27.1 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΤι θα πάθουμε αν φάμε τυρί cottage που έχει λήξει

Τι θα πάθουμε αν φάμε τυρί cottage που έχει λήξει

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Η νέα τακτική του ρωσικού στρατού με μοτοσυκλέτες! vid

Με την υποστήριξη πυρός ενός τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού, το πεζικό με μοτοσυκλέτες κινείται όσο το δυνατόν πιο κοντά στον εχθρό και εμπλέκεται σε κλειστή μάχη. Φυσικά, τέτοιες επιχειρήσεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση: οι μαχητές μαθαίνουν να ελέγχουν σωστά τις μηχανές τους και να διατηρούν τον έλεγχο σε οποιαδήποτε κατάσταση, να

Λευκορωσία : Το Μινσκ δηλώνει ότι έχει στείλει κι άλλες δυνάμεις, αεροσκάφη και οπλισμό στα σύνορα με την Ουκρανία

“Η ομάδα έχει αυξηθεί σημαντικά και αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε υπηρεσία στα νότια σύνορα της χώρας μας”, δήλωσε ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας και της αντιαεροπορικής άμυνας της Λευκορωσίας υποπτέραρχος Αντρέι Λικιάνοβιτς στο κρατικό δίκτυο CTV. Οι δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας και της αντιαεροπορικής άμυνας αναπτύχθηκαν στα σύνορα, σημείωσε ο Λικιάνοβιτς, σύμφωνα με τον

Σαρώνει την Κεντρική Ελλάδα η κακοκαιρία: Προβλήματα σε Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο – Αύριο στην Αττική

Την Κεντρική Ελλάδα μαστίζει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία, ενώ συνεχίζει προς Χαλκιδική κι αύριο στην Αττική με βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς. Για ραγδαιότητα των καιρικών φαινομένων έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ενώ αποκάλυψε πως μέσα σε ένα 48ωρο είχαμε 60.000 κεραυνούς και αστραπές. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος έπεσε στη θάλασσα, όπως επισήμανε στον

Φωτιά σε δασική έκταση στο Ζεμενό Κορινθίας – Σηκώθηκαν και εναέρια

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (20/8) σε δασική έκταση στο Ζεμενό Κορινθίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σηκώθηκαν 1 αεροπλάνο και 1 ελικόπτερο που συνδράμουν την επιχείρηση με ρίψεις νερού από αέρος.

Kίνηση υψηλού συμβολισμού από τον Πούτιν – Επισκέπτεται την Τσετσενία για πρώτη φορά από το 2011 vid

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Πούτιν στην Τσετσενία από το 2011 Την άφιξη του Ρώσου προέδρου ανακοίνωσε ο Καντίροφ με ανάρτησή του στο Telegram. «Προβλέπεται ένα πλούσιο πρόγραμμα στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης» , ανέφερε. Η δημόσια ρωσική τηλεόραση έδειξε πλάνα από την άφιξη του Πούτιν με ελικόπτερο. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν ο Καντίροφ
spot_imgspot_img

Πως θα προστατεύσετε την υγεία σας εντοπίζοντας το ληγμένο τυρί cottage.

Κάποιες φορές χρειάζεται ένα σνακ μέχρι αργά το βράδυ, οπότε ψάχνετε στο πίσω μέρος του ψυγείου σας για να βρείτε το τυρί cottage που αγοράσατε πριν από λίγο καιρό. Μόνο όταν έχετε φάει αρκετές κουταλιές, συνειδητοποιείτε ότι το τυρί cottage έχει λήξει.

Αν και η κατανάλωση λίγης μούχλας μπορεί να είναι ασφαλής, η Mayo Clinic υποστηρίζει ότι το τυρί cottage με μούχλα πάνω του μπορεί να έχει παθογόνους μικροοργανισμούς όπως λιστέρια ή E. coli που μπορεί να σας προκαλέσουν διάρροια, πυρετό ή μυϊκούς πόνους. Εάν το ληγμένο τυρί cottage μυρίζει και έχει καλή γεύση, είναι πιθανότατα ασφαλές να το φάτε.

Πώς να καταλάβετε αν το τυρί cottage είναι χαλασμένο

Το τυρί cottage μπορεί να έχει λίγο νερό που επιπλέει στην κορυφή καθώς το τυρί αρχίζει να παλαιώνει. Αυτό είναι απλά ο ορός γάλακτος που διαχωρίζεται από το τυρόπηγμα. Μπορείτε να ανακατέψετε αυτό το νερό πίσω στο τυρί cottage και να το σερβίρετε ως συνήθως. Αν είναι πολύ υδαρές, τότε μάλλον έχει χαλάσει. Προσοχή αν το τυρί cottage έχει κάποιες γκρίζες κηλίδες, καθώς αυτό μπορεί να είναι σημάδι μούχλας. Ελέγξτε το καπάκι του δοχείου για τυχόν γκρίζες ή πράσινες κηλίδες.

Το τυρί cottage θα πρέπει να έχει λεία, κρεμώδη υφή και έχει συνήθως μια πικάντικη μυρωδιά. Δεν θα πρέπει να είναι κοκκώδες αν έχει μείνει στο ψυγείο, όπως επίσης δεν πρέπει να έχει ξινή γεύση, οπότε αν η δοκιμή του σας κάνει να ανατριχιάζετε, πετάξτε το.

Πάνω απ’ όλα, μην χρησιμοποιείτε τυρί cottage που έχει μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για πάνω δύο ώρες. Το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών ενημερώνει ότι τα βακτήρια ευδοκιμούν σε θερμοκρασίες μεταξύ 4 και 60°C.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img