33.3 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΠερίεργη η στάση της Γερμανίας στο Ουκρανικό: Διακόπτει τη βοήθεια στο Κίεβο...

Περίεργη η στάση της Γερμανίας στο Ουκρανικό: Διακόπτει τη βοήθεια στο Κίεβο κατόπιν της έρευνας για την ανατίναξη του Nord Stream

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

ΕΕ: Απαγορεύτηκε ο ισχυρισμός υγείας σε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μονακολίνη Κ από κόκκινο ρύζι μαγιάς

Τροποποίηση του Καν. 432/2012 σχετικά με τον ισχυρισμό υγείας για τη μονακολίνη Κ από κόκκινο μύκητα ανεπτυγμένο σε ρύζι. Στις 30 Ιουλίου 2024 δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Κανονισμός αριθ. 2024/2041 , που απαγορεύει τη χρήση ισχυρισμών υγείας για συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μονακολίνη Κ από κόκκινο ρύζι μαγιάς.  Ο κανονισμός, που τίθεται σε

Ηχηρό «καμπανάκι» Αρνιακού: Αλλάζει το μοτίβο του καιρού – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες

Αλλαγή του καιρού αναμένεται με την έναρξη της νέας εβδομάδας, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού την Κυριακή (18/8) αναμένεται νέα εξασθένηση των ανέμων στα 5-6 μποφόρ και υποχώρηση του υδραργύρου με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν τους 36-37 βαθμούς Κελσίου. «Καμπανάκι» έκρουσε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 για

Φωτιά σε εργοστάσιο στον Άγιο Κοσμά Κορινθίας

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου (17/8) σε εργοστάσιο επί της οδού Ειρήνης στον Άγιο Κοσμά Κορινθίας. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με ειδικό βραχιονοφόρο όχημα και 13 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ. #Πυρκαγιά σε εργοστάσιο επί της οδού Ειρήνης στον Άγιο Κοσμά, #Κορινθία.Επιχειρούν 30 #πυροσβέστες με ειδικό βραχιονοφόρο όχημα και 13 οχήματα.Συνδρομή από υδροφόρες

Φωτιά στην Κουνουπίτσα Τροιζηνίας

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 7 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στην περιοχή Κουνουπίτσα Τροιζηνίας. Πρόκειται για μια περιοχή στην πίσω πλευρά των Μεθάνων, όπου υπάρχουν

Χαμάς: Η ανακοίνωση Μπάιντεν ότι η συμφωνία για τη Γάζα είναι “κοντά” , είναι “μια πλάνη”

«Το να λέμε ότι πλησιάζουμε σε μια συμφωνία για εκεχειρία είναι μια πλάνη» , δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Παρασκευή, πως μια συμφωνία «ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά» για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων. «Δεν βρισκόμαστε απέναντι σε μια συμφωνία ή σε πραγματικές διαπραγματεύσεις
spot_imgspot_img

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τη χορήγηση νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, επικαλούμενη τους περιορισμούς του κρατικού προϋπολογισμού.

«Ο τρέχων προϋπολογισμός δεν προβλέπει επιπλέον κονδύλια για στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία» αναφέρουν οι Γερμανοί, γεγονός που θα επηρεάσει τη συνέχιση των γερμανικών αποστολών εξοπλισμού και άλλης στρατιωτικής βοήθειας στο πλαίσιο της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Τουλάχιστον αυτά ισχυρίζεται το Βερολίνο, στον απόηχο των εξελίξεων για τις έρευνες της ανατίναξης των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream, στην καταστροφή του οποίου είναι πλέον προφανής η εμπλοκή του Κιέβου. 

Οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας, εξέδωσαν μάλιστα διεθνές ένταλμα σύλληψης για έναν Ουκρανό δύτη με το ψευδώνυμο «Βολοντίμιρ Ζ.» για την καταστροφή των αγωγών αερίου Nord Stream 1 και 2.

Ο άνδρας φαίνεται πως έχει διαφύγει στην Πολωνία καθώς φέρεται να ενημερώθηκε για το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Από την πλευρά του, το Κίεβο αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμμετοχή της Ουκρανίας στις εκρήξεις των αγωγών Nord Stream.

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία ήταν ένας από τους κύριους παρόχους στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συμβάλλοντας σημαντικά με εξοπλισμό, όπλα και άλλα απαραίτητα υλικά.

Φαίνεται πως, παρά την αδυναμία να καταδικάσει επίσημα την ουκρανική μυστική επιχείρηση, η Γερμανία δεν σκοπεύει να αφήσει το περιστατικό να ξεχαστεί χωρίς να υπάρξει αντίδραση, αποφασίζοντας να πιέσει το Κίεβο εκεί που έχει σημασία: στην οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη. 

Ενδιαφέρον θα έχει και η περίπτωση στην οποία η διακοπή παροχής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία «συμπαρασύρει» και άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς η γερμανική επιρροή στα ευρωπαϊκά πολιτικά δρώμενα είναι υπολογίσιμη.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img