν διάφορα παραρτήματα της Αλ Κάιντα κατά μήκος του Σαχέλ, απειλώντας την σταθερότητα των χωρών σε όλη αυτή την ζώνη. Αυτό απετέλεσε την δικαιολογία για την εγκατάσταση στην Νιγηρία, τον Νίγηρα και άλλες χώρες του Σαχέλ αμερικανικών βάσεων και την ανάπτυξη Πρασινοσκούφηδων των Special Forces και στοιχείων της SEAL Team Six και της Delta Force. Επίσης, η ΕΕ έστειλε Δυνάμεις Κρούσης για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία.

Παρά την τεράστια επένδυση που έχουν κάνει οι ΗΠΑ και η ΕΕ (κυρίως η Γαλλία) στο Σαχέλ (Υποσαχάρια Αφρική από τις ακτές του Ατλαντικού μέχρι τις ακτές του Ινδικού Ωκεανού) τα τελευταία 20 έτη, το οικοδόμημά τους φαίνεται να καταρρέει μετά την ανατροπή της φιλοδυτικής κυβέρνησης του Νίγηρα από στρατιωτικό πραξικόπημα. Μετά τις απειλές της Γαλλίας για στρατιωτική επέμβαση, στο πλευρό του Νίγηρα τάχθηκαν η Αλγερία, η Μπουργκίνα Φάσο, το Μάλι, η Γουϊνέα και η Λιβύη, που απαντούν με στρατιωτική βοήθεια στον Νίγηρα σε περίπτωση επίθεσης.

blank
Μισθοφόροι της Wagner στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Σε ένα δυσάρεστο ντόμινο για τις ΗΠΑ, οι χώρες του Σαχέλ επαναστατούν κατά της αμερικανικής και γαλλικής επιρροής.

Μετά από 20 έτη, η τρομοκρατία στο Σαχέλ ούτε καν σημείωσε μείωση. Πρώτη χώρα που αντέδρασε σε αυτή την παράξενη κατάσταση ήταν το Μάλι. Η κυβέρνηση αυτής της χώρας έδιωξε τους Γάλλους και τους αλλους Δυτικούς, επειδή δεν μπορούσαν να καταπολεμήσουν τους αντάρτες. Τους αντικατέστησε με την ρωσική στρατιωτική εταιρεία Wagner, η οποία σε λίγους μήνες σημείωσε εκπληκτικά αποτελέσματα κατά των ανταρτών/ τρομοκρατών. Η υποψία ότι η Δύση υπέθαλπτε ανταρτικά κινήματα και τρομοκρατικές οργανώσεις, ώστε να έχει την δικαιολογία να εγκαθιστά δυνάμεις και να ελέγχει την περιοχή, εξαπλώθηκε σε όλες τις χώρες του Σαχέλ.

102182
Η μεγαλύτερη βάση UAV των ΗΠΑ στην Αφρική βρίσκεται στον Νίγηρα. Έχει κοστίσει 110 εκατομμύρια δολάρια.

Ήδη πριν από το Μάλι η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, παραδοσιακό προπύργιο της Γαλλίας στην Αφρική, τάχθηκε στο πλευρό της Ρωσίας εκδιώκοντας τους Γάλλους. Ρώσοι στρατηγοί και αξιωματούχοι Πληροφοριών είναι σύμβουλοι της κυβέρνησης, ενώ η Wagner έχει ξεκαθαρίσει τους αντάρτες/ τρομοκράτες που ταλάνιζαν την χώρα την εποχή της κυριαρχίας των Γάλλων.

Ο Νίγηρας μέχρι πρόσφατα ήταν το επίκεντρο της αμερικανικής στρατιωτικής δραστηριότητας στο Σαχέλ. Στην χώρα υπάρχουν δύο βάσεις UAV (MQ-9 Reaper) εκ των οποίων η μία κόστισε 110 εκατ. δολάρια (Niger Air Base 201). Τώρα οι 1.100 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν περιοριστεί μέσα στην πρεσβεία και τις βάσεις τους.

Οι πραξικοπηματίες είναι νεαροί και μορφωμένοι αξιωματικοί ηλικίας 30-40 ετών, που έχουν ένα άλλο όραμα για τις χώρες τους. Ο ανατραπείς πρόεδρος του Νίγηρα, Μπαζούμ, έχει στενές σχέσεις με τον Μπιλ Γκέιτς και την Μελίντα Γκέιτς, οι οποίοι τον επαίνεσαν γιατί θα προωθήσει την μείωση των γεννήσεων… Αυτό ενίσχυσε την εντύπωση πως ο Μπαζούμ έβαλε την χώρα του σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα μείωσης του πληθυσμού της Αφρικής, το οποίο φαίνεται να υλοποιείται σε πολλές αφρικανικές χώρες με εμβολιασμούς.

Bill Gates Nigeria June 2023
Ο ανατραπείς πρόεδρος του Νίγηρα, κ. Μπαζούμ, με τον Μπιλ Γκέιτς τον περασμένο Οκτώβριο. Συμφώνησε στην μείωση πληθυσμού της χώρας του.

Πέρυσι, ένα πραξικόπημα έριξε την κυβέρνηση στην γειτονική Μπουργκίνα Φάσο, με τον λαό να ανεμίζει ρωσικές σημαίες. Ένα παρόμοιο πραξικόπημα εκδηλώθηκε στην Γουϊνέα. Και στις δύο περιπτώσεις, αιτίες των πραξικοπημάτων ήταν η οργή των λαών για την διαφθορά των “δημοκρατικών” κυβερνήσεων και την τρομοκρατία που ταλανίζουν τους κατοίκους.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, η στροφή των χωρών αυτών στην Ρωσία δεν σημαίνει ότι πίσω από τα πραξικοπήματα βρίσκεται η Μόσχα. Ωστόσο, η Ρωσία μπορεί και προβάλλει τον εαυτό της ως υπέρμαχο της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας των αφρικανικών χωρών από την Νεο-αποικιοκρατία.

Οι αφρικανικές χώρες στην μεταπολεμική εποχή απέκτησαν “τυπικά” την ανεξαρτησία τους από τις αποικιακές δυνάμεις. Οι Ευρωπαίοι αποχώρησαν μεν, αλλά έκτοτε εγκαθιστούν δικτάτορες, οι οποίοι εκχωρούν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών τους έναντι πινακίου φακής, με τους ίδιους να λαμβάνουν δωροδοκίες σε λογαριασμούς σε Ελβετικές τράπεζες.

Https Cdn.cnn .com Cnnnext Dam Assets 171017140706 Mobapp Green Berets Niger
Αμερικανοί Πρασινοσκούφηδες και ένα μέλος υποστήριξης Ειδικών Δυνάμεων, που σκοτώθηκαν σε ενέδρα στον Νίγηρα το 2017.

Η Γαλλία εκμεταλλεύεται αποκλειστικά τα μεγαλύτερα ορυχεία ουρανίου στον κόσμο που βρίσκονται στον Νίγηρα. Διαθέτοντας 50+ πυρηνικούς αντιδραστήρες, αντιμετωπίζει μία ενεργειακή καταστροφή, αν τελικά διακοπεί η ροή ουρανίου προς την Γαλλία.

Οι εξέλιξεις στην Αφρική δείχνουν ότι ο παγκόσμιος πόλεμος που επιθυμούν οι παγκοσμιοποιητές της κυβέρνησης Μπάιντεν τελικά θα τους βρει. Αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα τους βγει σε καλό. Ένας νέος πόλεμος μεγάλης κλίμακας στην Αφρική, θα σημάνει μερικά ακόμα δισεκατομμύρια βοήθειας από τις ΗΠΑ στους Συμμάχους τους, και ακόμη μεγαλύτερη διασπορά των δυνάμεών τους. Και φυσικά, υπάρχει και η Κίνα, που μέχρι τώρα έχει διεισδύσει οικονομικά στην Αφρική, αλλά δεν θα είναι δύσκολο να δραστηριοποιηθεί και στρατιωτικά, εμμέσως πλην σαφώς. Ήδη στην Κίνα δημιουργούνται μισθοφορικές εταιρείες για προστασία των κινεζικών συμφερόντων ανά τον κόσμο.

Methode Sundaytimes Prod Web Bin 378a03d6 01ed 11ec B566 244966c549e3
Οι μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ βρίσκονται σε πορεία αποσύνθεσης εξαιτίας της ανεργίας και της αχαλίνωτης εγκληματικότητας. Με τέτοια εσωτερικά προβλήματα και την ανοικτή τρύπα της Ουκρανίας, η Ουάσιγκτον καλείται να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο τεράστιο μέτωπο.

Με τις μεγαλουπόλεις της σε μία πρωτοφανή παρακμή και κατάρρευση, οι ΗΠΑ υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν προβάλλουν μία αλγεινή εικόνα “υπερδύναμης”, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά της προβλήματα, πόσο δε μάλλον τα προβλήματα της υδρογείου.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img
Προηγούμενο άρθρο