25.6 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΓάζα: Ο Νετανιάχου εκτιμά ότι απομένουν περίπου 50 όμηροι ζωντανοί

Γάζα: Ο Νετανιάχου εκτιμά ότι απομένουν περίπου 50 όμηροι ζωντανοί

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Νέα επιδημία τροφικών δηλητηριάσεων από αυγά μολυσμένα με σαλμονέλα

Ανάκληση αυγών μολυσμένων με σαλμονέλα στο Μέιν των ΗΠΑ.    Άλλη μια επιδημία σαλμονέλας στις ΗΠΑ οδήγησε το Υπουργείο Γεωργίας, Διατήρησης και Δασών του Μέιν, να ανακαλέσει αυγά από τη φάρμα Rainbow Farm, καθώς το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της πολιτείας έχει εντοπίσει τα αυγά ως την πηγή της επιδημίας. Τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν

Καιρός: Ο υποτροπικός αεροχείμμαρος φέρνει αφρικανική ζέστη – Οι 5 περιοχές που θα έχουν καύσωνα

Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού καθώς ο υδράργυρος θα πάρει απότομα την άνοδο. Με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει πως η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς σε πέντε περιοχές ενώ ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και τους 30 στην Αττική. Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια: «Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει αφρικανική ζέστη!

Καιρός: Τι είναι ο εμποδιστής αντικυκλώνας που θα «χτυπήσει» την Ελλάδα – Πότε έρχεται και τι φέρνει

Ο Θοδωρής Κολυδάς προχώρησε σε μια νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook όπου αναφέρθηκε στην προοπτική του καιρού μέχρι και τον Οκτώβριο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, από τις αρχές του Οκτωβρίου αναπτύσσεται ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας που θα μπλοκάρει και θα αποτρέψει τα συστήματα της κεντρικής Ευρώπης να κινηθούν προς την περιοχή

Φωτιά: Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Μέσος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 2) προβλέπεται σήμερα Δευτέρα σε κάποιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Δείτε στο χάρτη τις περιοχές που αντιμετωπίζουν κίνδυνο σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου Οι πέντε κατηγορίες κινδύνου Στο χάρτη διακρίνονται

Κλιμάκωση των απειλών και των εχθροπραξιών του Ισραήλ και της Χεζμπολά του Λιβάνου, εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση

Αλλά, ώρες μετά τις παροτρύνσεις αυτές, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίς σήμερα ότι εξαπέλυσε «εκτενείς» βομβαρδισμούς σε θέσεις του προσκείμενου στο Ιράν σιιτικού κινήματος στον νότιο Λίβανο, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε χθες ανήσυχος για τον κίνδυνο ο Λίβανος να μετατραπεί σε δεύτερη Λωρίδα της Γάζας, αναφερόμενος
spot_imgspot_img

Περίπου 50 από τους 97 ομήρους οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται από παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου 2023 είναι ακόμη ζωντανοί, φέρεται να δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο κ. Νετανιάχου φέρεται να έκανε την εκτίμηση αυτή κατά τη διάρκεια συνάντησης με την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφαλείας της Κνέσετ, της ισραηλινής Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ. Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής· η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου εφόδου του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς και αυτών άλλων παλαιστινιακών κινημάτων στο νότιο Ισραήλ, 97 συνεχίζουν να βρίσκονται στα χέρια παλαιστινίων μαχητών στη Λωρίδα της Γάζας, πλην όμως 33 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Κατά τη διάρκεια κατάπαυσης του πυρός διάρκειας μιας εβδομάδας, που συμφωνήθηκε και εφαρμόστηκε στα τέλη Νοεμβρίου, παλαιστινιακά ένοπλα κινήματα άφησαν ελεύθερους 105 ομήρους, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 240 παλαιστινίων εγκλείστων σε ισραηλινά κέντρα κράτησης. Έκτοτε, οι έμμεσες διαπραγματεύσεις για νέα κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατούμενων έχουν αποδειχθεί άκαρπες.

Λιγότεροι από δέκα όμηροι έχουν απελευθερωθεί σε επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, αρκετοί άλλοι έχουν ανασυρθεί νεκροί.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Οκτωβρίου σκοτώθηκαν στην ισραηλινή πλευρά 1.205 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση βασισμένη σε επίσημα δεδομένα των ισραηλινών αρχών, που συμπεριλαμβάνει ομήρους που σκοτώθηκαν ενώ κρατούνταν.

Στις ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έκτοτε έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 41.431 Παλαιστίνιοι στον μικρό παραθαλάσσιο θύλακο υπό πολιορκία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, οι αριθμοί του οποίου θεωρούνται αξιόπιστοι από τον ΟΗΕ.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intime)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img