24.5 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΚαταγγελίες καταναλωτών για μπλε πλαστικά κομμάτια και μελάνι σε Cordon Blue –...

Καταγγελίες καταναλωτών για μπλε πλαστικά κομμάτια και μελάνι σε Cordon Blue – Ειδοποίηση RASFF

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Εύβοια: 4 άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητο μετά από τροχαίο (φωτο)

Τροχαίο σημειώθηκε στο Βυσσί Ευβοίας, όπου τέσσερις άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητο που έπεσε σε γκρεμό. Το τροχαίο ατύχημα συνέβη το Σάββατο (21.09.2024) στο δρόμο από Ψαχνά προς Προκόπι στη θέση Βυσσί στην Εύβοια, όταν, αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρίσκονταν τέσσερις επιβάτες, βρέθηκε εκτός δρόμου.Σύμφωνα με πληροφορίες οι 4 επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά.Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές

Καιρός: «Τσιμπημένες» θερμοκρασίες την επόμενη εβδομάδα – Νέα πρόγνωση Τσατραφύλλια

Σε μια νέα ανάρτηση προχώρησε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας όπου εξήγησε πως σε καιρική ανάπαυλα βρίσκεται η Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο, η θερμοκρασία θα είναι «τσιμπημένη». Ακολουθεί η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια: «Σε καιρική ανάπαυλα η χώρα μας...Τις επόμενες ημέρες δεν προβλέπεται

meteo.gr: Σημαντικά ύψη βροχής στα ανατολικά το πρωί του Σαββάτου 21/09 – Τα 75 mm έφτασε το ύψος βροχής στη Ζαγορά Πηλίου

Σημαντικά ύψη βροχής στα ανατολικά το πρωί του Σαββάτου 21/09 – Τα 75 mm έφτασε το ύψος βροχής στη Ζαγορά Πηλίου    Σύνταξη άρθρου: Ι. Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, 09:00   Βροχές κατά τόπους έντονες σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 21/09 στα ανατολικά τμήματα, με σημαντικά

Νέο λουτρό αίματος στη Γάζα: Τουλάχιστον 19 νεκροί, μεταξύ αυτών 13 παιδιά, από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

H Πολιτική Άμυνα στη Γάζα ανακοίνωσε σήμερα πως ένας ισραηλινός βομβαρδισμός εναντίον ενός σχολείου που φιλοξενεί εκτοπισμένους στην πόλη της Γάζας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 19 ανθρώπους, με τον ισραηλινό στρατό να αναφέρει ότι στοχοθέτησε μαχητές της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, οι οποίοι κρύβονταν εκεί. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται «13 παιδιά και έξι γυναίκες»

Ουκρανός με… παντόφλα και μπλουζάκι παραδόθηκε στις ρωσικές Ε.Δ.! Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ

🇺🇦🇷🇺 Ukranian soldier dressed up in a t-shirt, flip flops, took a plastic bag and went to surrender to the Russian army! In the area of ​​Kislovka, the Russian soldiers noticed him and escorted him with a drone to safety. pic.twitter.com/6z1cc0sMCC — Lord Bebo (@MyLordBebo) September 21, 2024 freepik photo
spot_imgspot_img

Η Γαλλία ειδοποίησε το RASFF για πλαστικά κομμάτια και μελάνι σε συσκευασμένο γεμιστό κοτόπουλο.

Συναγερμός έχει σημάνει σε Γαλλία, Λουξεμβούργο και Ανδόρα για συσκευασμένο γεμιστό παναρισμένο κοτόπουλο με τυρί γνωστό ως Cordon Bleu.  Η Γαλλία μάλιστα ενημέρωσε και το Ευρωπαϊκό Σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών (RASFF) για σοβαρό κίνδυνο.

Στο προϊόν μετά από καταγγελίες καταναλωτών, εντοπίστηκαν μικρά κομμάτια από μπλε πλαστικό και μελάνι. Οι αρχές της Γαλλίας λόγω του κινδύνου τραυματισμού και ανεπιθύμητων ενεργειών μετά την κατάποση αυτού του προϊόντος, συνέστησαν σε όσους έχουν αγοράσει προϊόντα που ανήκουν στις παρτίδες που περιγράφονται παρακάτω να μην τα καταναλώσουν. Το Λουξεμβούργο στην ανακοίνωση ανάκλησης αναφέρει «Σε περίπτωση κατάποσης ξένου σώματος, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος ασφυξίας ή εσωτερικού τραυματισμού».

blank
Το Προϊόν που περιέχει πλαστικά κομμάτια.

Το  cordon blue πωλείται από τα σουπερμάρκετ E. LECLERC και τα SCAMARK  σε ολόκληρη τη Γαλλία και στο Λουξεμβούργο, από “διάφορα σημεία πώλησης”.

Πρόκειται για το Cordon bleu CÔTÉ CROC Μοντέλο Escalopes CORDONS BLEUS, με δύο τεμάχια των 200 γρ και με ημερομηνία λήξης στις 27/9/2024. Διατέθηκαν στο εμπόριο μεταξύ 3 και 16 Σεπτεμβρίου και αποτελούν μέρος της παρτίδας 29024246, με GTIN 3564700721766.

  Σκληρό πλαστικό, κομμάτια μετάλλου ή άλλα υλικά μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στην πεπτική οδό ή ακόμη και να αποτελούν κίνδυνο πνιγμού, ειδικά σε μικρά παιδιά ή ευάλωτα άτομα. Το μελάνι, από την πλευρά του, προσθέτει κίνδυνο δηλητηρίασης.

Το ξένο σώμα σε τρόφιμα είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες που οδηγούν σε ανακλήσεις καθώς πλαστικά, μεταλλικά, ή ξύλινα θραύσματα ή θραύσματα γυαλιού, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς στο στόμα και το λαιμό καθώς και εσωτερικούς τραυματισμούς ή αιμορραγία. Τα τελευταία 20 χρόνια, ξένα υλικά είναι υπεύθυνα για περίπου μία στις δέκα ανακλήσεις τροφίμων. Τα πλαστικά ξένα υλικά μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα από πολλές πηγές όπως εξοπλισμός, εργαλεία χειρός, ζώνες κατάψυξης, μεταφορείς και ορισμένα υλικά συσκευασίας.

*Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img