26 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠυρκαγιέςΠυροσβεστική: 38 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες - Ποιες ήταν οι...

Πυροσβεστική: 38 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες – Ποιες ήταν οι πιο επικίνδυνες

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ελληνικά αποξηραμένα σύκα γεμάτα καρκινογόνες μυκοτοξίνες

Ειδοποίηση RASFF από την Πολωνία για κίνδυνο από σύκα προέλευσης Ελλάδας. Οι αρχές της Πολωνίας ενημέρωσαν σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας ενημέρωσης για επικίνδυνα Τρόφιμα (RASFF) για πιθανό κίνδυνο από αποξηραμένα σύκα προέλευσης Ελλάδας που εκτός από την Πολωνία εξάγονται και στη Γερμανία. Μετά από έλεγχο στην Πολωνική αγορά και εργαστηριακή ανάλυση, στα ελληνικά σύκα

ΕΕ: Εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι η Μογγολία δεν εκτέλεσε το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν

“Η ΕΕ εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι η Μογγολία, κράτος μέλος του καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, δεν συμμορφώθηκε με τις υποχρεώσεις της βάσει του καταστατικού για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είναι υπό ένταλμα σύλληψης από το ΔΠΔ για διεθνή εγκλήματα, συγκεκριμένα για

ΗΠΑ: Η δικαιοσύνη ασκεί διώξεις σε βάρος ηγετικών στελεχών της Χαμάς για «τρομοκρατία»

Τα έγγραφα, που φέρουν ημερομηνία 1η Φεβρουαρίου, δείχνουν πως ασκήθηκαν διώξεις σε έξι ηγετικά στελέχη της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων του πρώην ηγέτη της Ισμαήλ Χανίγια, που δολοφονήθηκε την 31η Ιουλίου στην Τεχεράνη, και του νέου ηγέτη της Γιαχία Σινουάρ, τότε επικεφαλής της οργάνωσής της στη Γάζα, που θεωρείται εγκέφαλος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο

Ρωσικό ΥΠΑΜ: ΒΙΝΤΕΟ από την καταστροφή αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων

Σύμφωνα με τη Μόσχα τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα συμμετείχαν στην επίθεση του ουκρανονάτο στο Κουρσκ: No more “Game Changers” 🇷🇺🔥🇺🇸 The Russian Aerospace Forces again destroyed HIMARS and MLRS, which supported the enemy's offensive in the Kursk region ▪️Frames of objective control of a missile strike on the position of HIMARS and M270A1 MLRS near

Θα «βρέξει» πυραύλους; Μόσχα: Η Δύση μας ωθεί σε αλλαγές στο πυρηνικό μας δόγμα

Η κλιμάκωση από την Ουάσινγκτον του πολέμου στην Ουκρανία και οι ενέργειες της «συλλογικής Δύσης» καθιστούν αναγκαίο για την Ρωσία να αναθεωρήσει το πυρηνικό της δόγμα, σημείωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Η Ρωσία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πρόκειται να κάνει αλλαγές στην πολιτική που ορίζει
spot_imgspot_img

Από τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης (3/9), έως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης (4/9), εκδηλώθηκαν 38 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι 29 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη εννέα.

Οι σημαντικότερες:

  • Στις 09:25 φωτιά εκδηλώθηκε στην Καλλιθέα Ρόδου σε ελαστικά – σκουπίδια. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε σε δύο ώρες και στο σημείο επιχείρησαν 36 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα, και 1 ελικόπτερο.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε στις 12:42 στο Μαρτίνο Φθιώτιδας σε δασική έκταση. Η φωτιά ελέγχθηκε σε μία ώρα και στο σημείο επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα δασοκομάντος, 8 οχήματα, και 3 αεροσκάφη.
  • Φωτιά εκδηλώθηκε στις 14:00 σε δασική έκταση στο Μεσοπόταμο Πάργας. Η πυρκαγιά ήταν χωρίς ενεργό μέτωπο σε δύο ώρες και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα δασοκομάντος, 12 οχήματα και 6 αεροσκάφη. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε στις 14:17, σε χαμηλή βλάστηση, στο Φρούριο Κοζάνης. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 2 ώρες και στο σημείο επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα, και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
  • Φωτιά εκδηλώθηκε στις 14:30 σε χαμηλή βλάστηση στα Κουρουκλάτα Κεφαλονιάς. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε σε μία ώρα και στο σημείο επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο, 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε στις 14:50, σε χαμηλή βλάστηση στο Κατώδιο Καρπάθου. Η φωτιά ήταν χωρίς ενεργό μέτωπο σε μία ώρα και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 19 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρο της 3ης ΕΜΟΔΕ, 4 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img