27.9 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΤσάι: Τι θα συμβεί αν πέσει στο ζεστό νερό η ετικέτα που...

Τσάι: Τι θα συμβεί αν πέσει στο ζεστό νερό η ετικέτα που συνδέεται με το φακελάκι

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πολεμικό τελεσίγραφο Πούτιν στην Δύση και το ΝΑΤΟ μετά τις πιέσεις που δέχεται

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι αν η Δύση επιτρέψει στην Ουκρανία να πραγματοποιεί πλήγματα σε ρωσικά εδάφη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που έχουν εφοδιάσει το Κίεβο δυτικές χώρες, αυτό θα σήμαινε ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με την Ρωσία». «Αν ληφθεί αυτή η απόφαση, αυτό δεν θα σήμαινε τίποτα

Έξι ξένοι δημοσιογράφοι στον κατάλογο των καταζητούμενων της Ρωσίας- Μετέδιδαν από το Κουρσκ μαζί με τους Ουκρανούς

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών συμπεριέλαβε έξι ξένους δημοσιογράφους στον δικό του κατάλογο των καταζητούμενων επειδή πέρασαν παράνομα τα ρωσικά σύνορα για να κάνουν μεταδόσεις από την περιοχή του Κουρσκ μετά την διασυνοριακή εισβολή της Ουκρανίας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο TASS. Η Ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα ότι έχει στοιχειοθετήσει ποινικές υποθέσεις

Σοκαρισμένοι οι Γερμανοί: Συνελήφθησαν 7 ύποπτοι για ομαδικό βιασμό 18χρονης ανάμεσά τους Ιρακινοί και Σύριοι

Λέγεται ότι έριξαν ναρκωτικά στο ποτό της γυναίκας και την βίασαν πολλές φορές σε ένα πάρκινγκ. Εμπλέκονται δύο Ιρακινοί υπήκοοι, ένας Γερμανοσυριακός και τέσσερις άλλοι που έχουν γερμανική υπηκοότητα. Οι Γερμανοί πολίτες μπορεί να έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο, αλλά η Γερμανία δεν δημοσιοποιεί τέτοια στοιχεία. Ένας από τους υπόπτους φέρεται να είναι και κορίτσι. Οι επτά

Καιρός – Καλλιάνος: Για 24 ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Καθησυχάζει η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» την χώρα την Παρασκευή (13/9). Για αύριο αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά, βόρεια και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ ισχυρές καταιγίδες περιμένουμε σε Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Μακεδονία, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. «Δεν είναι κακοκαιρία, που της δίνουμε όνομα.

Καιρός – Μαρουσάκης: «Καμία κακοκαιρία με όνομα δεν αφορά τη χώρα μας για τις επόμενες ημέρες»

Για την πολυσυζητημένη «κακοκαιρία BORIS» που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας από την Παρασκευή (13/9) μίλησε σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο μετεωρολόγος του OPEN αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται για επισημοποιημένη κακοκαιρία από την ΕΜΥ, ενώ συμπληρώνει ότι δεν υφίσταται το όνομά της, αφού μόνο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είναι αρμόδια για
spot_imgspot_img

Το συχνό φαινόμενο της πτώσης της ετικέτας από το φακελάκι τσαγιού – Τι πρέπει να προσέξετε.

Ο σκοπός της χάρτινης ετικέτας που συνδέεται με το φακελάκι τσαγιού είναι λειτουργικός καθώς βοηθά να κρατήσουμε το φακελάκι και να μπορούμε να το αφαιρέσουμε με ευκολία. Όμως πολλές φορές και μάλλον σε όλους, τη στιγμή που ετοιμάζουμε το τσάι μας έχει τύχει να πέσει η ετικέτα μέσα στο καυτό νερό. Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό και τι μπορεί να προκαλέσει; Η απάντηση είναι πως δεν είναι καθόλου επικίνδυνο καθώς οι ετικέτες αυτές, πληρούν τους κανονισμούς και τις προδιαγραφλές των υλικών που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα ενώ και να πέσει δεν επηρεάζει την γεύση του ροφήματος. Και δεν είναι ασφαλές μόνο το χαρτί αλλά και το μελάνι πάνω στην ετικέτα τσαγιού, είναι ειδικό για επαφή με τρόφιμα.

Σε σχετική συζήτηση που άνοιξε στο Quora, ένας 60χρονος ανέφερε μάλιστα, πως τα τελευταία 20 χρόνια, για να εξοικονομήσει χρόνο και να μην χρειάζεται να ξετυλίξει το κορδόνι από το φακελάκι, ούτε και να μπερδεύεται το κορδόνι με το κουτάλι, το ρίχνει ολόκληρο μέσα στο καυτό νερό. «Είμαι 60 ετών και αυτή τη στιγμή είμαι υγιής» είπε ο David Thomas.

Αυτό που στην πραγματικότητα πρέπει να προσέξετε είναι να μην ακουμπάτε το φακελάκι σε επιφάνειες που δεν έχουν καθαριστεί καθώς μπορεί να μεταφερθούν στο ρόφημα παθογόνοι μικροοργανισμοί που επιβιώνουν σε υψηλές θερμοκρασίες. Εννοείται δεν πως και τα χέρια σας θα πρέπει να είναι καθαρά όταν προετοιμάζετε το τσάι.

Άλλο ένα σημείο που αξίει προσοχής είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα φακελάκια τσαγιού. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο McGill εξέτασαν τέσσερις δημοφιλείς μάρκες τσαγιού που πωλούνται σε παντοπωλεία και διαπίστωσαν ότι ένα μόνο πλαστικό φακελάκι τσαγιού μπορεί να απελευθερώσει 11,6 δισεκατομμύρια μικροπλαστικά και 3,1 δισεκατομμύρια νανοπλαστικά σωματίδια στο νερό. Γι’αυτό θα πρέπει να μείνετε μακριά από πλαστικά φακελάκια τσαγιού. Όπως αποδεικνύεται από τη μελέτη, αυτά μπορούν να βάλουν δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες στο ρόφημα.

Καλύτερο θα είναι λοιπόν, να επιλέγετε φακελάκια τσαγιού που είναι πλήρως βιοδιασπώμενα, χωρίς πλαστικό, βιολογικά ή κατασκευασμένα με φυτικά υλικά. Μια άλλη φράση που πρέπει να αναζητήσετε είναι τα φακελάκια τσαγιού που λένε ότι είναι “χωρίς επιχλωροϋδρίνη“, η οποία είναι μια χημική ουσία που ορισμένοι κατασκευαστές προσθέτουν για να αποτρέψουν τη γρήγορη διάσπαση των φακέλων τσαγιού.

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img