33.1 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕσωτερική ασφάλειαΛέσβος: Καταδίωξη ταχύπλοου με παράνομους αλλοδαπούς από το Λιμενικό 

Λέσβος: Καταδίωξη ταχύπλοου με παράνομους αλλοδαπούς από το Λιμενικό 

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Καιρός – Αρναούτογλου: Ολική ανατροπή του καιρού από την Τρίτη – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Δυναμικά μπαίνει το φθινόπωρο στην χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται να αλλάξει ο καιρός στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας, με βροχές, καταιγίδες και πολικό αεροχείμαρρο να πλησιάζει. Με ανάρτησή του στα social media ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στην επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός τη νέα εβδομάδα, κάνοντας λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα που

Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος σε λίγες ώρες θα σαρώσει τη χώρα – Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Φθινόπωρο μυρίζει τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται να αλλάξει ο καιρός στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας, με βροχές και καταιγίδες και... πολικό αεροχείμαρρο να πλησιάζει. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτηση του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, με φθινοπωρινές συνθήκες αναμένεται να κυλίσει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας και μάλιστα δύο φορές. Οι

Φωτιά στην Κάρπαθο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πυρκαγιά σε περιοχή της Καρπάθου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν το φώς της δημοσιότητας, η φωτιά είναι στο Κατώδιο, ένα ακατοίκητο οικισμό του νησιού κοντά στο Απέρι. Στο σημείο έχουν φτάσει 3 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο από τη Ρόδο καθώς και ένα ελικόπτερο με την ΕΜΟΔΕ από την Κρήτη.

Δένδιας: Με την ολοκλήρωση της “Ατζέντας 2030” η Ελλάδα θα έχει τις ισχυρότερες ΕΔ στην ιστορία της

Σημείωσε πως αυτό είναι το μήνυμα που αντικατοπτρίζει την αποστολή του ΥΕΘΑ. Κατά την ομιλία του ο Yπουργός Εθνικής ‘Αμυνας τόνισε πως η ασφάλεια κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ο ΥΕΘΑ σημείωσε ταυτόχρονα πως ο κόσμος από το 2019 μέχρι και σήμερα έχει αλλάξει πολύ και μάλιστα “όχι προς το καλύτερο”

Γάζα: Ο πόλεμος εισέρχεται σήμερα στον 12ο μήνα του χωρίς να διαφαίνεται ελπίδα για εκεχειρία

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς εισήλθε σήμερα στον 12ο μήνα του χωρίς να διαφαίνεται ελπίδα να σταματήσουν οι φονικοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί και να επιτευχθεί εκεχειρία ή η απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων. Παράλληλα σήμερα, μία ημέρα αφότου μία Αμερικανίδα ακτιβίστρια τουρκικής καταγωγής σκοτώθηκε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
spot_imgspot_img

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε ταχύπλοο σκάφος με παράνομους αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται προς τη Λέσβο, στη θαλάσσια περιοχή της Μήθυμνας και σε απόσταση 0,3 ν.μ. από τη ακτή. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους, στα οποία ο χειριστής του δε συμμορφώθηκε εκτελώντας επανειλημμένα επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια το ταχύπλοο έστρεψε αιφνιδίως τη πορεία του, με πρόθεση τον εμβολισμό του ΠΛΣ, με συνέπεια τη σύγκρουσή τους. Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ο πρωραίος αεροθάλαμος του σκάφους που μετέφερε τους μετανάστες, να επέλθει εισροή υδάτων και να βυθιστεί.

Οι είκοσι πέντε παράνομοι αλλοδαποί επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα και περισυλλέχθηκαν από το ΠΛΣ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης από άλλο ΠΛΣ που μετέβη στο σημείο.

Επιπλέον εντοπίστηκαν στη στεριά ακόμα δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν διαφύγει κολυμπώντας. Συνολικά διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ» είκοσι επτά (27) αλλοδαποί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Ο 27χρονος χειριστής του Τ/Χ σκάφους αντιστάθηκε βιαίως στα στελέχη του πληρώματος του ΠΛΣ με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη. Αφού ακινητοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί κατά τη σύγκρουση και για αυτό διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» για ιατρική περίθαλψη, από όπου και εξήλθε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός διακινητής για παράβαση του άρθρου 277 «Πρόκληση ναυαγίου», του άρθρου 306 «Έκθεση σε κίνδυνο», του άρθρου 167 «Απείθεια» του Π.Κ., του Ν. 3386/05 «Περί αλλοδαπών» και του άρθρου 27 παρ. 1 του Ν. 2321/95 «Δίκαιο της θάλασσας».

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img