31.5 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΘα μας τρελάνει ο καιρός: Βροχές τέλος, Σαββατοκύριακο «στο φούρνο» και μετά...

Θα μας τρελάνει ο καιρός: Βροχές τέλος, Σαββατοκύριακο «στο φούρνο» και μετά κακοκαιρία αλά ιταλικά

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ανακλήθηκε μέλι λόγω νοθείας

Οι αρχές της Σλοβενίας ανακάλεσαν από την αγορά μέλι ανθέων νοθευμένο με πρόσθετα σάκχαρα. To νοθευμένο μέλι που ανακλήθηκε από την αγορά της Σλοβενίας. Οι αρχές της Σλοβενίας ανακάλεσαν από την αγορά μέλι λόγω νοθείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της χώρας UVHVVR, στο πλαίσιο του επίσημου ελέγχου, πήρε δείγμα από ανθόμελο που

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία – Πότε θα «χτυπήσει» την Ελλάδα

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» στη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, αναμένεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία, το οποίο θα επηρεάσει τη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως έπεσαν χιλιάδες κεραυνοί από χθες το απόγευμα στη χώρα κυρίως στην

Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στη Χαλκιδική. Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Σιβήρη και έχει πραγματοποιηθεί μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Στο σημείο για την κατάσβεση επιχειρούν 25 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου της δεύτερης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα και 1 Ε/Π. Παράλληλα, στο σημείο συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Χερσώνα: Ρωσικός πύραυλος Kh-38 καταστρέφει ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις (βίντεο)

Η ρωσική Αεροπορία πραγματοποίησε επίθεση στην περιοχή της Χερσώνας με τη χρήση πυραύλου Kh-38, καταστρέφοντας έναν χώρο αποθήκευσης και επισκευής εξοπλισμού σκαφών, καθώς και υποδομές διαμονής προσωπικού.  Ο πύραυλος Kh-38 είναι το κύριο πυραυλικό όπλο της ρωσικής Αεροπορίας για αποστολές κρούσης χειρουργικής ακρίβειας και αντικατέστησε στον ίδιο ρόλο τον παλαιότερο Kh-25. Δείτε το βίντεο:  🪖

ΕΕ: Μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών κινέζικων αυτοκινήτων μετά την επιβολή των νέων δασμών

Ωστόσο, η BYD πούλησε τρεις φορές περισσότερα EV σε 16 αγορές της ΕΕ τον Ιούλιο του 2024 από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα, αναφέρει το Bloomberg. Οι δασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβράδυναν την εισροή ηλεκτρικών οχημάτων κινεζικής κατασκευής τον Ιούλιο, καθώς η ΕΕ επέβαλε νέους δασμούς για να προστατεύσει τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες από τον κινέζικο ανταγωνισμό
spot_imgspot_img

Οι καιρικές συνθήκες των επομένων ημερών είναι αν μη τι άλλο…αλλόκοτες.

Η ανάσα δροσιάς που πήραμε χθες μετά από σχεδόν 50 μέρες λαμβάνει σταδιακά τέλος με τον υδράργυρο να παίρνει σταδιακά την ανιούσα.

Ωστόσο νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, προερχόμενο από την Ιταλία. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η κακοκαιρία αυτή θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Χθες η πιο δροσερή μέρα

Πτώση της θερμοκρασίας καταγράφηκε από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για χθες Τετάρτη 21 Αυγούστου.

Όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί, η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη 21/08 καταγράφηκε στη Σπάρτη και ήταν ίση με 36.3 °C.

Επιπλέον, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 30.2 °C, ενώ μόλις 4 από τους 496 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 35 °C, καταγράφοντας έτσι την πιο δροσερή μέρα των τελευταίων 46 ημερών (από τις 4-5 Ιουλίου 2024).

meteo.jpg

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 22-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 28 με 32 βαθμούς και τοπικά στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στο Αιγαίο 5 με 6, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 29 με 33 βαθμούς και τοπικά στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στο Αιγαίο 5 με 6, τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img