32.7 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΛαβρόφ για τους JASSM με βεληνεκές 800χλμ: «Αστεία τέλος με τις κόκκινες...

Λαβρόφ για τους JASSM με βεληνεκές 800χλμ: «Αστεία τέλος με τις κόκκινες γραμμές μας»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ηλεία: Πατέρας πήγε να χωρίσει τον γιο του που ξυλοκοπούσε τη μητέρα και πέθανε

«Έφυγε» από τη ζωή τη Δευτέρα το βράδυ 59χρονος, που διέμενε σε περιοχή του νομού Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άντρας, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, φέρεται να έγινε μάρτυρας ενδοοικογενειακού επεισοδίου και στην προσπάθειά του να χωρίσει τα συγγενικά του πρόσωπα, κατέρρευσε. Αν και διακομίστηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας, δυστυχώς ήταν αργά και

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε την ποιότητα του μελιού που αγοράσατε

Αν δεν κρυσταλλώνει το μέλι σας, πρέπει να ανησυχήσετε για την αγνότητά του Η ετικέτα “αγνό” δεν εξασφαλίζει απαραίτητα την ποιότητα του μελιού που αγοράσατε καθώς η αυξημένη ζήτηση για μέλι παγκοσμίως έχει οδηγήσει σε εισροή προϊόντων που μπορεί να μην πληρούν τα πρότυπα καθαρότητας. Ως καταναλωτές, είναι απαραίτητο να είστε σε εγρήγορση και να

Δραματική προειδοποίηση Γιαννόπουλου: Αλλάζει το μοτίβο καιρού – Πού αναμένονται καταιγίδες

Αρκετές μπόρες και καταιγίδες αναμένονται τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες της Τετάρτης (4/9) σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Την Πέμπτη η αστάθεια θα είναι πολύ περιορισμένη, λίγες μεμονωμένες μπόρες σε ορεινές περιοχές. Την Παρασκευή η αστάθεια επιστρέφει στην βόρεια Ελλάδα

Φωτιά στη Φθιώτιδα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς ξέσπασε φωτιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 8 οχήματα και τρία αεροσκάφη. Στη φωτιά επιχειρούν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ουκρανικό άρμα πατά νάρκη και εκρήγνυται, vid

AFU tank found the mine… pic.twitter.com/FHOrQICPT3 — Zlatti71 (@Zlatti_71) September 4, 2024 freepik photo
spot_imgspot_img

Μεγάλο θέμα φαίνεται πως έχει ανοίξει η πρόθεση των ΗΠΑ να παραδώσουν πυραύλους JASSM μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο.

Στο μεσημεριανό του σχόλιο σχετικά με την πιθανότητα οι πύραυλοι αυτοί να βρεθούν σε ουκρανικά χέρια, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ ήταν ξεκάθαρος:

«Μην κάνετε πλάκα με τις κόκκινες γραμμές μας! Η Ουάσιγκτον ξέρει πολύ καλά ποιές ακριβώς είναι».

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το Reuters, οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την παροχή στην Ουκρανία με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς JASSM.

Τα παλαιότερα μοντέλα JASSM έχουν αυτονομία περίπου 370χλμ. Ωστόσο, όπως μεταδίδεται, υπάρχει μια παραλλαγή με βεληνεκές άνω των 800 χιλιομέτρων!

Καταλαβαίνει κανείς πως αυτομάτως στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να βρεθούν περιοχές όπως η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη!

Δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη παραλλαγή να παραδοθεί μέσα στο φθινόπωρο στους Ουκρανούς.

Ίσως μάλιστα ο Τραμπ, αν εκλεγεί, να μην μπορέσει να αποτρέψει τυχόν παράδοσή τους, καθώς επίσημα θα αναλάβει τα ηνία του αμερικανικού κράτους τον Ιανουάριο του 2025!

Μέχρι στιγμής προηγμένοι δυτικοί πύραυλοι, όπως οι ATACMS, έχουν ήδη πλήξει αμιγώς ρωσικά εδάφη (βλ. Κριμαία).

Οι JASSM, εφόσον τελικά παραδοθούν, αναμένεται να είναι 1-2 σκαλιά πάνω σε σχέση με ό,τι πυραύλους έχουν αυτή τη στιγμή στη διάθεσή τους οι ουκρανικές Ε.Δ..

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-US AIR FORCE photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img