25.2 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΕΕ: Τροποποίηση του κανονισμού σχετικά με τον κατάλογο αλλεργιογόνων για το σινάπι...

ΕΕ: Τροποποίηση του κανονισμού σχετικά με τον κατάλογο αλλεργιογόνων για το σινάπι στα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Νετανιάχου: Προκαλούμε στη Χεζμπολάχ πλήγματα που ούτε φανταζόταν

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε σήμερα τη δέσμευσή του πως ο αγώνας εναντίον της Χεζμπολάχ του Λιβάνου θα συνεχιστεί έως ότου οι εκτοπισμένοι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. «Προκαλούμε πλήγματα στη Χεζμπολάχ που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Κάνουμε χρήση βίας και τεχνασμάτων. Μπορώ να σας υποσχεθώ ένα πράγμα:

Αργολίδα: Δεύτερη καταγγελία για επίθεση με φαλτσέτα σε σχολείο – Θύμα ένας ακόμα 12χρονος

Μία δεύτερη καταγγελία, για επίθεση με φαλτσέτα μέσα σε σχολείο της Αργολίδας, βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας. Η πρώτη καταγγελία έγινε από 12χρονο μαθητή της πρώτης Γυμνασίου.Δύο 17χρονοι τον πλησίασαν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, τον απείλησαν και στη συνέχεια του ξύρισαν το μουστάκι με φαλτσέτα και του έκλεψαν το ποσό των 2

Κάμψη Πέους: Ποια προβλήματα δημιουργεί; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Έντονες είναι οι ψυχολογικές επιπτώσεις της νόσου Peyronie τόσο στους άνδρες ασθενείς όσο και στις συντρόφους τους. Η μεγάλη κάμψη του πέους και ο πόνος που προκαλεί, οδηγούν σε σημαντικές σεξουαλικές δυσλειτουργίες, με αποτέλεσμα σχεδόν οι μισοί πάσχοντες να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις σχέσεις τους. Νοιώθουν συχνά αμηχανία και λιγότερο αρρενωποί, λόγω της παραμόρφωσης του πέους

Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις: Έγκριση προμήθειας 90 τυφεκίων ελεύθερου σκοπευτή TRG M10 SWS

Το τυφέκιο Sako TRG M10 Sniper Weapon System θα αποκτήσουν οι ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις μετά την έγκριση αγοράς 90 τυφεκίων του τύπου μαζί με μεγάλη ποσότητα ειδικών φυσιγγίων match (αγωνιστικής ποιότητας). Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η αγορά 90 τυφεκίων ελεύθερου σκοπευτή Saco TRG M 10 Sniper Weapon System για τις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις/ Δυνάμεις Ειδικών
spot_imgspot_img

Επικαιροποίηση του παραρτήματος ΙΙ του (ΕΕ) 1169/2011, σχετικά με τις ουσίες που περιέχουν σινάπι και προϊόντα με βάση το σινάπι.

Δημοσιεύτηκε σήμερα 25/9/2024 στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμός (ΕΕ) 2024/2512 που τροποποιεί το παράρτημα II του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1169/2011, σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές, όσον αφορά το βεχενικό οξύ από σπόρους σιναπιού προς χρήση στην παρασκευή ορισμένων γαλακτωματοποιητών.

Το παράρτημα II του κανονισμού (ΕΕ) 1169/2011 καταρτίζει κατάλογο ουσιών ή προϊόντων που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες σε ευπαθή άτομα και, ως εκ τούτου, οι πληροφορίες σχετικά με την παρουσία τους στα τρόφιμα πρέπει πάντα να παρέχονται στον καταναλωτή σύμφωνα με τον εν λόγω κανονισμό.

Το σινάπι είναι ένα φυτό που αποτελεί την πρώτη ύλη της μουστάρδας.  Όπως αποδείχθηκε επιστημονικά, είναι εξαιρετικά απίθανο (≤ 1% πιθανότητα), η από του στόματος κατανάλωση γαλακτωματοποιητών που παρασκευάζονται με χρήση βεχενικού οξέος από σπόρους σιναπιού (E470a, E471 και E477) να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση σε άτομα που είναι αλλεργικά στο σινάπι υπό τις προτεινόμενες συνθήκες χρήσης.

Για την αποφυγή περιττών υποχρεώσεων, όσον αφορά την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα, το σημείο 10 του παραρτήματος II του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1169/2011

«10. Σινάπι και προϊόντα με βάση το σινάπι.»

αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:

«10. Σινάπι και προϊόντα με βάση το σινάπι, εκτός από: βεχενικό οξύ με καθαρότητα τουλάχιστον 85 % που λαμβάνεται μετά από δύο στάδια απόσταξης προς χρήση για την παρασκευή των γαλακτωματοποιητών E 470a, E 471 και E 477·».

Ο καν. (ΕΕ) 2024/2512 εφαρμόζεται από την 1η Απριλίου 2025.

Τα τρόφιμα που διατίθενται νόμιμα στην αγορά ή επισημαίνονται πριν από την 1η Απριλίου 2025, τα οποία δεν συμμορφώνονται με τον παρόντα κανονισμό, μπορούν να διατίθενται στην αγορά έως ότου εξαντληθούν τα αποθέματα των εν λόγω τροφίμων.

ΕΕ: Τροποποίηση του κανονισμού σχετικά με τον κατάλογο αλλεργιογόνων για το σινάπι στα τρόφιμα Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img