26.3 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΟ ισραηλινός Στρατός έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα 9 ανθρώπων που σκοτώθηκαν...

Ο ισραηλινός Στρατός έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα 9 ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Α.Λύτρας: Το σκεπτικό της αποφυλάκισης του ποινικολόγου και οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν 

Αποφυλακίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης (12/09) ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, περίπου δυόμισι μήνες μετά την προφυλάκισή του για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της πρώην συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να παραπέμψει τον γνωστό ποινικολόγο στο εδώλιο για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας

Αποκαλύφθηκε η σοκολάτα που διανέμεται και στην Ελλάδα και ενέχει σοβαρό κίνδυνο πνιγμού και τραυματισμού

Μπάρα σοκολάτας χαμηλών υδατανθράκων που περιέχει κομμάτια πλαστικού και ενέχει κίνδυνο πνιγμού και τραυματισμού διανέμεται σε 10 χώρες. Η Ολλανδία ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) την Ελλάδα αι άλλες 6 χώρες για σοβαρό κίνδυνο από μπάρες σοκολάτας. Η ενημέρωση προς τη χώρα μας έγινε με

H σουηδική κυβέρνηση… αυξάνει το «επίδομα απέλασης» που χορηγεί σε αλλοδαπούς!

Η κυβέρνηση της Σουηδίας πρότεινε να αυξήσει μέχρι και τις 350.000 κορώνες, δηλαδή άνω των 30.000 ευρώ, το ποσό που θα καταβάλει από το 2026 σε κάθε μετανάστη που θα δέχεται να επιστρέψει στη χώρα του. «Κάνουμε νέα βήματα όσον αφορά τον επαναπροσδιορισμό της μεταναστευτικής πολιτικής μας» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης Γιόχαν Φόρσελ, η κυβέρνηση

Καιρός – Αρνιακός: «Το φθινόπωρο ήρθε για να μείνει» – Πού αναμένεται επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Νέες βροχές και μπόρες κάνουν την εμφάνισή τους το Σαββατοκύριακο, με την κακοκαιρία «BORIS» να απειλεί την χώρα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού, τα φαινόμενα, αναμένεται, να ξεκινήσουν από τα δυτικά τμήματα της χώρας. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Οι μονοψήφιες θερμοκρασίες έχουν ήδη

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει τρίτο debate

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ , ανέφερε απόψε (12/09) ότι δεν θα συμμετάσχει σε άλλο προεδρικό ντιμπέιτ εναντίον της επικεφαλής των Δημοκρατικών και πολιτικής του αντιπάλου, Καμάλα Χάρις , εν όψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου. «Δεν θα υπάρξει τρίτη συζήτηση» Ο πρώην πρόεδρος το ανακοίνωσε μέσω δημοσίευσης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Truth
spot_imgspot_img

Ο ισραηλινός Στρατός έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα 9 ανθρώπων που λέει ότι ήταν μέλη της Χαμάς και οι οποίοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) έχει ανακοινώσει ότι στα πλήγματα αυτά σκοτώθηκαν έξι εργαζόμενοί της.

Ο στρατός υποστηρίζει ότι τρεις από τους μαχητές της Χαμάς ήταν ταυτόχρονα και εργαζόμενοι στην UNRWA. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις ταυτότητές τους από ανεξάρτητες πηγές.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο σχόλιο από τη Χαμάς.

Η UNRWA ανέφερε ότι έξι εργαζόμενοί της σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικά πλήγματα εναντίον ενός σχολείου στην κεντρική Γάζα την Τετάρτη.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε σήμερα την επίθεση και ο εκπρόσωπός του, ο Στεφάν Ντουζαρίκ, είπε ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με τον Ντουζαρίκ, από την έναρξη του πολέμου έχουν σκοτωθεί 220 εργαζόμενοι της UNRWA.

«Το συμβάν αυτό πρέπει να ερευνηθεί ανεξάρτητα και εξονυχιστικά ώστε να αποδοθούν ευθύνες. Η συνεχιζόμενη έλλειψη αποτελεσματικής προστασίας για τους αμάχους στη Γάζα είναι εξωφρενική», είπε.

Η UNRWA λέει ότι το σχολείο είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για τους εκτοπισμένους Γαζαίους. Ο ισραηλινός στρατός επιμένει ότι το χρησιμοποιούσαν και μαχητές της Χαμάς.

Ο Γκουτέρες κάλεσε όλες τις πλευρές να μην χρησιμοποιούν σχολεία και καταφύγια ή τις περιοχές γύρω από αυτά για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας της UNRWA Τζουλιέτ Τούμα είπε σήμερα ότι οι ισραηλινές αρχές δεν ζήτησαν από την υπηρεσία τον κατάλογο των εργαζομένων της που σκοτώθηκαν στην επίθεση στο σχολείο. Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του λέει ότι υπέβαλε τέτοιο αίτημα.

«Τα ονόματα που εμφανίζονται στη σημερινή ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού δεν μας είχαν επισημανθεί από τις ισραηλινές αρχές σε προηγούμενες περιπτώσεις», είπε η Τούμα.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img