24.5 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΒρετανία: Η κυβέρνηση “ανησυχεί πολύ” για την επιχείρηση του Ισραήλ στην Δυτική...

Βρετανία: Η κυβέρνηση “ανησυχεί πολύ” για την επιχείρηση του Ισραήλ στην Δυτική Όχθη

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Η FSB συνέλαβε Κολομβιανούς μισθοφόρους που πολεμούσαν για το ουκρανονάτο, vid

Η FSB ανακοίνωσε την κράτηση των Medina Aranda Jose Aron και Ante Alexander, που είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε εχθροπραξίες για λογαριασμό του Κιέβου. Οι άνδρες θα δικαστούν ως μισθοφόροι. Παράλληλα σε έρευνες βρέθηκαν στην κατοχή τους στολές με τα διακριτικά του ουκρανικού νεοναζιστικού τάγματος «Carpathian Sich». Οι μισθοφόροι συνελήφθησαν στο έδαφος της Βενεζουέλας και

Συναγερμός στη Λισαβόνα από μεγάλες ποσότητες αρσενικού στο πόσιμο νερό – Εντολή στους κατοίκους « ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ»

Διανομή εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας. Η Υπηρεσία διαχείρισης υδάτινων Πόρων της Πρωτεύουσας της Πορτογαλίας, Λισαβόνα, εξέδωσε εντολή σε κατοίκους και επισκέπτες να μην πίνουν νερό από τη βρύση. Μετά από αναλύσεις στο νερό εντοπίστηκε υψηλή περιεκτικότητα σε αρσενικό. Οι αρμόδιοι αποδίδουν την μόλυνση σε βλάβη στο σύστημα φιλτραρίσματος του νερού εξαιτίας

Καιρός: Στο «κόκκινο» η Αττική το Σάββατο – Τι ώρα θα «χτυπήσει» καταιγίδα

Τελευταία ημέρα αστάθειας αναμένεται να είναι το Σάββατο, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για φαινόμενα παρόμοια με εκείνα που έπληξαν την πρωτεύουσα το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με τη πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το Σάββατο στην Αττική αναμένονται νέες ισχυρές μπόρες νωρίς το μεσημέρι έως το απόγευμα, που

Ακόμα ένα νατοϊκό λάφυρο στα χέρια των Ρώσων, vid

🇷🇺🇺🇦Another overview tour from the enemy, showing the destroyed 155-mm M109A3GN self-propelled gun of the Ukrainian Armed Forces, supplied from Norway. – ISZ pic.twitter.com/gSvcUEAZKy — Zlatti71 (@Zlatti_71) August 30, 2024 freepik photo

Κουφάρια ουκρανονατοϊκών στα χωράφια του Κουρσκ, vid

Υπολογίζεται πως είναι μερικοί από τους 7 χιλιάδες νεκρούς στο Κουρσκ: ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
spot_imgspot_img

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι «ανησυχεί πολύ» για τη συνεχιζόμενη επιχείρηση του Ισραήλ στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, προειδοποιώντας ότι ο κίνδυνος αστάθειας είναι σοβαρός και λέγοντας πως υπάρχει επείγουσα ανάγκη για αποκλιμάκωση.

«Εξακολουθούμε να καλούμε τις ισραηλινές αρχές να δείξουν αυτοσυγκράτηση, να εφαρμόσουν το διεθνές δίκαιο και να λάβουν αυστηρότερα μέτρα για τις ενέργειες εκείνων που επιδιώκουν να υποδαυλίσουν εντάσεις», ανέφερε σε μια ανακοίνωση εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.

Οι συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη έχουν κλιμακωθεί μετά την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ με τους μαχητές της Χαμάς πριν από σχεδόν 11 μήνες στη Γάζα.

Τουλάχιστον 600 άνθρωποι –μαχητές και άμαχοι– έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με παλαιστινιακούς απολογισμούς, ορισμένοι από Εβραίους εποίκους που πραγματοποιούν συχνά επιθέσεις τύπου ‘αυτόκλητου τιμωρού εναντίον παλαιστινιακών κοινοτήτων στη Δυτική Όχθη.

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν τοπικό διοικητή του υποστηριζόμενου από το Ιράν Ισλαμικού Τζιχάντ στη Δυτική Όχθη και άλλους τέσσερις μαχητές χθες, Πέμπτη, σε μάχη με όπλα στη διάρκεια μιας από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην κατεχόμενη από το Ισραήλ περιοχή εδώ και μήνες.

«Αναγνωρίζουμε την ανάγκη του Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι σε απειλές ασφαλείας, αλλά ανησυχούμε πολύ για τις μεθόδους που έχει χρησιμοποιήσει το Ισραήλ και τις αναφορές για απώλειες αμάχων και καταστροφή μη στρατιωτικών υποδομών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο «καταδικάζει σθεναρά τη βία των εποίκων» και πως δεν είναι προς το συμφέρον κανενός η σύγκρουση και η αστάθεια να επεκταθούν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img