20.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΥπολείμματα τροφίμων: Ποια νοικοκυριά παίρνουν «άριστα» στη διαχείριση

Υπολείμματα τροφίμων: Ποια νοικοκυριά παίρνουν «άριστα» στη διαχείριση

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Σοβαρό τροχαίο στο Κουκάκι – Αυτοκίνητο αναποδογύρισε πάνω σε γέφυρα στην Καλλιρόης

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο Κουκάκι, όταν αυτοκίνητο αναποδογύρισε πάνω σε γέφυρα. Από το τροχαίο ατύχημα, το οποίο συνέβη γύρω στις 05:30 στο ρεύμα ανόδου της Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Κουκάκι, δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Το τροχαίο σημειώθηκε όταν, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, ο οδηγός του αυτοκινήτου φέρεται να έχασε τον έλεγχο του

Προειδοποίηση μετεωρολόγων: «Θα εξαφανιστούν τα 30άρια» – Φθινοπωρινός ο καιρός τις επόμενες μέρες

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στη συνέχεια στην Κρήτη ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι

Φωτιά: Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα Δευτέρα σε κάποιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Ο σημερινός υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε: Κορινθία Περιοχές της Αττικής και Κύθηρα Περιοχές

Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης σε θέματα ΙΛΙΓΓΟΥ – ΖΑΛΗΣ – ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Περίπου 15% του πληθυσμού απαντά θετικά στην ερώτηση «Είχατε κάποιο πρόβλημα ζάλης ή διαταραχής της ισορροπίας τους τελευταίους 12 μήνες»; Η συχνότητα εμφάνισης ιλίγγου αυξάνεται με την ηλικία, με αποτέλεσμα το 1/3 των ανθρώπων άνω των 65 ετών να αναφέρει ότι έχει βιώσει συμπτώματα ιλίγγου ή διαταραχής ισορροπίας. Η λεπτομερής λήψη του ιστορικού, η ενδελεχής

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΡΡΑΞΗΣ

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα μας στην συμμετοχή των Σωμάτων Ασφαλείας στην άμυνα της χώρας, παρουσιάζουμε τον ρόλο και την αποστολή του Λ.Σ σε περίοδο πολεμικής σύρραξης. Το Λ.Σ-Ελληνική Ακτοφυλακή είναι, σε χτυπητή αντίθεση με την ΕΛ.ΑΣ, ένα στρατοτικοποιημένο σώμα με αποστολή, εν καιρώ ειρήνης, την αστυνόμευση των ελληνικών θαλασσών και λιμένων. Σαν ένοπλο σώμα ασφαλείας μετέχει
spot_imgspot_img

Οι παράγοντες που συμβάλουν στην σπατάλη τροφίμων.

Τα υπολείμματα γευμάτων αποτελούν σημαντικό συστατικό των οικιακών απορριμμάτων τροφίμων. Ωστόσο, υπάρχει περιορισμένη κατανόηση των συμπεριφορών διαχείρισης υπολειμμάτων τροφίμων, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της σπατάλης τροφίμων σε οικιακά περιβάλλοντα.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Food Quality and Preference διαχώρισε τα νοικοκυριά με χαρακτηριστικές συμπεριφορές που σχετίζονται με τη διαχείριση υπολειμμάτων γευμάτων. Τα δεδομένα για τα υπολείμματα γευμάτων και τις συμπεριφορές διαχείρισης τροφίμων συλλέχθηκαν χρησιμοποιώντας μια έρευνα σε εθνικό επίπεδο σε 1.728 νοικοκυριά στην Αυστραλία.

Οι ερευνητές εντόπισαν δύο ετερογενείς ομάδες νοικοκυριών σχετικά με τη διαχείριση των υπολειμμάτων γευμάτων, τους «Αυτόνομους αποταμιευτές» (59% του δείγματος) και τους «Αφελείς απορρίπτοντες» (41% του δείγματος). Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι αναποτελεσματικές συμπεριφορές μαγειρέματος και αποθήκευσης οδηγούν στην απόρριψη μαγειρεμένων γευμάτων.

Οι « αφελείς απορρίπτοντες» απορρίπτουν τα υπολείμματα γευμάτων είτε αμέσως είτε μετά την αποθήκευσή τους επειδή δεν έχουν επαρκείς μαγειρικές δεξιότητες για να επανατοποθετήσουν τα υπολείμματα ή να κρίνουν την ασφάλεια των τροφίμων μετά την αποθήκευση τους. Δεν έχουν επίσης δεξιότητες προγραμματισμού γευμάτων. Αντίθετα, οι «Αυτόνομοι αποταμιευτές» επέδειξαν αποτελεσματικές μαγειρικές δεξιότητες και συμπεριφορές αποθήκευσης. Διάβασαν και ακολούθησαν τις οδηγίες αποθήκευσης και μερίδας γευμάτων. Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν την ανάγκη για εξατομικευμένες παρεμβάσεις που στοχεύουν καταναλωτές με χαμηλή γνώση μαγειρικής και αποθήκευσης για να συμβάλουν στη συνολική ελαχιστοποίηση της σπατάλης τροφίμων.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img