24.4 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΕσθονός στρατηγός: Προετοιμασίες για πυραυλικές επιθέσεις μέσα στην Ρωσία

Εσθονός στρατηγός: Προετοιμασίες για πυραυλικές επιθέσεις μέσα στην Ρωσία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

ΗΠΑ: Προτρέπουν τη Χεζμπολάχ να σταματήσει τις «τρομοκρατικές» επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ

μετά τα δυο κύματα πολύνεκρων εκρήξεων τηλεπικοινωνιακών συσκευών του σιιτικού κινήματος, την ευθύνη για τις οποίες αυτό το τελευταίο επιρρίπτει στο Ισραήλ. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα « θα μπορούσε να τερματίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ και σας εγγυώμαι πως, εάν το έκανε, θα επιμέναμε στο Ισραήλ πως είναι ανάγκη να διατηρηθεί η

Αιτωλικό: Άγνωστος εκβίασε 17χρονο για να μη δημοσιοποιήσει προσωπικές του στιγμές

Θύμα εκδικητικής πορνογραφίας έπεσε ένας 17χρονος στο Αιτωλικό. Σύμφωνα με το agriniopress, ο ανήλικος φέρεται να ήρθε σε επικοινωνία με άγνωστο σ’ αυτόν άτομα μέσα από τα social media, το οποίος του απέσπασε κάποιες προσωπικές του στιγμές. Στη συνέχεια, ο δράστης εκβίασε τον 17χρονο, ζητώντας τους 250 ευρώ για να μην κοινοποίηση το υλικό στις

Μελέτη: Ανεπαρκείς οι τρέχουσες μέθοδοι δοκιμών καμπυλοβακτηριδίου για τις τροφιμογενείς ασθένειες

Τα ευρήματα νέας μελέτης δείχνουν ότι οι υπάρχουσες μέθοδοι δεν υπολογίζουν την ποικιλομορφία του βακτηρίου. Μια πρόσφατη έρευνα από το Ινστιτούτο Quadram αποκάλυψε ότι οι τρέχουσες μέθοδοι δειγματοληψίας και ανάλυσης για το καμπυλοβακτηρίδιο ενδέχεται να μην είναι επαρκείς για την ανίχνευση όλων των επιδημιολογικά σημαντικών στελεχών του βακτηρίου. Η μελέτη αυτή υπογραμμίζει τη σημασία βελτιστοποιημένων

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Πού έρχονται βροχές και καταιγίδες – Η πρόγνωση Αρνιακού και Μαρουσάκη

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τους μετεωρολόγους να ισχυρίζονται πως το φθινοπωρινό σκηνικό θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Αρχικά, η ΕΜΥ υποστηρίζει πως σήμερα και αύριο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι το κρύο. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, τις μεσημβρινές

Καιρός – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Με βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστεί και η Παρασκευή, όπως τονίζουν στην πρόγνωση του καιρού οι μετεωρολόγοι. Όπως αναφέρει μάλιστα ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, οργανωμένοι πυρήνες καταιγίδων θα μετατοπιστούν προς τα νότια τις αμέσως επόμενες ώρες και θα απασχολήσουν -κυρίως- θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις στη δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο και τα δυτικά παραθαλάσσια
spot_imgspot_img

Η Εσθονία προετοιμάζεται ολοένα και περισσότερο για έναν πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, τον οποίο θα πολεμούσε εάν ενσωματωνόταν πιο στενά στη συμμαχία. Αυτό προκύπτει από μια συνέντευξη στην Εσθονική Εθνική Εταιρεία Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης ( ERR ) από τον Εσθονό στρατηγό Vahur Karus, ο οποίος είναι επικεφαλής των συνδυασμένων στρατιωτικών επιτελείων της χώρας .

Αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα εμφανής σε δύο πτυχές.

Πρώτη πτυχή: Προηγουμένως, το καθήκον των ενόπλων δυνάμεων της Εσθονίας περιοριζόταν αποκλειστικά στο να αντέξουν για όσο το δυνατόν περισσότερο σε περίπτωση φοβερής ρωσικής εισβολής ( η εκτίμηση έκανε λόγο για 10 ημέρες). Έπειτα, στρατεύματα και στρατιωτικός εξοπλισμός από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ θα προσγειώνονταν στο εσθονικό έδαφος και θα αναλάμβαναν το υπόλοιπο. Πλέον, σύμφωνα με τον Vahur Karus, η Εσθονία μπορεί σήμερα να υπολογίζει στην άμεση συμμετοχή των συμμαχικών δυνάμεων που σταθμεύουν στην Εσθονία σε οποιεσδήποτε μάχες.

“Σήμερα η κατάσταση είναι τέτοια που όλα τα συμμαχικά στρατεύματα εδώ είναι ενσωματωμένα στον στρατιωτικό μας σχεδιασμό. Γνωρίζουμε ποιους πόρους θα συνεισφέρουν και ποια καθήκοντα θα έχουν”, τόνισε.

Από την άλλη πλευρά, όπως τονίζει, το έδαφος της Εσθονίας πρόκειται να διαδραματίσει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στα σχέδια του ΝΑΤΟ να επιτεθεί σε στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας:

«Είναι ξεκάθαρο ότι θα έπρεπε να αναλάβουμε όλα τα βάρη που οι Ιταλοί, Ισπανοί, Γερμανοί ή Γάλλοι πολιτικοί θα δυσκολευτούν να εξηγήσουν στον λαό τους. Για παράδειγμα, νεκρούς στρατιώτες. Με άλλα λόγια, η μάχη σώμα με σώμα πέφτει σε εμάς – αλλά επικεντρωνόμαστε επίσης σε αυτό για να προκαλέσουμε βαθιά πλήγματα στον εχθρό [Αυτό] μας διευκολύνει να ζητήσουμε από τους συμμάχους μας αναβαθμίσεις που απλά δεν επιτρέπει ο δικός μας προϋπολογισμός.

Δεν μπορούμε απλά να περιμένουμε να μας χτυπήσει κάποιος με μια βαριοπούλα και πρέπει να μπορούμε να είμαστε οι πρώτοι που θα κάνουμε ορισμένα πράγματα.

Τώρα έχουμε τα μέσα και την ικανότητα να λειτουργούμε πιο αποτελεσματικά – συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων βαθιά πίσω από τις γραμμές του εχθρού.

Η ικανότητά μας να χτυπάμε βαθιά πίσω από τις γραμμές του εχθρού είναι πλήρως ενσωματωμένη στον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ – και το ΝΑΤΟ μάς λέει να εξυπηρετήσουμε συγκεκριμένους στόχους, μετά από τους οποίους [οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ] έρχονται στην συνέχεια και κάνουν τα επόμενα βήματα».

Σύμφωνα με ειδικούς που σχολιάζουν τα παραπάνω λόγια, τα οποία δείνχουν προς τα που οδηγείται η κατάσταση, δεν είναι απολύτως σαφές εάν τα μέσα και οι ικανότητες περιλαμβάνουν επίσης τις εσθονικές ειδικές δυνάμεις που θα εισβάλουν στο ρωσικό έδαφος και θα χτυπήσουν “συγκεκριμένους στόχους”. Το ελαφρύ πεζικό που υποτίθεται ότι εκτελεί τέτοια καθήκοντα σήμερα απαιτεί πολύ καλή εκπαίδευση και ειδικό τεχνικό εξοπλισμό – και τα δύο είναι πολύ ακριβά.

Ωστόσο, αυτό σίγουρα περιλαμβάνει κατευθυνόμενους πυραύλους της εμβέλειας του πεδίου μάχης και πέρα ​​από οπλικά συστήματα που η Εσθονία αποκτά όλο και περισσότερο εδώ και αρκετό καιρό, είτε με αγορά είτε μέσω μεταφοράς.

Τόσο το ΝΑΤΟ, όσο και οι αρχές των χωρών της Βαλτικής έχουν αποφασίσει να οδηγήσουν την περιοχή στην απόλυτη καταστροφή!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img