32.1 C
Athens
Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμος2 νεκροί μετά από ισραηλινό χτύπημα στο νότιο τμήμα του Λιβάνου (φωτο-βίντεο)

2 νεκροί μετά από ισραηλινό χτύπημα στο νότιο τμήμα του Λιβάνου (φωτο-βίντεο)

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Υπόθεση Folli Follie: Απορρίφθηκε ξανά η αίτηση αποφυλάκισης του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου

Το δικαστήριο απέρριψε και τη νέα αίτηση αποφυλάκισης του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως που είχε εισηγηθεί να γίνει δεκτή η αναστολή εκτέλεσης της ποινής και της απελευθέρωσής του με περιοριστικούς όρους. Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ζήτησε πριν λίγες ημέρες την αποφυλάκισή του, αιτούμενος την κατ’ οίκον έκτιση της ποινής ή την αποφυλάκιση

Η Καλιφόρνια απαγορεύει 6 χρωστικές ουσίες στα σχολικά γεύματα

Το νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνια ψήφισε νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει τη χρήση έξι χημικών ουσιών στα τρόφιμα που σερβίρονται στα δημόσια σχολεία. Η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία που ψήφισε ένα νομοσχέδιο το οποίο, αν υπογραφεί σε νόμο, θα απαγορεύει τη χρήση των συστατικών που βρίσκονται σε ορισμένα δημοφιλή δημητριακά, παγωτά, ποτά, καραμέλες, παγωτά, πατατάκια

Καιρός: Το Φθινόπωρο ξεκινά με ζέστη και καταιγίδες – Οι περιοχές που επηρεάζονται

Ανεβαίνει η θερμοκρασία μετά την τελευταία κακοκαιρία, αλλά οι βροχές δεν θα εκλείπουν με την αστάθεια να συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες. Πιο συγκεκριμένα, ο προγνώστης Θεόδωρος Χατζηγρίβας προχώρησε σε μια νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για τα καιρικά φαινόμενα που θα δούμε αύριο στην χώρα μας. Ο καιρός αύριο Τρίτη 3

Καιρός: Ο πιο θερμός Αύγουστος σε Βόρεια, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

Σύμφωνα με το δίκτυο των 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α) που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα, τον φετινό Αύγουστο η μέση τιμή των μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα στο σύνολο της χώρας, σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019. Ο φετινός Αύγουστος (όπως ο

Ξέσπασε φωτιά στο Μαρκόπουλο – Πυροσβέστες την έσβησαν άμεσα

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πηγάδι Καλογέρη στο Μαρκόπουλο. Ωστόσο η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και η φωτιά τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα.
spot_imgspot_img

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα μετά απο ισραηλινό πλήγμα εναντίον ενός οχήματός στον νότιο Λίβανο. Το όχημα ανήκε σε εταιρεία καθαρισμού που είχε συμβόλαιο με τον ΟΗΕ.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά ανταλλαγές πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

«Το πλήγμα του ισραηλινού εχθρού με στόχο όχημα στη Νακούρα προκάλεσε δύο νεκρούς», ανέφερε το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για αμάχους.

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι σημειώθηκε πλήγμα με drone σε δρόμο στη Νακούρα, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

«Το όχημα που στοχοθετήθηκε ανήκε σε εταιρεία καθαρισμού που είχε συμβόλαιο με την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL)», η οποία είναι ανεπτυγμένη στα σύνορα της χώρας με το Ισραήλ, διευκρίνισε πηγή ασφαλείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Τα δύο θύματα είναι «ένας εργαζόμενος σε αυτή την εταιρεία και ένας εξάδελφός του, οι οποίοι κατάγονταν από τη Νακούρα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Ο εξάδελφός του διέμενε σε αφρικανική χώρα και είχε φτάσει στον Λίβανο πριν από δύο ημέρες», σημείωσε.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ al Manar, μετέδωσε ότι οι δύο νεκροί στη Νακούρα είναι πολίτες.

Το Ισραήλ αναφέρει ότι πλήττει στρατιωτικές υποδομές και μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο και τον ανατολικό Λίβανο.

Το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα από την πλευρά του στοχοθετεί κυρίως στρατιωτικές θέσεις στο βόρειο Ισραήλ. blank

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στον νότιο Λίβανο λόγω των ανταλλαγών πυρών μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, από τα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 609 άνθρωποι, κυρίως μαχητές του κινήματος αλλά και 132 πολίτες, με βάση καταμέτρηση του AFP.

Στην ισραηλινή πλευρά έχουν σκοτωθεί 24 στρατιώτες και 26 πολίτες, σύμφωνα με τον στρατό.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img