28.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΤουρκική στρατιωτική αποικία η Λιβύη! Κίνηση-ματ του Ερντογάν μέσα στα “μπάνια του...

Τουρκική στρατιωτική αποικία η Λιβύη! Κίνηση-ματ του Ερντογάν μέσα στα “μπάνια του λαού”

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Χαλκιδική: 48ωρη αναστολή λειτουργίας εστιατορίου

Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε εστιατόρια και μπαρ σε Χαλκιδική και Μύκονο, για την τήρηση της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας. Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν, την τελευταία εβδομάδα, έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας. Οι

Πορτογαλία: Μεγάλη πυρκαγιά στο νησί Μαδέρα

Εκατοντάδες πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν στην Πορτογαλία για να επιχειρήσουν σε μια πυρκαγιά που κατακαίει το νότιο τμήμα του νησιού Μαδέρα, του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού στον Ατλαντικό, όπου οι ισχυροί άνεμοι κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο τους. Η πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη στην απομονωμένη αγροτική περιοχή Ριμπέιρα Μπράβα και επεκτάθηκε στον γειτονικό δήμο της Καμάρα ντε Λόμπος.

Πυροσβεστική: 44 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 11 Σε 44 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 11. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής

Εκκένωση εγκλωβισμένων Ουκρανών της 47ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας λίγο πριν εξοντωθούν από M2 Bradley

Σε μία από τις στιγμές του μετώπου στο Κουρσκ, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, βίντεο δείχνει την ήττα ουκρανικής μονάδας από πυρά Ρώσω στρατιωτών. Εκκενώθηκαν τελευταία στιγμή από ένα M2 Bradley. Εδώ να σημειώσουμε πως το παρακάτω βίντεο είναι ακόμα μία απόδειξη στο ότι οι Ρώσοι δεν «τσίμπησαν» από την ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ. Η πλειοψηφία

Νέα θεραπεία-ορόσημο για την κολπική μαρμαρυγή

Η Mayo Clinic προσφέρει νέα καινοτόμο θεραπεία για τη θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής – Εγκρίθηκε από τον FDA. Η κολπική μαρμαρυγή είναι μία κατάσταση όπου αναπτύσσονται μη φυσιολογικά ηλεκτρικά κυκλώματα, κυρίως μέσα στους δύο κόλπους της καρδιάς, αναγκάζοντας την καρδιά να χτυπά ακατάστατα και γρήγορα. Οι κόλποι και οι κοιλίες συστέλλονται ακανόνιστα με αποτέλεσμα να προκύπτει ένα
spot_imgspot_img

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπέβαλε προς έγκριση στις 12 Αυγούστου μνημόνιο κατανόησης (MoU) στο τουρκικό κοινοβούλιο (Εθνοσυνέλευση) σχετικά με το καθεστώς των τουρκικών δυνάμεων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Λιβύη.

Η συμφωνία, η οποία υπογραμμίζει την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, παρέχει στις τουρκικές δυνάμεις ευρεία νομική προστασία και υλικοτεχνική υποστήριξη ενώ επιχειρούν στο λιβυκό έδαφος.

Το μνημόνιο, που υπογράφηκε την 1η Μαρτίου στην Αττάλεια, βασίζεται σε προηγούμενες συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένου του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου που παραβιάζει τα θαλάσσια δικαιώματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Αιγύπτου.

Θα ισχύσει για τρία χρόνια με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης εφόσον συμφωνούν και τα δύο μέρη!

Μία από την πλέον ανησυχητική πτυχή του Μνημονίου είναι η ευρεία νομική ασυλία που παρέχει στις τουρκικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη.

Κατά το άρθρο 11, «τυχόν εγκλήματα που διαπράττονται από το τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό κατά τη διάρκεια των επίσημων καθηκόντων τους ή εντός του πεδίου των αρμοδιοτήτων τους θα διέπονται αποκλειστικά από το τουρκικό δίκαιο».

Η συμφωνία παρέχει επίσης στις τουρκικές δυνάμεις σημαντικές επιχειρησιακές ελευθερίες στη Λιβύη.

Το άρθρο 12 επιτρέπει στο τουρκικό προσωπικό «να φέρει προσωπικά και υπηρεσιακά όπλα και να φορά τις επίσημες στολές του ενώ βρίσκεται σε υπηρεσία, αντικατοπτρίζοντας υψηλό επίπεδο αυτονομίας στις επιχειρήσεις του».

Θα κάνουν δηλαδή ό,τι θέλουν!!!

Επιπλέον, το άρθρο 7 «παρέχει στις τουρκικές δυνάμεις απεριόριστη πρόσβαση στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Λιβύης».

Επιπλέον, οι τουρκικές δυνάμεις εξουσιοδοτούνται να δημιουργήσουν ταχυδρομεία, υποκαταστήματα τραπεζών και εγκαταστάσεις αναψυχής εντός των περιοχών που τους έχουν ανατεθεί, όπως περιγράφεται στο άρθρο 16.

Εκτός από την υλικοτεχνική υποστήριξη, το μνημόνιο συμφωνίας προσφέρει σημαντικές οικονομικές εξαιρέσεις (π.χ. φοροαπαλλαγές) στις τουρκικές δυνάμεις.

Δείτε το επίμαχο μνημόνιο:

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img