27.7 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΠοια φαγητά προσελκύουν τα κουνούπια – Γιατί μερικές φορές μας τσιμπάνε περισσότερο;

Ποια φαγητά προσελκύουν τα κουνούπια – Γιατί μερικές φορές μας τσιμπάνε περισσότερο;

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Υποβρύχιο S-800 για Ειδικές Επιχειρήσεις

Η ιταλική ναυπηγοεπισκευαστική εταιρεία Fincantieri παρουσίασε το ελαφρύ υποβρύχιο S800, που σχεδίασε γιά Ειδικές Επιχειρήσεις σε αβαθή ύδατα. Βασιζόμενο στο μεγαλύτερο υποβρύχιο S-1000, το S-800 έχει μήκος 51 μέτρα και ύψος 10 μέτρα, πλήρωμα 18 ανδρών και επιχειρεί σε μέγιστο βάθος 250 μέτρων. Το S-800 μπορεί να παραμείνει σε κατάδυση επί επτά συνεχείς ημέρες και

meteo.gr: Υποχώρησε στους 40°C η θερμοκρασία την Κυριακή 18/08 – Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Κρήτη

Υποχώρησε στους 40 °C η θερμοκρασία την Κυριακή 18/08 - Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Κρήτη Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος Ε.Α.Α – Πεντέλη, Κυριακή 18 Αυγούστου 2024, 19:00 Yποχώρησε η θερμοκρασία την Κυριακή 18/08, διατηρούμενη ωστόσο σε υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στην Κρήτη όπου σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Επικίνδυνο το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες – Καταιγίδες και κεραυνοί σε πολλές περιοχές

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πλην της Θράκης). Τα φαινόμενα, τα οποία στο βόρειο Ιόνιο και την

Πυροσβεστική: 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες – Ποιες ήταν οι πιο επικίνδυνες

Από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου (17/8), έως τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (18/8), εκδηλώθηκαν 433 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 11. https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1825187930370884058 Συγκεκριμένα: Στις 09:45, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος Ευρυτανίας.

Χαλκιδική: 48ωρη αναστολή λειτουργίας εστιατορίου

Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε εστιατόρια και μπαρ σε Χαλκιδική και Μύκονο, για την τήρηση της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας. Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν, την τελευταία εβδομάδα, έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας. Οι
spot_imgspot_img

 Πες μου τι τρως να σου πω γιατί σε τσιμπούν περισσότερα κουνούπια σε σχέση με τους υπόλοιπους γύρω σου.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί στην παρέα εσείς τραβάτε τα κουνούπια σαν μαγνήτης ενώ οι φίλοι σας διαμαρτύρονται ελάχιστα; Τι είναι αυτό που σας κάνει πραγματικά «ακαταμάχητο» στα ενοχλητικά αυτά έντομα;

Ο Ειδικός Ολοκληρωμένης Υγείας, Urvashi Agarwal, ρίχνει φως στους παράγοντες που συμβάλλουν στην έλξη των κουνουπιών και ισχυρίζεται ότι κάνοντας συγκεκριμένες επιλογές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής, μπορείτε ενδεχομένως να μειώσετε τις πιθανότητές σας να γίνεστε μεζές στα κουνούπια!

1. Η σύνδεση εντέρου-δέρματος

Η υγεία του εντέρου σας παίζει σημαντικό ρόλο στην έλξη των κουνουπιών. Ένα ισορροπημένο μικροβίωμα του εντέρου επηρεάζει θετικά το μικροβίωμα του δέρματός σας, δημιουργώντας ενδεχομένως ένα λιγότερο ελκυστικό περιβάλλον για τα κουνούπια. Όταν το έντερο σας είναι σε αρμονία, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς δερματικού φραγμού, μειώνοντας την παραγωγή ορισμένων ενώσεων που προσελκύουν τα έντομα.

2. Διατροφή

Αυτό που τρώτε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη χημεία του σώματός σας, καθιστώντας σας περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικό για τα κουνούπια. Η κατανάλωση ζαχαρούχων τροφίμων και αλκοόλ μπορεί να αλλάξει το προφίλ των οσμών του σώματός σας, δημιουργώντας ένα δελεαστικό άρωμα για αυτά τα έντομα. Επιπλέον, ορισμένες τροφές μπορούν να επηρεάσουν τη θερμοκρασία του σώματός σας και τον μεταβολικό ρυθμό, παράγοντες που συμβάλλουν επίσης στην έλξη των κουνουπιών.

3. Οσμή σώματος

Η οσμή του σώματος είναι μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση γενετικής, διατροφής και γενικής υγείας. Οι ενώσεις που παράγονται από το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του γαλακτικού οξέος και της αμμωνίας, είναι ακαταμάχητες για τα κουνούπια. Ενώ μερικοί άνθρωποι παράγουν φυσικά λιγότερες από αυτές τις ενώσεις, άλλοι αποτελούν «ανθρώπινο δόλωμα» λόγω των διατροφικών επιλογών τους ή των υποκείμενων παθήσεων υγείας.

4. Υψηλός μεταβολικός ρυθμός

Ένας υψηλότερος μεταβολικός ρυθμός σημαίνει ότι παράγετε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, μια ουσία που τα κουνούπια μπορούν να ανιχνεύσουν από απόσταση. Εάν είστε από τη φύση σας ενεργητικοί ή έχετε υψηλότερο μεταβολικό ρυθμό, ίσως είναι πιο πιθανό να προσελκύσετε αυτά τα φτερωτά παράσιτα.

5. Φλεγμονή και Ανοσολογική Λειτουργία

Η χρόνια φλεγμονή και η δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού μπορούν να αλλάξουν τη χημεία του σώματός σας, καθιστώντας σας πιο ελκυστικό στόχο για τα κουνούπια. Όταν το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση ανισορροπίας, μπορεί να παράγει ενώσεις που τα κουνούπια βρίσκουν ακαταμάχητες.

Πώς να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών:

Αν και μπορεί να μην είστε σε θέση να αποφύγετε εντελώς τα τσιμπήματα των κουνουπιών, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε την ελκυστικότητά σας σε αυτά:

  • Δώστε προτεραιότητα στην υγεία του εντέρου: Καταναλώστε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση και προβιοτικά για να υποστηρίξετε ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου.  
  • Περιορίστε τα ζαχαρούχα τρόφιμα και το αλκοόλ: Η μείωση της πρόσληψης αυτών των ουσιών μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της χημείας του σώματός σας.
  • Διαχειριστείτε την οσμή του σώματος: Το τακτικό ντους, η χρήση φυσικών αποσμητικών και τα φαρδιά ρούχα μπορούν να βοηθήσουν. 

Θυμηθείτε, ενώ αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ευαισθησία σας στα τσιμπήματα κουνουπιών, η γενετική παίζει επίσης τον ρόλο της!

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img