30.7 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας τον Ιούνιο - Οι 8 περιοχές που θα...

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας τον Ιούνιο – Οι 8 περιοχές που θα «καούν»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ρωσικές FAB πλήττουν ουκρανικές θέσεις στην Kozacha Lopan (βίντεο)

Ρωσικές FAB έπληξαν ουκρανικές θέσεις στην Kozacha Lopan. Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες ανεμομπορίας, μαζί με πυρομαχικά άμεσης επίθεσης, σε όγκο για να συντρίψει την ουκρανική αεράμυνα. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #KozachaLopan 🕰 Date: ~25.08.2024📌 Coordinates: 50.330984,36.190000👩‍🚀 Squad: #GroupNorth 📝 Description: Russian FABs are burning out Ukrainian Armed Forces positions in Kozacha Lopan.🖥 id: 25082024.1747✉️source: https://t.co/4meTXE7FVS Map:…

Πρόεδρος Αιγύπτου: Προειδοποίησε τις ΗΠΑ για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μεγάλη σύγκρουση στον Λίβανο

Ο Αμερικανός πτέραρχος Τσαρλς Μπράουν έφτασε στην Αίγυπτο λίγες ώρες αφού το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες και drones εναντίον του Ισραήλ, το οποίο απάντησε με πλήγματα στο λιβανέζικο έδαφος. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Σίσι αναφέρεται ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος δήλωσε στον Μπράουν πως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να καταβάλλει

Ζελένσκι: Θα στήριζε την Ινδία ως οικοδέσποινα της δεύτερης ειρηνευτικής διάσκεψης

Σε συνομιλία που είχε με Ινδούς δημοσιογράφους και η οποία αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα ο Ζελένσκι επεσήμανε ότι είπε στον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντα Μόντι πως θα στήριζε την Ινδία ως οικοδέσποινα της δεύτερης διάσκεψης, καθώς το Κίεβο ελπίζει η σύνοδος αυτή να φιλοξενηθεί από μια χώρα του παγκόσμιου νότου. «Αλλά θέλω να είμαι

Βίντεο: Ρωσικά FPV drones καταστρέφουν ουκρανικά άρματα μάχης κοντά στο Ουκραίνσκ

Ρωσικά FPV drones κατέστρεψαν ουκρανικά άρματα μάχης κοντά στο Ουκραίνσκ. Το FPV drone, είναι ένα χαμηλού κόστους όπλο ακριβείας, ικανό να χτυπήσει άρματα μάχης και άλλους στόχους από απόσταση 20 χλμ. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Ukrainsk 🕰 Date: ~25.08.2024📌 Coordinates: 48.117527,37.326510👩‍🚀 Squad: #Sudoplatov 📝 Description: Russian FPV drones destroys Ukrainian Armed Forces tank near Ukrainsk.🖥 id:

Στην ανάπτυξη υποβρύχιου όπλου “υπερσπηλαίωσης” προχωρά η Τουρκία

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει κερδίσει με την αξία της μια θέση στο διεθνές αμυντικό στερέωμα και προχωρά στην σχεδίαση, στην ανάπτυξη και στην κατασκευή ολοένα και πιο πρωτοπόρων αμυντικών συστημάτων. Πληροφορίες από την αντίπερα όχθη του Αιγαίου κάνουν λόγο για την έναρξη ανάπτυξης ενός νέου υποβρύχιου όπλου, που θα αξιοποιεί την αρχή της “υπερσπηλαίωσης”
spot_imgspot_img

Ο καύσωνας θα κρατήσει πολλές μέρες, όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι 

Αλλάζει ριζικά ο καιρός με τους μετεωρολόγους να κάνουν ήδη λόγο για μίνι καύσωνα τον Ιούνιο, που θα κρατήσει τουλάχιστον μια βδομάδα. Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 βαθμούς και οι παραλίες στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα θα είναι γεμάτες.

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι είναι το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης με τον Γιώργο Τσατραφύλλια να κάνει πρόγνωση ακόμη και για 40 βαθμούς Κελσίου. Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές μέχρι και το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου με μία μικρή πτώση το Σαββατοκύριακο των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τους 38 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος στις 4 Ιουνίου.

Τσατραφύλλιας για καιρό: Θα «καούν» 8 περιοχές

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει πως το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης έρχεται από το Σαββατοκύριακο και θα διατηρηθεί καθόλη τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου.

Οι περιοχές που θα σημειωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες είναι 8 και είναι οι εξής:

  • Θεσσαλία,
  • κεντρική Μακεδονία,
  • Βοιωτία,
  • Φθιώτιδα,
  • Αιτωλοακαρνανία,
  • Πελοπόννησος,
  • Κρήτη και
  • Δωδεκάννησα.

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσατραφύλλια:

«Ridge» (περιοχή υψηλών πιέσεων και θερμοκρασιών ) πάνω από τη χώρα, μας στέλνει στις παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο!

Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά η μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!

Ενδεικτικά οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία,η Βοιωτία,η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόνησος,η Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

Για την Αττική η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει το μεσημέρι:

Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6 : 37 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 38 βαθμούς
Για τη Θεσσαλονίκη:

Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6 : 36 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 37 βαθμούς

Η ανάλυση Γιαννόπουλου για τον καύσωνα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, την Παρασκευή περιορίζεται η αστάθεια στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το Σαββατοκύριακο και μετά καλοκαιρινός καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Η πρώτη καλοκαιρινή εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά.

Την Κυριακή η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 32 με 34 βαθμούς για ανέβει και άλλο τις επόμενες ημέρες. Πιο ζεστές ημέρες προβλέπονται το τριήμερο Τρίτης με Πέμπτης όπου το θερμόμετρο θα ξεπεράσει και τους 35 – 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Λίγο θα πέσει η θερμοκρασία από την Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο των εκλογών όμως θα είναι ακόμα πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img