25.7 C
Athens
Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Φρίκη στην Χαλκηδόνα: 80χρονος θώπευε δυο ανήλικα κορίτσια

Φρίκη προκαλεί η είδηση πως 80χρονος στην Χαλκηδόνα θώπευε δυο ανήλικα κορίτσια που ήταν… γείτονες! Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 80χρονος θώπευε τα παιδιά τα οποία δελέαζε με σοκολάτες και καραμέλες. Οι γείτονες έβλεπαν τα δυο κορίτσια να πηγαίνουν συχνά στο σπίτι του ηλικιωμένου, κάτι που τους προκάλεσε ερωτηματικά.Έτσι, τα δυο κορίτσια «έσπασαν» και είπαν

Συναγερμός σε 20 χώρες από μεταλλικό σύρμα σε τυροπιτάκια

Η ειδοποίηση RASFF επεκτάθηκε και πλέον περιλαμβάνει 20 χώρες όπου πωλούνται τα επικίνδυνα τυροπιτάκια. Συναγερμός έχει σημάνει σε 20 χώρες λόγω σοβαρού κινδύνου από τυροπιτάκια (μπισκότα με τυρί) τα οποία περιέχουν κομμάτια μετάλλου. Σε περίπτωση κατάποσης ξένου σώματος, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος ασφυξίας ή εσωτερικού τραυματισμού. Τα μπισκότα είναι προέλευσης Ολλανδίας η οποία

Καιρός: Από σήμερα ζέστη και μπόρες, αλλά ριζική αλλαγή μετά το πρώτο δεκαήμερο – Τι έρχεται

Ανεβαίνει η θερμοκρασία μετά την τελευταία κακοκαιρία, αλλά οι βροχές δεν θα εκλείπουν με την αστάθεια να συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες. Η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη έκανε λόγο για βροχές σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Συγκεκριμένα άνοδος της θερμοκρασίας και βροχές στα δυτικά θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου

Καστανιές Έβρου: Συνελήφθη Τούρκος με όπλο στο συνοριακό σημείο ελέγχου

Ένας 29χρονος Τούρκος προσπάθησε να μπει στην Ελλάδα διαμέσου του συνοριακού σταθμού στις Καστανιές του Έβρου, φέροντας μέσα στο αυτοκίνητό του ένα πιστόλι. Ο 29χρονος έφτασε το συνοριακό σταθμό στη 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (1/9) με τους συνοριοφύλακες να εντοπίζουν μέσα στο όχημα του, ένα πιστόλι Glock, δυο γεμιστήρες με 12 συνολικά φυσίγγια των

Έτσι θα έρθουν, και χειρότερα…

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με εκατοντάδες drone, και βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους cruise δίνει μία εικόνα του ζοφερού μέλλοντος της ελληνικής άμυνας. Παρόμοιες με το Ιράν δυνατότητες μαζικής παραγωγής drone-καμικάζι στρατηγικού, επιχειρησιακού και τακτικού επιπέδου, καθώς και τακτικών βαλλιστικών πυραύλων έχει ως γνωστόν και η Τουρκία. Όσο και αν προσπαθούν  η κυβέρνηση, τα
spot_imgspot_img

Μπορεί ο καιρός να παρουσιάζει βελτίωση μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και τις σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα, ωστόσο νέα έντονα φαινόμενα έρχονται το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα, αυτή τη φορά από τα δυτικά, ωστόσο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεκαθαρίσει ποιες περιοχές θα πλήξει αλλά και ποια θα είναι η διάρκεια και η δυναμική του.

Σε ό,τι αφορά την σημερινή ημέρα, αστάθεια αναμένεται τις απογευματινές ώρες και από τους ορεινούς όγκους του ηπειρωτικού κορμού, ενώ οι βροχές θα μεταφερθούν προς το εσωτερικό της Πελοποννήσου με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, χωρίς όμως την ένταση των προηγούμενων ημερών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα θα έχουμε ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές και μικρή πιθανότητα για βροχές, ενώ παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά το απόγευμα δεν αποκλείεται τοπικά να σημειωθούν βροχοπτώσεις.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα σύμφωνα με την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στη Θράκη και το μεσημέρι – απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και τοπικά στη Φθιώτιδα έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην Κρήτη γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος και μόνο το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και στις Σποράδες έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img