19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΗ Χεζμπολάχ επιχείρησε να καταστρέψει την αεροπορική βάση των 80 F-16 στο...

Η Χεζμπολάχ επιχείρησε να καταστρέψει την αεροπορική βάση των 80 F-16 στο Β.Ισραήλ – Μπαράζ ρουκετών

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Οι ΗΠΑ μετακινούν στρατιωτικές δυνάμεις στην Αλάσκα: Φοβούνται κάτι;

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Αλάσκα λόγω της αυξημένης ρωσικής και κινεζικής δραστηριότητας κοντά στις αμερικανικές ακτές , ανέφερε την Παρασκευή το Politico. Το δυτικό πρακτορείο σημείωσε ότι τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ έχουν αναδιατάξει πολλά σκάφη τους συμπεριλαμβανομένου του αντιτορπιλικού USS Sterett. Επιπλέον, οι επίγειες δυνάμεις βρίσκονται τώρα σε ένα από

Γιατί το μαλακτικό καταστρέφει τις πετσέτες

Συμβουλές για να διατηρήσετε απαλές και αφράτες τις πετσέτες σας. Με το επαναλαμβανόμενο πλύσιμο, οι πετσέτες μπορεί να χάσουν την απαλότητά τους και να γίνουν σκληρές, τόσο ώστε η υφή τους να ενοχλεί το δέρμα μας. Σύμφωνα με τους ειδικού αυτό συμβαίνει γιατί  Το απορρυπαντικό και το μαλακτικό υφασμάτων μπορούν, με την πάροδο του χρόνου

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας με λίγες βροχές σε Ιόνιο, Κρήτη και πιθανώς Εύβοια

Αίθριος με θερμοκρασίες που θα φτάσουν μέχρι και τους 28 βαθμούς θα είναι σήμερα ο καιρός στην χώρα. Στο Ιόνιο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην Κρήτη και πιθανώς τις πρωινές ώρες στην Εύβοια τοπικές βροχές. Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα

Αλλεργιογόνα φιστίκια σε ντιπ, σάλτσες, σαλάτες και σάντουιτς με μουστάρδα

Οι γονείς των παιδιών με αλλεργία στα φιστίκια θα πρέπει να ελέγχουν τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζουν Ο Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων (FSA) της Βρετανίας συμβουλεύει τα άτομα με αλλεργία στα φιστίκια να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφίμων που μπορεί να περιέχουν μουστάρδα, επειδή μπορεί να περιέχουν τον συγκεκριμένο καρπό.Τα συστατικά μουστάρδας – συμπεριλαμβανομένης της σκόνης

Ουκρανία: «Έρχεται ο τρίτος χειμώνας»: Ο ενεργειακός μπροστά στην «πιο αυστηρή δοκιμασία»

κινδυνεύει «σοβαρές διακοπές» αυτόν τον χειμώνα, προειδοποίησε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA), καλώντας τους συμμάχους του Κιέβου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας. «Το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας τα κατάφερε τους δύο τελευταίους χειμώνες… αλλά αυτός ο χειμώνας θα είναι, μακράν, η πιο αυστηρή δοκιμασία του»! Αυτό δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του
spot_imgspot_img

Τέσσερεις γύρους επιθέσεων επεφύλασσε η Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ τα ξημερώματα της Κυριακής, με κύριο στόχο μια από της κύριες βασεις της αεροπορίας.

Από τη 1 το βράδυ έως και τις 6.30 το πρωί της Κυριακής, οι σειρήνες ηχούσαν σε ολόκληρο το Βόρειο Ισραήλ, με συναγερμούς στη Χάιφα και γύρω από αυτήν, την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ, τη Ναζαρέτ, την Αφούλα και την κάτω Γαλιλαία.

Η οργάνωση του Λιβάνου επιχείρησε να «πιάσει στον ύπνο» τους Ισραηλινούς και να καταστρέψει την βάση των 80 F-16 Barak που σταθμεύουν εκεί και ουσιαστικά αυτά είναι τα αεροπορικά μέσα που χτυπούν την χώρα τους συνεχώς.

Στις 2 τα ξημερώματα, το ραδιόφωνο του στρατού ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ χτυπούσε το νότιο Λίβανο σε απάντηση.

Το ραδιόφωνο του στρατού μετέδωσε ότι η Χεζμπολάχ στόχευσε ειδικά τη βάση Ραμάτ Νταβίντ κοντά στη Χάιφα για πρώτη φορά στον πόλεμο.

Η Χεζμπολάχ το επιβεβαίωσε αυτό στο Telegram, λέγοντας ότι στόχευσε τη βάση και το αεροδρόμιο Ραμάτ Νταβίντ ως απάντηση στα πλήγματα της IAF στη Βηρυτό που σκότωσαν μερικούς από τους κορυφαίους διοικητές της.

Οι Iσραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι περίπου 40 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν συνολικά στους 4 γύρους επιθέσεων μόνο κατά της βάσης.

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές , ένας πύραυλος έπεσε στη Ναζαρέτ και ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε άλλο σημείο της πόλης. Προς το παρόν πληροφορίες υπάρχουν μόνον για τον ελαφρύ τραυματισμός ενός 60χρονου από θραύσματα στην Κάτω Γαλιλαία.

Επίσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χθες Σάββατο (21/9), παρότρυνε τους Αμερικανούς που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα όσο ακόμη έχουν την επιλογή να κλείσουν εισιτήρια σε εμπορικές πτήσεις.

Η οδηγία ήρθε ενώ συνεχίζεται η κλιμάκωση της σύγκρουσης του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img