24.4 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠυρκαγιέςΒραζιλία: Δεκάδες χιλιάδες εστίες πυρκαγιάς μαίνονται στη χώρα

Βραζιλία: Δεκάδες χιλιάδες εστίες πυρκαγιάς μαίνονται στη χώρα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ανακαλείται παναρισμένο στήθος κοτόπουλο – Κίνδυνος από σαλμονέλα

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μοιάζουν με αυτά άλλων ασθενειών, οδηγώντας συχνά σε λανθασμένη διάγνωση Η εταιρεία Maple Leaf Foods Inc. ανακαλεί το εμπορικό σήμα A & W Chicken Breast Portion Fully Cooked Breaded, Seasoned Boneless, Skinless, Fillets Removed λόγω ελλιπούς μαγειρέματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA)

Καιρός: Υποχωρεί ο υδράργυρος, βροχές και καταιγίδες επιστρέφουν στην χώρα

Σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024, αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα και σε τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου με βελτίωση μετά τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 27-29, στη Θεσσαλία από 9 έως 27-28, στην

3 μέθοδοι ενίσχυσης του οργανισμού για όσους έχουν λάβει τα εμβόλια COVID-19 – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Η πιο σημαντική μέθοδος είναι η γνώση, η επίγνωση και η συνειδητοποίηση της επίθεσης που δέχεται ο δυτικός πληθυσμός σε μία προσπάθεια μείωσής του λόγω του σκασίματος της φούσκας του παγκοσμίου χρέους και του διαχρονικού οράματος μιας χούφτας οικογενειών να ελέγξουν ένα κόσμο μόλις 2 δις πληθυσμού και μάλιστα υπό βιομετρική (με ότι και εάν

Αιγυπτιακή αεροπορία: επισημάνσεις και προβληματισμοί

Σε φάση δυναμικής ανάπτυξης έχει μπει η Αιγυπτιακή αεροπορία. Έτσι, μετά τις προμήθειες Rafale και MIG-29M, την πιθανολογούμενη απόκτηση EF-2000 Typhoon, την αποτυχημένη απόπειρα αγοράς μαχητικών SU-35, την πρόταση από τις Η.Π.Α για F-15EX, πηγές προερχόμενες από την χώρα του Νείλου κάνουν λόγο για την απόκτηση 40 σε πρώτη φάση μαχητικών J-10C από την Κίνα.

Συναγερμός στην Ιταλία – Ανακαλούνται δεκάδες μάρκες έτοιμες σαλάτες με μολυσμένο μαρούλι

22 μάρκες έτοιμες σαλάτες είναι μολυσμένες με το βακτήριο L. monocytogenes. Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε την ανάκληση από την αγορά πολλών ειδών και επωνυμίας, συσκευασιών σαλάτας που περιέχουν μαρούλι iceberg και πωλούνται από όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ της χώρας. Το μαρούλι είναι μολυσμένο με το παθογόνο βακτήριο Listeria monocytogenes. Όλες οι μολυσμένες σαλάτες
spot_imgspot_img

Η Βραζιλία συνέχιζε χθες βράδυ να μάχεται για να θέσει υπό έλεγχο δεκάδες χιλιάδες εστίες πυρκαγιάς που τροφοδοτούνται από τη χειρότερη ξηρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, με μεγάλες πόλεις όπως το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο να απειλούνται.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις πολιτειακές κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές, εργάζεται για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές», έγραψε ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Bluesky, που δημιουργήθηκε μετά την απαγόρευση της πλατφόρμας Χ στη Βραζιλία.

Ο αριθμός των πυρκαγιών αυξήθηκε κατά τις 12 πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, με 49.266 εστίες συγκριτικά με 46.486, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών (INPE) που βασίζονται σε δεδομένα δορυφόρων.

Τα μεσάνυκτα της Πέμπτης, το 60,7% των πυρκαγιών που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο στη Νότια Αμερική έκαιγε στη Βραζιλία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πολλές από τις εστίες καταγράφονται σε σημαντικές για τη βιοποικιλότητά τους περιοχές, όπως αυτή του Αμαζονίου και του Παντανάλ. Οι πυρκαγιές έχουν επίσης φθάσει σε πόλεις, όπως το Σάο Πάολο που είδε χθες τις φλόγες να πλησιάζουν στα βόρεια προάστιά του.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img