27.2 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΣυναγερμός στο Λίβανο: Κλειστά τα σχολεία σήμερα και αύριο στις περιοχές –...

Συναγερμός στο Λίβανο: Κλειστά τα σχολεία σήμερα και αύριο στις περιοχές – στόχος του Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Σπάνιος ρωσικός βομβαρδισμός της πόλης της Ζαπορίζια, vid

Glide bombs have struck Zaporozhye city for the first time this war indicating a new maximum range. pic.twitter.com/o0VGzHgDCR — ayden (@squatsons) September 22, 2024 freepik photo

Αργά και σταθερά πετυχαίνουν τον σκοπό τους: Στοιχεία-σοκ για τον παγκόσμιο πληθυσμό

Μία σοκαριστική έρευνα για την παγκόσμια γονιμότητα έρχεται ξανά στην επιφάνεια, τη στιγμή που εντείνονται οι φόβοι για την γήρανση του πληθυσμού σε πολλά μέρη της Γης. Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες το 1963 είχαν 5,3 παιδιά στη ζωή τους και μέχρι το 2021, αυτά είχαν μειωθεί περισσότερο από το μισό σε 2,3. Την ίδια

«Νέος γύρος» επιθέσεων του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο: 50 νεκροί και 300 τραυματίες – Νεκρός αξιωματούχος της Χεζμπολάχ

Νεκρός είναι ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, όπως μεταδίδει το Sky News Arabia, μετά ττον σημερινό (23/9) «νέο γύρο» επιθέσεων του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο. Υπάρχουν, μέχρι στιγμής, 50 νεκροί και 300 τραυματιες. Επικαλούμενο πηγές το δίκτυο αναφέρει πως ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Αλί Αμπούρια, φέρεται να σκοτώθηκε σε μία από

Νέα επιδημία τροφικών δηλητηριάσεων από αυγά μολυσμένα με σαλμονέλα

Ανάκληση αυγών μολυσμένων με σαλμονέλα στο Μέιν των ΗΠΑ.    Άλλη μια επιδημία σαλμονέλας στις ΗΠΑ οδήγησε το Υπουργείο Γεωργίας, Διατήρησης και Δασών του Μέιν, να ανακαλέσει αυγά από τη φάρμα Rainbow Farm, καθώς το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της πολιτείας έχει εντοπίσει τα αυγά ως την πηγή της επιδημίας. Τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν

Καιρός: Ο υποτροπικός αεροχείμμαρος φέρνει αφρικανική ζέστη – Οι 5 περιοχές που θα έχουν καύσωνα

Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού καθώς ο υδράργυρος θα πάρει απότομα την άνοδο. Με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει πως η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς σε πέντε περιοχές ενώ ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και τους 30 στην Αττική. Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια: «Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει αφρικανική ζέστη!
spot_imgspot_img

Ο υπουργός Παιδείας του Λιβάνου Αμπάς Χαλάμπι δήλωσε σήμερα ότι τα σχολεία στις περιοχές της χώρας που είναι στόχος ισραηλινών πληγμάτων θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο, ενώ η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τρεις θέσεις στο βόρειο Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ζήτησε «την αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων» σήμερα και αύριο Τρίτη λόγω «της στρατιωτικής κατάστασης και της κατάστασης ασφαλείας».

Η εντολή αφορά τα σχολεία που βρίσκονται στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, που είναι στόχος σφοδρών πληγμάτων από το Ισραήλ, όπως και αυτά στα νότια προάστια της Βηρυτού όπου την Παρασκευή σημειώθηκε φονική επιδρομή.

Στο μεταξύ η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τρεις στρατιωτικές θέσεις στο βόρειο Ισραήλ, αφού ο ισραηλινός στρατός έπληξε δεκάδες θέσεις της σιιτικής οργάνωσης στον νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα.

«Σε απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού εναντίον περιοχών στον νότο και την Μπεκάα», οι μαχητές της Χεζμπολάχ «βομβάρδισαν δύο ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις όπως και το συγκρότημα της στρατιωτικής βιομηχανίας Rafael», επεσήμανε η λιβανέζικη οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img