23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚακοκαιρία: Μήνυμα του 112 στην Πελοπόννησο για επικίνδυνα φαινόμενα - Tι ώρα...

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 στην Πελοπόννησο για επικίνδυνα φαινόμενα – Tι ώρα θα βρέξει στην Αττική

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Σαλμονέλα σε χαλβά – Ειδοποίηση RASFF από τη Γερμανία

Η χαλβάς είναι προέλευσης Συρίας και πωλείται σε Γερμανία και Βέλγιο. Η Γερμανία ενημέρωσε μέσω του RASFF για σοβαρό κίνδυνο από μολυσμένο χαλβά προέλευσης Συρίας. Στον χαλβά εντοπίστηκε το παθογόνο βακτήριο σαλμονέλα. Το προϊόν πωλείται και στο Βέλγιο. Ο μολυσμένος με σαλμονέλα χαλβάς που ανακλήθηκε σε Γερμανία και Βέλγιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης των

Καταναλωτής στο νοσοκομείο από ξηρούς καρπούς – Οι αρχές υποψιάζονται δηλητηρίαση από υδροκυάνιο

Η Γαλλία ενημέρωσε το RASFF για πυρήνες βερίκοκου άγνωστης προέλευσης που οδήγησαν έναν καταναλωτή στο νοσοκομείο. Η Γαλλία ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών μετά των χωρών της ΕΕ για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) για σοβαρό κίνδυνο από πυρήνες βερίκοκου. Μετά την κατάποση περίπου σαράντα πυρήνων βερίκοκου, ο ασθενής εμφάνισε συγκεκριμένα συμπτώματα που “δεν αποκλείουν δηλητηρίαση

Κακοκαιρία- Ο κατακλυσμός σε αριθμούς: Χιλιάδες κεραυνοί, τεράστιοι όγκοι νερού και έπεται συνέχεια

Σημαντικές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν σήμερα κυρίως στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο, όπως επισημαίνει το meteo.gr/ Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού, έως τις 18:00 περίπου, καταγράφηκε στην Αλόννησο και ήταν ίσο με 59 χιλιοστά. Ειδικότερα

Μαρουσάκης: Ξεπεράσαμε τους 30.000 κεραυνούς – Τι περιμένουμε στη συνέχεια

Τους 30.000 κεραυνούς περάσαμε αυτήν την ώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Τις επόμενες ώρες, όπως είπε, αναμένεται η κακοκαιρία να προσεγγίσει τις παράκτιες περιοχές. Αργότερα, επιπλέον ηλεκτρικές εκκενώσεις κατέγραψε το όργανο Lightning Imager του δορυφόρου MTG-I1 από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως τις 18:30 ώρα Ελλάδας. Όπως προκύπτει , καταγράφηκαν 53.892 εκκενώσεις, 21.492

Μόνιμοι “πελάτες” οι Τούρκοι πιλότοι για τους Ικάρους μας – video φωτιά

Και μπορεί κάποιοι να ονειρεύονται «ήμερα νερά» και… πονηρές συμφωνίες, ωστόσο καταστάσεις όπως οι παρακάτω ήταν μέχρι πολύ πρόσφατα η σκληρή καθημερινότητα για τους πιλότους μας. Τα πλάνα με την καταδίωξη-εφιάλτη για τους Τούρκους έχουν παρθεί πάνω από την περιοχή του Καστελόριζου. Εκεί όπου οι Ίκαροί μας, ακόμα και σε αερομαχίες με ίδια πτητικά μέσα
spot_imgspot_img

Μήνυμα από το 112 για την επερχόμενη κακοκαιρία που θα εκδηλωθεί το Σάββατο (31/8) έλαβαν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να είναι προσεχτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη.

Στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης μπουρινιών, κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται και για τους νομούς Θεσσαλονίκης και Αττικής. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου 31/08.

Συγκεκριμένα, για σήμερα Σάββατο 31 Αυγούστου, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

  1. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.
  2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρωινές ώρες έως και αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 4 με 5, τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται τα ισχυρά φαινόμενα, οι άνεμοι κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυροί (μπουρίνια).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 με 32 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img