23.9 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΓάζα: «Μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός είναι εφικτή και απαραίτητη» λέει...

Γάζα: «Μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός είναι εφικτή και απαραίτητη» λέει ο Γ.Λαπίντ 

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Όλυμπος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης Βελγίδας ορειβάτισσας

Το βράδυ της Δευτέρας (16/9) ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση μεταφοράς τραυματισμένης αλλοδαπής ορειβάτισσας από την περιοχή κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στον Όλυμπο. Η γυναίκα, μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για Βελγίδα η οποία κάλεσε στο 112 λίγο μετά τις 16:00 και ζήτησε βοήθεια. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος

Σκάφος του Βαλτικού Στόλου εξολοθρεύει υποβρύχιο εικονικού εχθρού

Το πλήρωμα του ρωσικού ανθυποβρυχιακού πλοίου «Aleksin», μαζί με ελικόπτερα Ka-27PL, διεξήγαγε επιχειρήσεις έρευνας, ανίχνευσης και καταστροφής εναντίον ενός εικονικού εχθρικού υποβρυχίου κατά την διάρκεια της άσκησης στρατηγικής διοίκησης και προσωπικού «Ocean-2024». photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Η Ρωσία εκκενώνει παραμεθόριους οικισμούς στην περιοχή του Κούρσκ

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής Κούρσκ Αλεξέι Σμιρνόφ έδωσε σήμερα εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι όλων των οικισμών στα διαμερίσματα Ρίλσκι και Χομούτοφσκι της επαρχίας που βρίσκονται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα. Η περιοχή του Κουρσκ έχει μετατραπεί σε θέατρο σκληρών μαχών, μετά την εισβολή του ουκρανικού στρατού στις αρχές Αυγούστου, ο

Παλαιά Φάληρο: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ανήλικοι χτυπούν με ρόπαλα συνομήλικούς τους

Στη δημοσιότητα ήρθε ένα βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ ανηλίκων σε σχολείο στο Παλαιό Φάληρο.    Στο βίντεο αποτυπώνεται η στιγμή που οι 3 κουκουλοφόροι με τα ρόπαλα στα χέρια σκαρφαλώνουν τα κάγκελα του σχολείου. Συμμαθητές των παιδιών που βρίσκονται έξω από το σχολικό συγκρότημα εντοπίζουν τους ύποπτους και τους βιντεοσκοπούν.

Χανιά: Αιματηρή συμπλοκή σε σχολείο – Μαχαιρώθηκε μαθητής

Μία αιματηρή συμπλοκή καταγράφηκε σήμερα (16/9) στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων, με έναν μαθητή να μεταφέρεται τραυματισμένος από μαχαίρι σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με το zarpanews, εξωσχολικοί κατάφεραν να μπουν μέσα στον χώρο του σχολείου, όπου διαπληκτίστηκαν με μαθητή του ΕΠΑΛ, με συνέπεια να τον τραυματίσουν με μαχαίρι. Ο 17χρονος μαθητής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων με τραύμα
spot_imgspot_img

Ο αρχηγός της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, κάλεσε σήμερα από την Ουάσινγκτον να επιτευχθεί μία συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία θα συμβάλει στην απελευθέρωση των ομήρων.

Παράλληλα, ο Λαπίντ τόνισε ότι τα “πολιτικά συμφέροντα πρέπει να μπουν στην άκρη”.

“Πιστεύω ότι όλα τα πολιτικά συμφέροντα θα πρέπει να μπουν στην άκρη για τον λόγο αυτόν. Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό”, δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

“Το Ισραήλ χρειάζεται τη συμφωνία για τους ομήρους και καμιά πολιτική διαδικασία ούτε καμιά πολιτική αναταραχή δεν πρέπει να επηρεάσει τη συμφωνία για τους ομήρους. Οφείλουμε να τους γυρίσουμε πίσω στα σπίτια τους”, πρόσθεσε.

“Θα κάνουμε όλα όσα είναι απαραίτητα για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει μια συμφωνία για τους ομήρους”, τόνισε ο Λαπίντ. “Είναι εφικτή. Μπορούμε να συνάψουμε μια συμφωνία για τους ομήρους και οφείλουμε να το πράξουμε”.

Ο Λαπίντ, πρώην πρωθυπουργός, επανέλαβε την υπόσχεσή του να μην επιδιώξει να ανατρέψει την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Καταγγέλλοντας παράλληλα τη Χαμάς, ο Λαπίντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου “θα πρέπει να κάνει περισσότερα” για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας.

Μετά την ανακοίνωση την 1η Σεπτεμβρίου του Ισραήλ ότι η Χαμάς σκότωσε έξι ομήρους, εκ των οποίων ένας ήταν Αμερικανός πολίτης, η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέτεινε περαιτέρω τις προσπάθειές της για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα, χωρίς επιτυχία επί του παρόντος.

Οι διαπραγματεύσεις των μεσολαβητριών χωρών – Ηνωμένες Πολιτείες, Αίγυπτος, Κατάρ – παραμένουν σε αδιέξοδο, ενώ Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται ότι δεν θέλουν μια συμφωνία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα δύο κύρια σημεία τριβής παραμένουν ο διάδρομος της Φιλαδέλφειας και οι λεπτομέρειες που αφορούν την απελευθέρωση Παλαιστινίων φυλακισμένων που κρατούνται στο Ισραήλ μετά τα νέα αιτήματα της Χαμάς.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο ενός διαδρόμου στα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου, κάτι στο οποίο το Κάιρο μεταξύ άλλων αντιτίθεται.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επεξεργάζονται μια νέα συμβιβαστική πρόταση “με στόχο να καλυφθούν τα εναπομείναντα κενά”, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ.

“Συνεχίζουμε να συζητάμε με τους εταίρους μας στην περιοχή, συγκεκριμένα με την Αίγυπτο και το Κατάρ, για αυτά που θα περιέχει η πρόταση“, δήλωσε. “Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι η πρόταση αυτή θα επιτρέψει στα μέρη να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία”.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img