26.1 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανίαΟυκρανικά F-16: Πρώτη κατάρριψη και επικήρυξη με 170.000 δολάρια

Ουκρανικά F-16: Πρώτη κατάρριψη και επικήρυξη με 170.000 δολάρια

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι στον Άλιμο με βαρύ οπλισμό

Αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Τούρκους το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Αλίμου κατά την διάρκεια ελέγχου ρουτίνας στο όχημά τους και οι Τούρκοι που επέβαιναν σε τζιπ είχαν μέσα όπλα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έκαναν χθες το βράδυ έλεγχο σε όχημα μάρκας Μercedes με επιβαίνοντες δύο Τούρκους, ηλικίας 43 και 45 ετών. Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν

Ανακαλεί μπιφτέκι κοτόπουλο ο ΕΦΕΤ – Βρέθηκε σαλμονέλα

Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπιφτέκι από κοτόπουλο, καθώς στο προϊόν βρέθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού σαλμονέλα, ύστερα από εργαστηριακές αναλύσεις. Η ανακοίνωση: «Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένων παρασκευασμάτων

Botox: Ελπιδοφόρα θεραπεία για την άνοια – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Το botox ή βοτουλινική τοξίνη δρα μπλοκάροντας την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης. Με αυτό τον τρόπο, εμποδίζονται οι μυϊκές συσπάσεις σε επιλεγμένους και συγκεκριμένους μυς που θέλουμε για να πετύχουμε τη θεραπεία της υπερ-σύσπασής τους. Για το λόγο αυτό, το συγκεκριμένο φάρμακο χρησιμοποιείται σε πολλές παθήσεις νευρολογικής προέλευσης  που έχουν να κάνουν με κινητικά προβλήματα όπως νεύρομυϊκές

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται ελληνικά μπιφτέκια λόγω κινδύνου δηλητηρίασης

Ανάκληση μπιφτεκιών ελληνικής εταιρείας λόγω σαλμονέλας. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος με τα στοιχεία: ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΒΙ.ΚΡΕ., καθαρού βάρους 1Kg, με ημερομηνία ανάλωσης 01/06/2025 και ημερομηνία κατάψυξης 01/06/2024

Καιρός: Δεν τελειώσαμε ακόμα – Νεροποντή στην Αττική και το Σάββατο – Οι επικίνδυνες ώρες

Νέος γύρος καταιγίδων αναμένεται να πλήξει την Αττική το Σάββατο, με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά να υπογραμμίζει τις επικίνδυνες ώρες. Σύμφωνα με τη πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το Σάββατο στην Αττική αναμένονται νέες ισχυρές μπόρες νωρίς το μεσημέρι έως το απόγευμα, που προβλέπεται να ξεσπάσουν σε δύο
spot_imgspot_img
Ουκρανικά F-16: Πρώτη κατάρριψη και επικήρυξη με 170.000 δολάρια

H Ουκρανή βουλευτής Μαριάνα Μπεζούγκλαγια αποκάλυψε ότι το F-16 της Ουκρανικής αεροπορίας που συνετρίβη στις 26 Αυγούστου χτυπήθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο Patriot της ουκρανικής αεράμυνας. Σύμφωνα με την Μπεζούγκλαγια  η κατάρριψη του F-16, με πιλότο τον Αλεκσέι Μες “Moonfish”, οφείλεται σε ασυνεννοησία μεταξύ των αεροσκαφών με την αεράμυνα. Η Μπεζούγκλαγια ανήκει στο κυβερνών κόμμα του Ζελένσκι, «Υπηρέτης του Λαού» και είναι πρόεδρος της επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας του Κοινοβουλίου.

B Bezuglaya
Η βουλευτής, νομοθέτης και πρόεδρος της επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας του ουκρανικού Κοινοβουλίου Μαριάννα Μπεζούγκλαγια αποκάλυψε ότι το F-16 καταρρίφθηκε από πύραυλο Patriot της ουκρανικής αεράμυνας. Η Μπεζούγκλαγια έχει κατακρίνει τον Αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Σίρσκι και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματικούς ότι δεν υπολογίζουν τις ζωές των Ουκρανών στρατιωτών. Αυτό την τοποθέτησε στην διαβόητη λίστα δολοφονιών Myrotvores επειδή “δυσφημεί και αποθαρρύνει τις ένοπλες δυνάμεις”.

Για την Wall Street Journal, η συντριβή του F-16 οφείλεται σε λάθος του πιλότου. Η ανακοίνωση του Ουκρανικού επιτελείου για την πτώση του F-16 δεν αποκλείει τίποτα, καθώς δηλώνει πως εξετάζονται οι περιπτώσεις του λάθους του πιλότου, της μηχανικής βλάβης και της κατάρριψης από φίλια πυρά. Το επεισόδιο συνέβη εν μέσω μαζικής ρωσικής επίθεσης με πυραύλους και drone, κατά την οποία εκτοξεύτηκαν αντιαεροπορικοί πύραυλοι αλλά και απογειώθηκαν αεροσκάφη για να κυνηγήσουν πυραύλους πλεύσης και drone.

Ukrainian Pilot Oleksiy Mes Died After Cra
O πιλότος του πρώτου Ουκρανικού F-16 που καταρρίφθηκε σε μάχη, Αλεκσέι Μες “Moonfish”. Η Ουκρανή βουλευτής Μαριάνα Μπεζούγκλαγια ισχυρίζεται ότι το αεροσκάφος κατέρριψε ουκρανικός πύραυλος Patriot στην διάρκεια της αναχαίτισης ρωσικών πυραύλων και drone.

Πηγές που επικαλείται το CNN αποκλείουν το λάθος του πιλότου, καταδεικνύοντας εμμέσως προς την κατάρριψη από φίλια πυρά. Η περίπτωση βλάβης επίσης είναι σχεδόν απίθανη, καθώς σύμφωνα με το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο η επικοινωνία με τον πιλότο χάθηκε πριν συντριβή το αεροσκάφος.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο δήλωσε ότι δεν κλήθηκε να συμμετάσχει σε έρευνα για το συμβάν, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εκφέρει άποψη για το τι συνέβη.

Εν τω μεταξύ στην Συρία, οι Συριακές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος. Μάλιστα σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνεται ένα κόκκινο αλεξίπτωτο να πέφτει από τον ουρανό και πολίτες σπεύδουν να συλλάβουν τον πιλότο. Η τύχη του πιλότου δεν είναι γνωστή. Άλλες πληροφορίες λένε ότι συνελήφθη αιχμάλωτος και άλλες ότι πέθανε όταν χτύπησε ηλεκτροφόρα σύρματα υψηλής τάσης. Το Πεντάγωνο δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση για το συμβάν.

Η αποστολή F-16 στην Ουκρανία δεν αναμένεται να έχει σημασία για την εξέλιξη του πολέμου με την Ρωσία. Ωστόσο έχει ένα στρατηγικό αντικειμενικό σκοπό: να προκαλέσει την Ρωσία ώστε να πλήξει τις χώρες που εφοδίασαν τα αεροσκάφη και έτσι να προκληθεί πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Ήδη ο υπουργός Αμύνης της Ολλανδίας, Ρούμπεν Μπρέκελμαν, δήλωσε ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ολλανδικά F-16 πάνω από το έδαφος της Ρωσίας, ενώ ο Αρχηγός ενόπλων δυνάμεων της Ολλανδίας δήλωσε ότι δεν έχουμε επιβάλλει περιορισμούς. Οι Ολλανδοί θα παραχωρήσουν 24 F-16 στο Κίεβο, ενώ 18 έχουν παρασχεθεί στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ρουμανία. Μέχρι σήμερα το Κίεβο έχει παραλάβει έξι F-16.

230821 Volodymyr Zelenskyy F 16 Jet Ew 218p Acf298
Τα F-16 δεν πρόκειται να αλλάξουν την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα ακόμη και με δυτικούς αναλυτές. Ωστόσο, ο Ζελένσκι ελπίζει ότι η δράση τους πάνω από την Ρωσία θα προκαλέσει την πολυπόθητη σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας.

Από την πλευρά της Ρωσίας, ο Πούτιν δήλωσε ότι η συμμετοχή των F-16 στον πόλεμο της Ουκρανίας δεν θα αλλάξει τίποτα. Μάλιστα, το F-16 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για «ανάποδη» προπαγάνδα όπως τα Leopard και M1 Abrams, τα οποία τα δυτικά ΜΜΕ διαφήμισαν ως υπερόπλα που θα κατατρόπωναν τους Ρώσους, αλλά η καταστροφή τους οδήγησε σε χλευασμό από την Μόσχα.

Με την εμφάνιση των Leopard και άλλων δυτικών αρμάτων στο μέτωπο, οι Ρώσοι επικήρυξαν το «κεφάλι» τους υποσχόμενοι χρηματικά βραβεία για όποιον τα καταστρέψει. Έτσι, πολλοί Ρώσοι στρατιώτες συχνά βραβεύονται για την καταστροφή των δυτικών αρμάτων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα F-16. Η ρωσική εταιρεία Fores, που ειδικεύεται σε εξοπλισμό γεωτρήσεων για ανακάλυψη πετρελαίου, προσφέρει 170.000 δολάρια σε όποιον καταρρίψει ένα F-16.

Russia Awards 3000 Euro Bonus To Soldiers Who Destroy A Leopard 2 Tank In Ukraine 925 001
Απονομή παρασήμων και χρηματικών βραβείων σε Ρώσους στρατιώτες που κατέστρεψαν Leopard II, M1 Abrams και άλλα δυτικά άρματα μάχης. Η ρωσική εταιρεία Fores προσφέρει 170.000 δολάρια για όποιον καταστρέψει ένα ουκρανικό F-16.

Η πιθανότητα να έχουν καταστραφεί και άλλα ουκρανικά F-16 στο έδαφος από ρωσικούς πυραύλους και drone είναι ισχυρή. Οι ρωσικές δυνάμεις ήδη πριν την άφιξη των αεροσκαφών, χτυπούσαν τις υποδομές των αεροδρομίων που θα τα υποδέχονταν. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτές τις επιθέσεις έχουν σκοτωθεί Ουκρανοί και ΝΑΤΟϊκοί τεχνικοί.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img