27.4 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΑπαγόρευση αλίευσης οστρακοειδών στη Πιερία λόγω τοξικού φυτοπλαγκτόν

Απαγόρευση αλίευσης οστρακοειδών στη Πιερία λόγω τοξικού φυτοπλαγκτόν

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πρόσκληση για κατάταξη στο στρατό ξηράς με τη 2024 Ε’ ΕΣΣΟ

Οι καλούμενοι από αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας καθώς και οι στρατεύσιμοι άλλων κατηγοριών και ανυπότακτοι οι οποίοι οποτεδήποτε έλαβαν αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας, υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη στα αναφερόμενα στη διαταγή Κέντρα εκπαίδευσης Στρατευσίμων (ΚΕΝ) από 9 μέχρι 11 Σεπτεμβρίου 2024, ενώ οι λοιποί καλούμενοι υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη στα αναφερόμενα

Ουκρανία: Θα γίνει μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για να “τιμωρηθούν” οι Ρώσοι

Έπειτα από χρόνια δισταγμών και παρά την αντίθεση των στρατιωτικών το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα να γίνει μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) με την ελπίδα να τιμωρηθεί η Ρωσία για τα φερόμενα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει στην Ουκρανία. Το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στη χώρα, καθώς πολλοί φοβούνται ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες που

Θοδωρής Κολυδάς: Σπάνιο φαινόμενο οι ανοδικοί κεραυνοί

Με αφορμή την έντονη κεραυνική δραστηριότητα του τελευταίου 48ωρου ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς ανέλυσε ένα σπάνιο φαινόμενο. Το σπάνιο αυτό φαινόμενο ονομάζεται ανοδικοί κεραυνοί και καταγράφηκε στην Κύπρο πριν από 5 χρόνια. Αναφέρεται στην ανάλυσή του στα ηλεκτρισμένα νέφη και στο ηλεκτρικό πεδίο που αναστρέφεται. Results of the Week #08 (2020) SWE Photography

Φωτιά στον Βρονταμά Λακωνίας

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στον Βρονταμά Λακωνίας. Η πυρκαγιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση ενώ για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ και εθελοντές. Την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει από αέρος 1 ελικόπτερο.

Κούρσκ: Η επιδρομή είναι… παράνομη σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία!

Η επιδρομή της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ φαίνεται πως παραβιάζει την ίδια την ουκρανική νομοθεσία! Σύμφωνα με τους νόμους της Ουκρανίας, ο στρατιωτικός νόμος έχει επιβληθεί μόνο εντός των συνόρων της χώρας, κάτι που περιορίζει τις δραστηριότητες των δυνάμεων ασφαλείας εντός των συνόρων αυτών. Για να μπορούν οι ουκρανικές δυνάμεις να ενεργούν εκτός των
spot_imgspot_img

spot_img

blank

Νέες αποφάσεις απαγόρευσης αλίευση οστρακοειδών.

Με σημερινή απόφαση Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και μετά από τα εργαστηριακά αποτελέσματα νερού της Εργαστηριακής Μονάδας Θαλάσσιων Τοξικών Μικροφυκών του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η αλιεία, συγκομιδή, διακίνηση και διάθεση στην αγορά για ανθρώπινη κατανάλωση όλων των οστρακοειδών που προέρχονται από τη Νέα Ζώνη Παραγωγής << Κίτρος Μακρύγιαλος (Ν2) >> της  Π.Ε. Πιερίας.

Η απόφαση ελήφθη λόγω ανεύρεσης τοξικού φυτοπλαγκτού του είδους Protoceratium reticulatum σε επίπεδα πάνω από τα όρια λήψης μέτρων που ορίζει η νομοθεσία (1000 κύτ./L) και συγκεκριμένα με τιμή 1.044 κύτ./L.

 Την εφαρμογή της παρούσας που ισχύει από σήμερα ανατέθηκε στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περ. Ενότητας Πιερίας και στο Γ’ Λιμενικό Τμήμα Κατερίνης. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι και στις 12 Αύγουστου απαγορεύτηκε η αλιεία οστρακοειδών στην Νέα Ζώνη Παραγωγής << Μεθώνη (Ν4) >> της Π.Ε. Πιερίας, λόγω έλλειψης δειγμάτων, όπως και στην Νέα Ζώνη Παραγωγής << Μακρύγιαλος (Ν3) >>  για τον ίδιο λόγο.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Cibum

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

Must read

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img

spot_img

spot_img

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img