21.7 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανίαΝέο σερβικό Α/Κ οβιδοβόλο

Νέο σερβικό Α/Κ οβιδοβόλο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ερευνητές εντόπισαν σχεδόν 200 ουσίες που συνδέονται με καρκίνο του μαστού σε συσκευασίες τροφίμων!

Νέα συγκλονιστική μελέτη δείχνει ότι παρά την αυστηρή νομοθεσία, οι καταναλωτές είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στα κενά των προτύπων που ρυθμίζουν τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Αν και πολλά κράτη έχουν νομοθεσία για υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα που αποσκοπεί στην προστασία των πολιτών από επικίνδυνες χημικές ουσίες, συχνά ρυθμίζοντας συγκεκριμένα

Άγριος ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Συνέχισαν να τη χτυπούν όταν λιποθύμησε και προσπάθησαν να τη γδύσουν | OPEN TV

Αποτροπιασμό και έντονη ανησυχία προκαλεί ο άγριος ξυλοδαρμός μιας 14χρονης κοπέλας το Σάββατο το βράδυ στο κέντρο της Γλυφάδας έξω από ένα καφέ από δυο συμμαθήτριες της. Οι αρχές, που προχώρησαν σε δυο συλλήψεις ανηλίκων, ερευνούν το ενδεχόμενο συνεννόησης μέσω Facebook για να επιτεθούν στην 14χρονη η οποία είχε ξαναπέσει θύμα εκφοβισμού από συμμαθητές της.

Καιρός: Έρχεται ο αυλώνας από τον Ατλαντικό προς την Ελλάδα και θα αποκόψει μια ψυχρή λίμνη

Αποτομή και ριζική φαίνεται να είναι η αλλαγή του σκηνικού αναφορικά με τον καιρό, καθώς αναμένεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της επικράτειας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Weather Analysis», μεγαλο παιδεμα στα καιρικα μοντελα εχει φερει ο αυλωνας που θα περασει απο την γειτονια μας Κυριακη-Δευτερα, και

Πυροσβεστική: 14 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την χώρα

Από τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας (23/9), έως τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης (24/9), εκδηλώθηκαν 14 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι 12 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δύο. https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1838595598129230232 Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων

Χεζμπολάχ: Λέει ότι εκτόξευσε 90 ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής βάσης στο βόρειο Ισραήλ

«Για την υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του», μαχητές της Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν επίθεση με 90 ρουκέτες εναντίον της βάσης «Ντάντο», κοντά στο Σάφεντ του βόρειου Ισραήλ, όπου βρίσκεται το αρχηγείο της Βόρειας Διοίκησης του ισραηλινού στρατού, ανέφερε ο στρατιωτικός βραχίονας του φιλοϊρανικού κινήματος. (ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
spot_imgspot_img

Σε συνεχή προσπάθεια εκσυγχρονισμού έχει μπει η αμυντική βιομηχανία της Σερβίας. Έτσι σε συνέχεια της παρουσίασης εξελιγμένων συστημάτων συμβατικού και πυραυλικού πυροβολικού είχαμε μια νέα εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στρατιωτικού εξοπλισμού Zastava 2024, που διεξήχθηκε στην Μπατάνιτσα, κοντά στο Βελιγράδι, στις 20 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σερβικός στρατός παρουσίασε τα τελευταία του αποκτήματα. Ανάμεσα στις νέες προσθήκες βρίσκονταν το Αυτοκινούμενο Πυροβόλο/Οβιδοβόλο των 152/155 χλστ SORA-2.

Νέο σερβικό Α/Κ οβιδοβόλο

Το όχημα βασίζεται σε έναν τροχοφόρο φορέα 6X6 και είναι εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο, είτε των 152 χλστ είτε των 155 χλστ τοποθετημένο στο πίσω μέρος του οχήματος.

Sora 2 01

Είναι εμφανής η προσπάθεια της σερβικής αμυντικής βιομηχανίας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, στοχεύοντας τόσο στην κάλυψη των αμυντικών αναγκών της χώρας όσο και σε εξαγωγές. Ειδικά υπό το πρίσμα της υποβόσκουσας έντασης που επικρατεί στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων, η παρακολούθηση των εξελίξεων όσον αφορά την δυναμική της σερβικής αμυντικής βιομηχανίας και της ενίσχυσης των στρατιωτικών δυνατοτήτων των χωρών της περιοχής, συνιστά εκ των ουκ άνευ απαίτηση για κάθε παρατηρητή.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img