25.2 C
Athens
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΝέα ένταση στη Νότια Σινική Θάλασσα: Επεισόδιο με σύγκρουση σκαφών της Κίνας...

Νέα ένταση στη Νότια Σινική Θάλασσα: Επεισόδιο με σύγκρουση σκαφών της Κίνας και των Φιλιππίνων vid

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν άλλοι 13 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στις 14 εγκληματικές οργανώσεις

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν άλλοι 13 από τους συνολικά 37 συλληφθέντες για τη συμμετοχή τους στις 14 εγκληματικές συμμορίες που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Ληστείες, διαρρήξεις, διακεκριμένες κλοπές αλλά και διακίνηση ναρκωτικών ήταν τα πεδία δράσης των συλληφθέντων. Σήμερα, οδηγήθηκαν προκειμένου να απολογηθούν 14 άτομα εκ των οποίων οι 13 κρίθηκαν

Περιφερόμενα Πυρομαχικά για την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου: Επιτέλους, μία σωστή κίνηση!

Την απόκτηση μεγάλου αριθμού περιφερόμενων πυρομαχικών τύπου Switchblade 300 και Switchblade 600 διαπραγματεύεται η Ελλάδα με τις ΗΠΑ με σκοπό τον εξοπλισμό των μονάδων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ. Η αγορά θα γίνει μέσω κονδυλίων FMS, με συνολικό κόστος 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται, επιτέλους, για μία σωστή κίνηση, η οποία θα εξοπλίσει τις

Ίλιον: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι που επιτέθηκαν σε πέντε άτομα για να τα ληστέψουν

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη βρίσκονται τρεις ανήλικοι ηλικίας 16 και 15 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής (30/8) στο Ίλιον καθώς επιτέθηκαν σε πέντε άτομα για τα να ληστέψουν. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι τρεις ανήλικοι προσέγγισαν εντός πάρκου στην περιοχή του Ιλίου πέντε νεαρούς και με χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν

Βίντεο: Ρωσικό FPV κατέστρεψε Α/Κ πυροβόλο του ουκρανικού Στρατού στο Ντόνετσκ

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, έχει καταγράψει τη στιγμή που ρωσικό FPV καταστρέφει Α/Κ πυροβόλο του ουκρανικού Στρατού στο Ντόνετσκ. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Tsukuryne 🕰 Date: ~31.08.2024 📌 Coordinates: 48.092976,37.305530 👩‍🚀 Squad: #Sudoplatov 📝 Description: Russian FPV drone destroys Ukrainian self-propelled howitzer in Tsukuryne. 🖥 id: 31082024.1654 ✉️source: https://t.co/F33jHQMZYW Map: Military… pic.twitter.com/SuELB3IoGn — Military Summary
spot_imgspot_img

Η κάθε πλευρά ισχυρίζεται ότι η άλλη πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς στη διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί κατά τη σύγκρουση που σημειώθηκε στον Ύφαλο Σαμπίνα, ο οποίος στις Φιλιππίνες ονομάζεται Ύφαλος Εσκόντα, ενώ αυτό είναι το πέμπτο περιστατικό αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ναυτικές και τις εναέριες δυνάμεις των δύο χωρών στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι το πλοίο τους, το Teresa Magbanua, υπέστη σοβαρές ζημιές όταν εμβολίστηκε τρεις φορές από το πλοίο της κινεζικής ακτοφυλακής σήμερα το πρωί.

Από την πλευρά της η κινεζική ακτοφυλακή επέρριψε την ευθύνη για το περιστατικό στις Φιλιππίνες.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Νωρίτερα αυτό τον μήνα οι Φιλιππίνες κατηγόρησαν το Πεκίνο για δύο ξεχωριστά περιστατικά στα οποία κινεζικά αεροσκάφη φέρεται να εκτόξευσαν φωτοβολίδες σε αεροσκάφη τους που περιπολούσαν στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Δύο άλλα περιστατικά παρενόχλησης της κινεζικής ακτοφυλακής εναντίον πλοίων των Φιλιππίνων σε διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή καταγράφηκαν μέσα στον Αύγουστο.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στις Φιλιππίνες καταδίκασε σήμερα τις πολλαπλές επικίνδυνες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Κίνα, περιλαμβανομένου του σημερινού επεισοδίου.

Η Κίνα, η οποία διεκδικεί σχεδόν ολόκληρη τη Νότια Σινική Θάλασσα, πραγματοποιεί όλο και πιο επιθετικές ενέργειες στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, έχει αψηφίσει απόφαση του 2016 από το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης το οποίο δικαίωσε το Φιλιππίνες στην πολυετή τους διαμάχη με την Κίνα στην Νότια Σινική Θάλασσα.

Το Βιετνάμ, η Μαλαισία, το Μπρουνέι και η Ταϊβάν επίσης έχουν διεκδικήσεις στην περιοχή, η οποία φέρεται ότι είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img