26.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΟ γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανησυχεί ότι ο Λίβανος θα μετατραπεί σε...

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανησυχεί ότι ο Λίβανος θα μετατραπεί σε «μία άλλη Γάζα»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Δύο άτομα τραυματίστηκαν από ανατροπή οχήματος στην Αθηνών – Κορίνθου

Δύο άτομα τραυματίστηκαν από ανατροπή οχήματος που καταγράφηκε σήμερα (22/9) το απόγευμα στην Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Πάχης, στο ρεύμα εισόδου. Για λίγη ώρα προκλήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση ενώ όπως ενημερώνει η Τροχαία πλέον η ροή των οχημάτων είναι κανονική.

“Εξαιρετικά” ανήσυχη η ΕΕ από την κλιμάκωση στον Λίβανο – Υπέρ άμεσης κατάπαυσης του πυρός το Λονδίνο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «εξαιρετικά ανήσυχη» από την κλιμάκωση στον Λίβανο, μετά τις πρόσφατες πολύνεκρες επιθέσεις και απευθύνει έκκληση για μια «επείγουσα» κατάπαυση του πυρός, « Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εξαιρετικά ανήσυχη από την κλιμάκωση στον Λίβανο μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής στη Βηρυτό », υπογράμμισε ο Μπορέλ σε ένα δελτίο Τύπου, απευθύνοντας έκκληση για

Χεζμπολάχ: Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του Ιμπραχίμ Ακίλ όπου σκοτώθηκε από ισραηλινούς πυραύλους (φωτο)

Η κηδεία του νο 2 της Χεζμπολάχ, Ιμπραχίμ Ακίλ, που σκοτώθηκε μαζί με άλλους 15 διοικητές της οργάνωσης από ισραηλινούς πυραύλους πραγματοποιήθηκε με στρατιωτικές τιμές και κάτω από δρακόντεια μέτρα. Κυριολεκτικά οι δρόμοι γέμισαν με μέλη της οργάνωσης ή υποστηρικτές όπου με δάκρυα στα μάτια παρακολούθησαν την τελευτή. Η τεράστια πομπή κατέληξε στο νεκροταφείο Rawdat

Πακιστανός φωτογραφίζεται με μαχαίρια ταξιδεύει στο Πακιστάν σαν τουρίστας και επιστρέφει στην Ελλάδα του ασύλου

Η Ελλάδα δίνει άσυλο σε όλους τους μουσουλμάνους αλλοδαπούς που απλώς θελήσουν τα περάσουν τα σύνορα. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε περίγελο στον μουσουλμανικό κόσμο καθώς είναι πολύ εύκολο πλέον για κάποιον να περάσει παράνομα τα σύνορα και να βρεθεί σε καθεστώς ασύλου και με το γαλάζιο ελληνικό διαβατήριο. Το βίντεο δείχνει μια από

Απίστευτο λάθος σε μπουκάλι γάλακτος – Αναφέρει ότι δεν περιέχει λακτόζη – Άμεση Ανάκληση

Η εσφαλμένη επισήμανση των τροφίμων είναι η πιο κοινή αιτία ανάκλησης τροφίμων παγκοσμίως. Αν και μπορεί να φαίνεται ότι τα λάθη στην επισήμανση των συσκευασιών τροφίμων δεν είναι κάτι σημαντικό, μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες. Τα λάθη στη συσκευασία ενός προϊόντος μπορεί να οδηγήσουν σε αλλοίωση του, μόλυνση, πιθανές ασθένειες των καταναλωτών, ακόμη και σε
spot_imgspot_img

«Αυτό που με ανησυχεί είναι το ενδεχόμενο ο Λίβανος να μετατραπεί σε μία άλλη Γάζα», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ σε σύντομη συνέντευξή του στο CNN καθώς αρχίζει η εβδομάδα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες έκανε επίσης στη διαπίστωση ότι έναν χρόνο μετά την έναρξη των πολέμου στην Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, καμία από τις πλευρές της σύρραξης δεν θέλει «πραγματικά» μία εκεχειρία.

«Για μένα είναι σαφές ότι οι δύο πλευρές δεν ενδιαφέρονται για μία εκεχειρία. Και αυτό είναι τραγωδία διότι πρόκειται για έναν πόλεμο που πρέπει να σταματήσει», επέμεινε.

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε επίσης σήμερα το Ισραήλ ότι μία πολεμική κλιμάκωση στα σύνορα με τον Λίβανο δεν είναι προς το συμφέρον του, ενώ η Ευρωπαϊκή Ενωση, δια στόματος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, εξέφρασε εξαιρετική ανησυχία και απηύθυνε έκκληση για «εκεχειρία κατά μήκος της μπλε γραμμής» που χωρίζει από το 200 τις λιβανικές από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, «όπως και στην Γάζα» ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και την Χαμάς.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός κατάφερε κατά της Χεζμπολάχ «σειρά πληγμάτων», έπειτα από μία νύκτα σφοδρών διασυνοριακών συγκρούσεων που έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους του βορείου Ισραήλ στα καταφύγια.

Ο Ναΐμ Κάσεμ, δεύτερος στην ιεραρχία της Χεζμπολάχ, απάντησε ότι το ισλαμιστικό κίνημα εισέρχεται «σε μία νέα φάση ξεκαθαρίσματος ανοικτών λογαριασμών» στην πόλεμό του με το Ισραήλ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP / photo: eurokinissi

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img