27.2 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑιφνιδιαστική ρωσική προέλαση στην Ζαπορίζια: Οι Ρώσοι προωθούνται στο Ορίκχιβ

Αιφνιδιαστική ρωσική προέλαση στην Ζαπορίζια: Οι Ρώσοι προωθούνται στο Ορίκχιβ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πάτρα: Καπνοί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» τα μεσάνυχτα – Αναστάτωση για ασθενείς και προσωπικό

Αναστάτωση προκλήθηκε τα μεσάνυχτα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» καθώς πυκνοί καπνοί βγήκαν από το υπόγειο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του tempo24.news φαίνεται πως προκλήθηκαν εκρήξεις στο σημείο από μπαταρίες. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας. Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής Η κατάσταση τέθηκε

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις στα παιδιά του Κέντρου Α.Μ.E.Α. «Ο Σωτήρ» – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Η διενέργεια προληπτικών οφθαλμολογικών ελέγχων σε δομές ατόμων με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες κρίνεται απαραίτητη, ωστόσο χαρακτηρίζεται και απαιτητική, καθώς χρειάζεται αναμφισβήτητα ιδιαίτερη εμπειρία και εξοικείωση για μια τέτοιου τύπου οφθαλμολογική προσέγγιση. Επιπλέον, πολλές φορές τα συμπτώματα των οφθαλμικών παθήσεων δεν είναι θορυβώδη και μπορεί να διαλάθουν της προσοχής των οικογενειών και των φροντιστών τους.

Η IDE υποδέχτηκε την Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Σχολής Πολέμου Πολεμικής Αεροπορίας

Στο πλαίσιο των ενημερώσεων σε βασικές και σημαντικές βιομηχανικές δραστηριότητες και υποδομές της χώρας στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας, οι αξιωματικοί-σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών της Σχολής Πολέμου Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΣΠΠΑ) επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της INTRACOM DEFENSE (IDE), συνοδευόμενοι από επιτελείς της Σχολής. Η ΣΔΙΕΠ/ΣΠΠΑ παρέχει γενική και ειδική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Καταστράφηκαν δύο πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών στην περιοχή Sumy

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο ουκρανικούς εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών στην περιοχή Σούμι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, πρόκειται για οπλικά συστήματα Uragan και Grad. Ο εξοπλισμός χτυπήθηκε με το πυραυλικό σύστημα Iskander-M. Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε επίσης ένα γερμανικής κατασκευής ραντάρ ανίχνευσης πυροβολικού Cobra, ένα όχημα φόρτωσης, επτά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης κ.α. photo

Το ρωσικό Tornado-G MLRS καταστρέφει ουκρανικό εξοπλισμό στη ζώνη σύγκρουσης, vid

Τα πληρώματα του συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Tornado-G χτύπησαν θέση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ. photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE
spot_imgspot_img

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησαν οι Ρώσοι καθώς προωθούνται βόρεια του Ραμποτίνο προς το Ορίκχιβ, το ουκρανικό ορμητήριο στην Ζαπορίζια!

Η ενέργεια αυτή δείχνει ότι οι Ρώσοι θέλουν να ενεργοποιήσουν και αυτό το μέτωπο καθώς έχουν καταλάβει ότι η λειψανδρία που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί είναι πλέον απαγορευτική για να αντιτάξουν οποιαδήποτε σοβαρή αντίσταση.

Οι Ρώσοι γνώριζαν από πληροφορίες ότι κάποιες εφεδρείες είχαν αποσυρθεί για να συμμετάσχουν στην επίθεση στο Κουρσκ.

Ο μεγάλος φόβος του ουκρανικού Επιτελείου στην περίπτωση κατάληψης του Βούλενταρ πρωτίστως αλλά και του Ποκρόβσκ, είναι ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούν να συνεχίσουν με άνεση προς δυτική κατεύθυνση, λόγω του πεδινού εδάφους που ακολουθεί για πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα και να υπερφαλαγγίσουν τις ουκρανικές μονάδες στην Ζαπορίζια, οι οποίες έχουν ακινητοποιηθεί βόρεια του Ραμποτίνο στο Ορίκχιβ.

Νέο βίντεο από τις μάχες στο Τορέτσκ δείχνει τους Ρώσους να είναι αποφασισμένοι να καταλάβουν την πόλη σε λίγες ημέρες καθώς ανατινάζουν όλα τα ψηλά κτίρια στα οποία έχουν οχυρωθεί οι Ουκρανοί.

Πλέον εφαρμόζουν μία πιο ωμή τακτική με την οποία αποσκοπούν να πετύχουν τον αντικειμενικό τους στόχο χωρίς να χάνονται ζωές Ρώσων στρατιωτών.

Το Τορέτσκ, όπως και το Τσάσιβ Γιαρ έχει καταληφθεί κατά ένα μεγάλο μέρος αλλά σε αντίθεση με την πόλη πλησίον του Μπάκχμουτ, η έλλειψη ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού είναι εμφανής.

Στο Τσάσιβ Γιαρ οι Ουκρανοί δεν απέσυραν εφεδρείες καθώς θεωρούσαν ότι η πόλη αποτελούσε τον κύριο στόχο των Ρώσων.

Τελικά έκαναν λάθος γιατί η Μόσχα κύριο στόχο θεωρεί το Ποκρόβσκ.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img