24.7 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑξιωματούχος ΟΗΕ: Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας αισθάνονται σαν “ζόμπι” αφημένα στη μοίρα...

Αξιωματούχος ΟΗΕ: Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας αισθάνονται σαν “ζόμπι” αφημένα στη μοίρα τους

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Καματερό: Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για εμπόριο ναρκωτικών – Βρέθηκαν 10 κιλά κάνναβης στο αυτοκίνητό του (φωτο)

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ειδικότερα, περιπολούντες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καματερού έκριναν ύποπτο όχημα με οδηγό τον 22χρονο και το κάλεσαν σε έλεγχο.Κατά τον έλεγχο εντός του οχήματος, επιμελώς κρυμμένη στον χώρο αποσκευών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα κιλά ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ.Ο συλληφθείς

Η στιγμή που drone χτυπά σπίτι στην περιοχή της Μόσχας (video)

Κάμερα κατέγραψε την στιγμή χτυπήματος UAV σε σπίτι σε χωριό κοντά στην Μόσχα. Μετά από επιθέσεις κατά την διάρκεια της νύχτας στην περιοχή, 1 άτομο σκοτώθηκε και άλλοι 3 τραυματίστηκαν καθώς καταστράφηκαν ή αναχαιτίστηκαν συνολικά 144 drones! photo αρχείου ΑΠ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Στους 35.000 οι καταγεγραμμένοι αλλοδαποί που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα από τις αρχές του έτους

Τραγικοί είναι οι αριθμοί από το «μέτωπο» του «μεταναστευτικού» σε ότι αφορά τη Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της FRONTEX έως και στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαν μπει παράνομα στη χώρα 35.000 αλλοδαποί η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μουσουλμάνοι. Ο αριθμός αυτός αφορά μόνο τις καταγεγραμμένες εισόδους δηλαδή όσους εντόπισαν και μετέφεραν στην Ελλάδα οι λιμενικές

Προσοχή – ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ελληνικό προϊόν κρέατος – Κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης – Δείτε φωτογραφίες

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε σήμερα 10/9 την ανάκληση προϊόντος κρέατος λόγω σαλμονέλας. Ο Ε.Φ.Ε.Τ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων», έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με την εμπορική ονομασία «ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ», ημερομηνία παραγωγής 03-09-2024 και ημερομηνία λήξης 13-09-2024

Κακοκαιρία «ATENA»: Ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν αύριο (11/09)

Κλειστά θα μείνουν αύριο, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο. Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων , ο Περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας, έπειτα και από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Αυτόματα, η έναρξη
spot_imgspot_img

“‘Πρέπει να μας βλέπετε σαν δύο εκατομμύρια ζόμπι αφημένα στη μοίρα τους’. Να πώς αισθάνεται ο λαός της Γάζας”, υπογράμμισε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ επικαλούμενος έναν Παλαιστίνιο που συνάντησε σε ένα από τα πολλά ταξίδια του στη Λωρίδα της Γάζας.

“Όλα όσα θεωρείτε ως κάτι κεκτημένο ή για το οποίο εργάζεστε κάθε μέρα, δεν υπάρχουν για την πλειοψηφία του λαού της Γάζας”, δήλωσε. “Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να φάνε ή δεν έχουν πρόσβαση στο πόσιμο νερό, στον ηλεκτρισμό”, εξήγησε ο Χάντι.

“Κανείς δεν να έπρεπε να υποφέρει από τον πόλεμο, την κακή πολιτική. Εμείς, που ασχολούμαστε στον ανθρωπιστικό τομέα, πρέπει να διαχειριζόμαστε τις συνέπειες κακών πολιτικών επιλογών”, υπογράμμισε ο Χάντι, ο οποίος είναι επίσης αναπληρωτής ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

“Είναι προφανές ότι οι πολιτικοί ανά τον κόσμο δεν κάνουν τη δουλειά που πρέπει να κάνουν, γι αυτό δεν έχουμε εκεχειρία και γι αυτό δεν έχουμε λύση στην κρίση στη Γάζα”, δήλωσε.

Ο Χάντι ήταν στις Βρυξέλλες για μια σειρά συναντήσεων με ευρωπαίους αξιωματούχους, την ώρα που ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή, στην Αίγυπτο και στον Λίβανο.

“Η επίσκεψη του Μπορέλ θα φέρει προβολή, καθώς η ανησυχία μου είναι μήπως η Γάζα μείνει στην αφάνεια, μήπως δεν αποτελεί πλέον πρωτοσέλιδο”, υπογράμμισε ο Χάντι.

Ο πόλεμος στη Γάζα ξέσπασε μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση στις 7 Οκτωβρίου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος από τη Γάζα.

Σε απάντηση, το Ισραήλ ορκίστηκε να καταστρέψει τη Χαμάς και εξαπέλυσε εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών και στη συνέχεια, χερσαία επίθεση που κατέστρεψαν το παλαιστινιακό έδαφος και προκάλεσαν δεκάδες χιλιάδες θανάτους.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img