29 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΜουχλιασμένη μαρμελάδα πουλήθηκε σε 11 χώρες

Μουχλιασμένη μαρμελάδα πουλήθηκε σε 11 χώρες

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βίντεο: Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Λέσοβκα και πλησιάζουν την περίμετρο του Ποκρόβσκ

Η 114η ταξιαρχία των ρωσικών δυνάμεων κατέλαβε την Λέσοβκα και πλησιάζει την περίμετρο του Ποκρόβσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους. 🇷🇺🇷🇺🇷🇺Η 114η ταξιαρχία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατέλαβε την Lesovka προς την κατεύθυνση Pokrovsk.#UkraineRussiaWar Telegram:https://t.co/GbXSsXERcz pic.twitter.com/xhzdydOYWU — laralara_Z (@loraavra) September 11, 2024 Lesovka is the town indicated by the arrow in this map.

ΒΙΝΤΕΟ οργής: Έτσι φέρθηκαν αστυνομικοί σε γυναίκα που κατήγγειλε επίθεση αλλοδαπού

Μία γυναίκα στο Λονδίνο κατήγγειλε επίθεση στην τοπική αστυνομία, αφού φέρεται να την έφτυσε ένας αλλοδαπός στο δρόμο. Η ίδια ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το βίντεο που έχει γίνει viral, έπεσε πάνω σε ένα… «τοίχος» αδιάλλακτων αστυνομικών που την… επέκριναν σε αυστηρό ύφος για την φρασεολογία που χρησιμοποίησε, καθώς πάνω στον πανικό της από την

Καιρός: Νέο κύμα βροχοπτώσεων με μπόρες και καταιγίδες – Πού θα «χτυπήσει»

Με την κακοκαιρία ATENA να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά της χώρας, ο καιρός αναμένεται σήμερα να είναι γενικά αίθριος, με νεφώσεις και τοπικές βροχές. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγνώστη Θεοφάνη Χατζηγρίβα, αύριο Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, θα υπάρξουν μπόρες και καταιγίδες σε κάποια μέρη της χώρας όμως θα υπαρχουν και ανοίγματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία,εξαιτίας

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πλημμύρες και προβλήματα έφερε η κακοκαιρία «ATENA» – Πότε θα υποχωρήσει

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε τη Δευτέρα (9/9) επικαιροποιείται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει πως η κακοκαιρία «ATENA» που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Βόρειο Αιγαίο θα συνεχίσει να επηρεάζει τη βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα με ισχυρές

Ψυχίατρος: «Το σύνδρομο του απατεώνα» είχε η Καμάλα στο debate

Λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο πρώην πρόεδρος Donald Trump αντιμετώπισε την σημερινό αντιπρόεδρο Kamala Harris σε μια πολυαναμενόμενη συζήτηση το βράδυ της Τρίτης! Ο Ντόναλντ Τραμπ «είχε μερικά καλά σημεία » κατά την διάρκεια του προεδρικού ντιμπέιτ , ενώ η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις τα κατάφερε «παρακάμπτοντας τα ζητήματα»
spot_imgspot_img

Η μαρμελάδα παράγεται στη Αυστρία και η ημερομηνία λήξης της είναι τον Ιούνιο του 2026.

Η Γερμανία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών για επικίνδυνα τρόφιμα RASFF, για μουχλιασμένη μαρμελάδα από την Αυστρία που διανέμεται σε 11 χώρες. Το προϊόν έχει ήδη ανακληθεί από τις αγορές της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου, της Αυστρίας και του Χονγκ Κονγκ.

Πρόκειται για την μαρμελάδα φράουλα της εταιρείας A. Darbo AG με ημερομηνία λήξης 24 Ιουνίου  το 2026 της οποία ανακλούνται οι παρτίδες L 173 4 και  L 176 4.

blank

Οι μύκητες είναι οι πιο σημαντικοί μικροοργανισμοί που αλλοιώνουν τις μαρμελάδες και άλλες κονσέρβες φρούτων. Αν και μερικοί αφαιρούν τη μούχλα από την μαρμελάδα και τρώνε κανονικά ότι υπάρχει από κάτω, (όπως είχε δηλώσει ότι κάνει η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι) αυτό σίγουρα δεν είναι ασφαλής πρακτική. Ακόμη και μικρές ποσότητες τοξινών από μούχλα μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων. 

Τα σπόρια μυκήτων που υπάρχουν στις πρώτες ύλες της μαρμελάδας αδρανοποιούνται κατά το μαγείρεμα της μαρμελάδας, αλλά τα μεγάλα δοχεία μαρμελάδας που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων μπορεί να μολυνθούν εκ νέου από σπόρια μυκήτων εσωτερικού χώρου, π.χ. κατά τη μερική εξάντληση του δοχείου. Η ανάπτυξη μυκήτων επιδεινώνει την αισθητηριακή ποιότητα της μαρμελάδας και μπορεί να εισάγει αλλεργιογόνα και μυκοτοξίνες στη μαρμελάδα. Στην τροφική αλυσίδα, οι μούχλες είναι φυσικοί αποικοδομητές. Ο πολλαπλασιασμός των μούχλας απαιτεί την παρουσία σπορίων, κατάλληλη θερμοκρασία (μεταξύ 2 και 40°C), μια πηγή τροφής και μια πηγή υγρασίας.  Κατά γενικό κανόνα, τα προϊόντα με μούχλα δεν πρέπει να καταναλώνονται καθώς μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες για την υγεία των καταναλωτών.

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img