33.5 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΜπλίνκεν: Επίσκεψη σε Μολδαβία και Πράγα για να παγιώσει την στήριξη στην...

Μπλίνκεν: Επίσκεψη σε Μολδαβία και Πράγα για να παγιώσει την στήριξη στην Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ρωσικές FAB πλήττουν ουκρανικές θέσεις στην Kozacha Lopan (βίντεο)

Ρωσικές FAB έπληξαν ουκρανικές θέσεις στην Kozacha Lopan. Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες ανεμομπορίας, μαζί με πυρομαχικά άμεσης επίθεσης, σε όγκο για να συντρίψει την ουκρανική αεράμυνα. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #KozachaLopan 🕰 Date: ~25.08.2024📌 Coordinates: 50.330984,36.190000👩‍🚀 Squad: #GroupNorth 📝 Description: Russian FABs are burning out Ukrainian Armed Forces positions in Kozacha Lopan.🖥 id: 25082024.1747✉️source: https://t.co/4meTXE7FVS Map:…

Πρόεδρος Αιγύπτου: Προειδοποίησε τις ΗΠΑ για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μεγάλη σύγκρουση στον Λίβανο

Ο Αμερικανός πτέραρχος Τσαρλς Μπράουν έφτασε στην Αίγυπτο λίγες ώρες αφού το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες και drones εναντίον του Ισραήλ, το οποίο απάντησε με πλήγματα στο λιβανέζικο έδαφος. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Σίσι αναφέρεται ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος δήλωσε στον Μπράουν πως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να καταβάλλει

Ζελένσκι: Θα στήριζε την Ινδία ως οικοδέσποινα της δεύτερης ειρηνευτικής διάσκεψης

Σε συνομιλία που είχε με Ινδούς δημοσιογράφους και η οποία αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα ο Ζελένσκι επεσήμανε ότι είπε στον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντα Μόντι πως θα στήριζε την Ινδία ως οικοδέσποινα της δεύτερης διάσκεψης, καθώς το Κίεβο ελπίζει η σύνοδος αυτή να φιλοξενηθεί από μια χώρα του παγκόσμιου νότου. «Αλλά θέλω να είμαι

Βίντεο: Ρωσικά FPV drones καταστρέφουν ουκρανικά άρματα μάχης κοντά στο Ουκραίνσκ

Ρωσικά FPV drones κατέστρεψαν ουκρανικά άρματα μάχης κοντά στο Ουκραίνσκ. Το FPV drone, είναι ένα χαμηλού κόστους όπλο ακριβείας, ικανό να χτυπήσει άρματα μάχης και άλλους στόχους από απόσταση 20 χλμ. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Ukrainsk 🕰 Date: ~25.08.2024📌 Coordinates: 48.117527,37.326510👩‍🚀 Squad: #Sudoplatov 📝 Description: Russian FPV drones destroys Ukrainian Armed Forces tank near Ukrainsk.🖥 id:

Στην ανάπτυξη υποβρύχιου όπλου “υπερσπηλαίωσης” προχωρά η Τουρκία

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει κερδίσει με την αξία της μια θέση στο διεθνές αμυντικό στερέωμα και προχωρά στην σχεδίαση, στην ανάπτυξη και στην κατασκευή ολοένα και πιο πρωτοπόρων αμυντικών συστημάτων. Πληροφορίες από την αντίπερα όχθη του Αιγαίου κάνουν λόγο για την έναρξη ανάπτυξης ενός νέου υποβρύχιου όπλου, που θα αξιοποιεί την αρχή της “υπερσπηλαίωσης”
spot_imgspot_img

τον πρώτο σταθμό της σύντομης ευρωπαϊκής περιοδείας του στη διάρκεια της οποίας θα επιχειρήσει να παγιώσει τη στήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία σε συμμαχικές χώρες στο ΝΑΤΟ και σε γειτονικές τους χώρες.

Η επίσκεψή του πραγματοποιείται την ώρα που η Ουκρανία επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις εντεινόμενες ρωσικές επιθέσεις στα ανατολικά της χώρας και καθώς ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποιεί ότι αν επιτραπεί στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να πλήξει το ρωσικό έδαφος θα πυροδοτήσει μια παγκόσμια σύγκρουση.

Στο Κισινάου ο Μπλίνκεν θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο Μάγια Σάντου και με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους σε μια περίοδο κατά την οποία αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η χώρα αντιμετωπίζει “επιχειρήσεις ρωσικής επιρροής”.

Ο ανώτερος αμερικανός διπλωμάτης αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Τζιμ Ο’Μπράϊαν, είπε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ πιθανόν να ανακοινώσουν ένα “στιβαρό πακέτο” στήριξης για την ενεργειακή ανεξαρτησία της Μολδαβίας, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει διακρίνει άμεση στρατιωτική απειλή από την Ρωσία προς την αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας, την Υπερδνειστερία.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα ο Μπλίνκεν θα ταξιδέψει στην Πράγα για να παραστεί σε άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, η οποία θα επικεντρωθεί στην προώθηση των προετοιμασιών ενόψει της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας τον Ιούλιο στην Ουάσινγκτον.

Δεν αναμένουμε ότι θα υπάρξει πρόσκληση προς την Ουκρανία για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά νομίζουμε ότι θα υπάρξει σημαντική επίδειξη στήριξης για την Ουκρανία στον αγώνα της για να κερδίσει τον πόλεμο”, είπε ο Ο’Μπράϊαν.

Αυτό θα περιλαμβάνει τη συνεχιζόμενη στήριξη του ΝΑΤΟ στο χτίσιμο του μέλλοντος της Ουκρανίας και τις προσπάθειες να βοηθηθεί η Ουκρανία στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στην ΕΕ και να πλησιάσει όσο γρηγορότερα μπορεί στην ένταξη στο ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο ίδιος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img