31.7 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΑνακαλούνται πάνω από 75 τόνοι κοτομπουκιές – Περιέχουν μεταλλικό σύρμα

Ανακαλούνται πάνω από 75 τόνοι κοτομπουκιές – Περιέχουν μεταλλικό σύρμα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Το Κίεβο επλήγη από ρωσικού πυραύλους, vid

όλοι οι πύραυλοι καταστράφηκαν καθώς πλησίαζαν στην πόλη, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας. «Αυτό είναι ήδη το τρίτο πλήγμα με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της πρωτεύουσας τον Αύγουστο, με διαλείμματα ακριβώς έξι ημερών ανάμεσα σε κάθε επίθεση», έγραψε στο Telegram ο Σέρχιι Πόπκο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου. «Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν συμφωνία για τους ομήρους και προκήρυξη εκλογών – ΒΙΝΤΕΟ

Στον απόηχο των πρόσφατων διαπραγματεύσεων στη Ντόχα και ενόψει του νέου γύρου που θα διεξαχθεί στο Κάιρο, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες Σάββατο στους δρόμους ισραηλινών μεγαλουπόλεων ζητώντας την επίτευξη συμφωνίας για την επιστροφή των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας. Η μητέρα ενός εκ των ομήρων της Χαμάς κάλεσε την ηγεσία των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας

Ρωσία: Ουκρανικό drone έπληξε δεξαμενές πετρελαίου στο Ροστόφ (βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε σε πετρελαϊκή εγκατάσταση στην πόλη Προλετάρσκ της περιοχής Ροστόφ, στη Ρωσία, μετά από επίθεση από ουκρανικό drone. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, Βασίλι Γκολούμπεφ, η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη ντίζελ, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης διακόπηκαν από επαναλαμβανόμενες επιθέσεις. Local Governor: An oil depot in the Rostov region of Russia was attacked

Κυβέρνηση: Ο Π.Α. θα εξαφανίσει τους υπόλοιπους αριθμούς! Θα τον έχουμε από τη γέννησή μας

Περαιτέρω διευκρινίσεις για τον αριθμό που θα αλλάξει την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων έκανε ο αρμόδιος Υπουργός, Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο ίδιος αποκάλυψε πως τελικά ο Π.Α. θα εξαφανίσει (είναι η λέξη που χρησιμοποίησε) τους υπόλοιπους αριθμούς μας (βλ. ΑΜΚΑ, ΑΦΜ). Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι πολίτες θα μπαίνουν στο myinfo προκειμένου να σχηματίσουν τον

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή σε τρεις Περιφέρειες – Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Κυριακή σε τρεις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Ο σημερινός πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε: Περιφέρεια Αττικής Περιφέρεια Στερεάς
spot_imgspot_img

 Εταιρεία παραγωγής κοτόπουλου ανακαλεί για τέταρτη φορά προϊόντα της, μετά από καταγγελίες καταναλωτών για παρουσία ξένου σώματος.

Η εταιρεία Perdue Foods LLC, μια εγκατάσταση στο Perry, Ga., των ΗΠΑ ανακαλεί περίπου 75.827Kg (167.171 λίβρες) κατεψυγμένων, έτοιμων προς κατανάλωση παναρισμένου στήθους κοτόπουλου και τρυφερά προϊόντα που μπορεί να έχουν μολυνθεί με ξένο υλικό, και πιο συγκεκριμένα μεταλλικό σύρμα, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (FSIS).

blank
Ένα από τα προϊόντα κοτόπουλου που ανακλήθηκαν

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε αφού η εταιρεία έλαβε παράπονα καταναλωτών για μεταλλικό σύρμα ενσωματωμένο στο προϊόν και ειδοποίησε την FSIS για το πρόβλημα. «Το υλικό είναι ένα πολύ λεπτό σκέλος μεταλλικού σύρματος που εισήχθη κατά λάθος κατά τη διαδικασία παραγωγής», δήλωσε ο Jeff Shaw, ανώτερος αντιπρόεδρος ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων στην Perdue.

Το FSIS ανησυχεί ότι κάποιο προϊόν μπορεί να βρίσκεται στους καταψύκτες των καταναλωτών. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να πεταχτούν ή να επιστραφούν στον τόπο αγοράς.

Η Perdue έχει ανακαλέσει και στο παρελθόν διάφορα προϊόντα της. Το 2017, ανακάλεσε περισσότερα από 900 κιλά προϊόντων λουκάνικου κοτόπουλου που μπορεί να είχαν μολυνθεί με ξένα υλικά. Το 2019, η Perdue ανακάλεσε περισσότερα από 14 τόνους, πλήρως μαγειρεμένων βιολογικών κοτόπουλου πανέ λόγω παρουσίας οστών ενώ και το 2022, το FSIS εξέδωσε προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία για τα κατεψυγμένα έτοιμα προς κατανάλωση στήθους κοτόπουλου του Perdue που είχαν μολυνθεί με ξένα υλικά, συγκεκριμένα μικρά κομμάτια διαφανούς πλαστικού και μπλε βαφή.

Η παρούσα ανάκληση αφορά σε προϊόντα που παρασκευάστηκαν στις 23 Μαρτίου 2024. Τα ακόλουθα προϊόντα υπόκεινται σε ανάκληση [ προβολή ετικετών ]:

  • 22-oz. (1,38 λίβρες) πλαστικές συσκευασίες σφραγισμένες σε κενό αέρος που περιέχουν “PERDUE Simply Smart ORGANICS Breaded Chicken BREAST NUGGETS” με Best If Used By date of “03 23 25” που αναπαρίσταται στο πίσω μέρος της συσκευασίας.
  • 29-oz. (1,81-λίβρες) πλαστικές συσκευασίες σφραγισμένες σε κενό αέρος που περιέχουν “PERDUE CHICKEN BREAST TENDERS with Best If Used By date of “03 23 25” που αναπαρίσταται στο πίσω μέρος της συσκευασίας.
  • 22-oz. (1,38-λίβρες) συσκευασίες σφραγισμένες σε κενό αέρος που περιέχουν “BUTCHERBOX Organic Chicken Breast Nuggets” με Best If Used By date of “03 23 25” που αναπαρίσταται στο πίσω μέρος της συσκευασίας.

Τα προϊόντα που υπόκεινται σε ανάκληση φέρουν τον αριθμό εγκατάστασης “P-33944” στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Αυτά τα είδη αποστέλλονταν σε τοποθεσίες λιανικής σε όλη τη χώρα και πωλήθηκαν απευθείας στους καταναλωτές μέσω Διαδικτύου.                               

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img