27.3 C
Athens
Πέμπτη, 29 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός - Μαρουσάκης: Πότε κορυφώνεται η κακοκαιρία - Οι πιο επικίνδυνες περιοχές

Καιρός – Μαρουσάκης: Πότε κορυφώνεται η κακοκαιρία – Οι πιο επικίνδυνες περιοχές

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Τροχαίο ατύχημα στους Αγίους Αναργύρους – Μηχανή παρέσυρε γυναίκα που διέσχιζε τον δρόμο

Το πρωί της Πέμπτης (29/8), σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στους Αγίους Αναργύρους όταν μια μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά μια γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα πιθανόν να διέσχιζε τον δρόμο προκειμένου να πάει στη στάση λεωφορείου. Σημειώνεται ότι η γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στον Ευαγγελισμό.

Ανακλήθηκαν σχεδόν 10.000 χυμοί από το μεγαλύτερο σουπερμάρκετ των ΗΠΑ – Περιέχουν καρκινογόνο αρσενικό

Η Walmart ανακαλεί χυμό μήλου λόγω μόλυνσης από αρσενικό. Σχεδόν 10.000 χυμοί μήλου Great Value ανακλήθηκαν οικειοθελώς από το μεγαλύερο σουπερμάρκετ των ΗΠΑ Walmart όπως αναφέρει ειδοποίησης από τον FDA. Πρόκειται για χυμούς ιδιωτικής ετικέτας του σουπερμάρκετ στους οποίους βρέθηκε υψηλή ποσότητα αρσενικού. Οι επικίνδυνοι χυμοί παράγονται από την Refresco Beverages US Inc., μια εταιρεία

Καιρός: Τι ώρα θα έχει βροχές και καταιγίδες στην Αττική

Κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στη χώρα τις επόμενες ημέρες με βροχές, καταιγίδες και μπόρες, οι οποίες θα χτυπήσουν σε πολλές περιοχές. Τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν επίσης έντονη κεραυνική δραστηριότητα, χαλάζι, ενώ υψηλός είναι και ο κίνδυνος πλημμυρών. Τι ώρα αναμένεται η κακοκαιρία στην Αττική Όπως φαίνεται και στον πίνακα του meteo, καταιγίδα αναμένεται από τις 15:00

Τρίτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ηλεία

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ηλείας από χθες, μετά την ειδοποίηση που είχαν από τον ΕΟΔΥ για τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου, ένα στο δήμο Ήλιδας και δύο στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με τα πρωτόκολλα υγείας να έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή και τους ιθύνοντες να

Ισημερινός: Ξεκινά το κλείσιμο πετρελαιοπηγών για την προστασία του περιβάλλοντος

Η κυβέρνηση του Ισημερινού άρχισε χθες Τετάρτη τη διαδικασία κλεισίματος πετρελαιοπηγών στο λεγόμενο «μπλοκ 43 ITT», σύνολο κοιτασμάτων σε αχανή εθνικό δρυμό, κάτι που αποφασίστηκε από τους πολίτες με δημοψήφισμα πέρυσι, εξαιτίας των ανησυχιών για το περιβάλλον. Το Συνταγματικό Δικαστήριο του Ισημερινού έδωσε πέρυσι προθεσμία ενός έτους στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petroecuador για να απομακρύνει
spot_imgspot_img

Για επικίνδυνο τριήμερο με ραγδαίες αλλαγές στον καιρό κάνει λόγο ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Η κορύφωση της νέας κακοκαιρίας θα είναι το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πού οφείλεται το κύμα κακοκαιρίας

Αιτία για την όλη αυτή εξέλιξη αποτελεί η έντονη θερμοκρασιακή διαφορά που θα επικρατήσει ανάμεσα στη χαμηλή ατμόσφαιρα αλλά και σε στρώματα αυτής που βρίσκονται σε μεγαλύτερα ύψη μιας και πιο ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή της ανατολικής βορειοανατολίκής Ευρώπης θα κινηθούν προς τη χώρα μας.

Τα φαινόμενα τα οποία αναμένουμε (βροχές, καταιγίδες, χαλαζι, αυξημένη συχνότητα κεραυνών – αστραπών) θα ξεκινούν νωρίς το πρωί από θαλάσσιες παραθαλάσσιες εκτάσεις προς το δυτικό – βόρειο – βορειοδυτικό Αιγαίο και καθώς θα οδηγούμαστε χρονικά προς το απόγευμα και νωρίς το βράδυ θα μετατοπίζονται δυτικά – νοτιοδυτικά επηρεάζοντας πολλές ηπειρωτικές περιοχές.

Αυτό συμβαίνει επειδή λόγω της εποχής που βρισκόμαστε η ανάπτυξη των καταιγίδων καθοδηγείται ως προς έναν βαθμό από τη θερμότητα ξηράς – θάλασσας.

Οι θάλασσες μας το βράδυ εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσά θερμότητας σε σχέση με την ξηρά και το αντίθετο συμβαίνει μέσα στην ημέρα και αυτό γιατί οι θάλασσές μας έχουν μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα σε σχέση με την ξηρά που πρακτικά αυτό σημαίνει παίρνουν και χάνουν τα ποσά θερμότητας με μεγαλύτερη δυσκολία.

Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα

Αν θέλαμε να βάλουμε ένα πλαίσιο περιοχών που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα χωρίς αυτό να είναι και απόλυτο θα επισημαίναμε το δυτικό και βόρειο Αιγαίο (Χαλκιδική – Σποράδες), τα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας, τη Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια τμήματα και με πολύ κόκκινο την Πελοπόννησο.

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img