29.8 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΠόλεμος στην Ουκρανία: Τι θα ανακοινώσει στις 6/6 ο Μακρόν;; Γερμανία: Κινητοποιήστε...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι θα ανακοινώσει στις 6/6 ο Μακρόν;; Γερμανία: Κινητοποιήστε 900χιλ. εφέδρους, vid

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Μάγειρες: Η εκπληκτική επιστήμη του συνδυασμού γεύσεων – Οδηγίες για το τέλειο pairing

Μια διαδικασία αρκετά πιο πολύπλοκη από όσο νομίζουμε.    Όταν αναφερόμαστε στο pairing και το συνδυασμό γεύσεων, είτε φαγητού με κρασί είτε συστατικών μεταξύ τους, πρόκειται για μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία και υπάρχει ολόκληρη επιστήμη που τη στηρίζει. Τα τελευταία χρόνια, επιστήμονες τροφίμων και σεφ έχουν αρχίσει να μελετούν τις γευστικές ενώσεις που εμφανίζονται σε

Βόλος: Φωτιά ξέσπασε στη Β ΒΙΠΕ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που ξέσπασε στον Βόλο. Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 στη Β ΒΙΠΕ του Βόλου με ισχυρές δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙΠΕ αλλά και ένα όχημα από την ΠΥ Βόλου να σπεύδουν και να επιχειρούν στο σημείο. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν

Συρία: Τρεις μαχητές προσκείμενοι στο Ιράν νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ

«Ισραηλινές επιδρομές σκότωσαν τρεις φιλοϊρανούς μαχητές και τραυμάτισαν άλλους δέκα», σύμφωνα με τη ΜΚΟ, που έχει έδρα τη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία. Στόχοι ήταν «αυτοσχέδια πρατήρια καυσίμων συνδεόμενα με τη (λιβανική) Χεζμπολάχ στην επαρχία Χομς, καθώς και αποθήκες όπλων που ανήκαν στο κίνημα και δυο εγκαταστάσεις του στρατού στην επαρχία Χάμα»

Η ρωσική αεράμυνα καταρρίπτει πέντε drones πάνω από την περιοχή Voronezh

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε το πρωί του Σαββάτου για επανειλημμένες προσπάθειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε στόχους στην Ρωσία. Όπως αναρτήθηκε στο Telegram, επτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν σε τρεις περιοχές χθες το βράδυ . Η αεράμυνα κατέστρεψε πέντε drones μόνο πάνω από την περιοχή Voronezh. Ο κυβερνήτης Alexander Gusev

Έλεγχος μυκοτοξινών στα δημητριακά και ασφαλής αποθήκευση

Επιστημονική μελέτη για την παρουσία μυκοτοξινών σε βρώμη και κριθάρι. Στόχος επιστημονικής μελέτης με επικεφαλής τον καθηγητή Ασφάλειας Τροφίμων, στο Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Ασφάλεια Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Queen’s του Μπέλφαστ, Chris Elliott και ομάδα ερευνητών, από το Πανεπιστήμιο Teagasc-Ashtown Food Research Centre, ήταν να επανεξετάσει (και, όπου είναι δυνατόν, να εξειδικεύσει) τις τρέχουσες μεθόδους
spot_imgspot_img

Ο Ουκρανός πρόεδρος, η νομιμότητα του οποίου έχει λήξει από τις 21 Μαΐου, πρόκειται να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 80η επέτειο από την απόβαση των Συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Ζελένσκι στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα μιλώντας με δημοσιογράφους.

«Θα έχω την ευκαιρία, όταν ο Πρόεδρος Ζελένσκι μεταβεί στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα για τελετές με την ευκαιρία της Ημέρας Αποβίβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία, να τον καλωσορίσω και στη συνέχεια να συζητήσω πολύ ρητά τι πρόκειται να κάνουμε για να στηρίξουμε την Ουκρανία».

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, υπάρχουν πληροφορίες πως ο Μακρόν θα διαλέξει -όχι τυχαία- την 6η Ιουνίου προκειμένου να ανακοινώσει ενώπιον άλλων δυτικών ηγετών την αποστολή Γάλλων βαθμοφόρων στρατιωτικών στην Ουκρανία που θα επωμιστούν με την ευθύνη εκπαίδευσης των Ε.Δ. του Κιέβου!!!

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια ανακοίνωση από ηγέτη χώρας της Δύσης, σε μία ακόμα ένδειξη κλιμάκωσης στην Ουκρανία και τον πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Στη διεθνιστική Δύση φαίνεται πως είναι έτοιμοι να φέρουν τον Πούτιν στα «πυρηνικά του όρια».

Γερμανία: Ζητούν κινητοποίηση εφέδρων

Την ίδια στιγμή, γνωρίζοντας πως ο πόλεμος πρόκειται να επεκταθεί, η πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του κοινοβουλίου στη Γερμανία, Μαρί-Άγκνες Στρακ-Ζίμερμαν, κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενεργοποιήσουν/κινητοποιήσουν 900.000 εφέδρους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA:

«(Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν εκπαιδεύει τον λαό του για πόλεμο και τον τοποθετεί ενάντια στη Δύση. Πρέπει, επομένως, να αποκτήσουμε την ικανότητα να αμυνθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε η Στρακ-Ζίμερμαν, μέλος του συγκυβερνώντος Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), σε σχόλιο που έκανε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke και δημοσιεύθηκε χθες 1η Ιουνίου.

Η βουλευτής κάλεσε τη Bundeswehr, τον γερμανικό στρατό, να «ενεργοποιήσει τους περίπου 900.000 έφεδρους που έχουμε».

απεμπε-EPA-ECPAD photo

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img