23.9 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕσωτερική ασφάλειαΔώστε προσοχή στις κλειδαριές: Δέκα «έξυπνα» tips από τους κλειδαράδες για να...

Δώστε προσοχή στις κλειδαριές: Δέκα «έξυπνα» tips από τους κλειδαράδες για να μην πέσετε θύματα κλοπής

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι και ένας ενήλικος που λήστευαν παιδιά στη Χαλκίδα

Αστυνομικοί της Ασφάλειας το Σάββατο (28/9) συνέλαβαν στην περιοχή της Χαλκίδας, τρεις ανήλικους και ένα νεαρό ενήλικα, για κλοπές και ληστείες.   Ειδικότερα, οι τέσσερις συλληφθέντες, μαζί με έναν ακόμη ανήλικο και δύο ακόμη συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, αποπειράθηκαν δύο φορές να ληστέψουν ανήλικο, την πρώτη στις 20 Σεπτεμβρίου και

EFSA: Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για τα ανεκτά ανώτερα επίπεδα πρόσληψης για βιταμίνες & βασικά μέταλλα

Ανοιχτή συζήτηση για την ασφάλεια επιλεγμένων βιταμινών και βασικών ανόργανων συστατικών, με στόχο την επικαιροποίηση των υφιστάμενων ανεκτών ανώτατων επιπέδων πρόσληψης. Το 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την EFSA να επανεξετάσει τα στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια επιλεγμένων βιταμινών και βασικών ανόργανων συστατικών και να επικαιροποιήσει τα υφιστάμενα ανεκτά ανώτατα επίπεδα πρόσληψης (UL). Η

Μελανή πρόβλεψη από τα Μερομήνια: Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας για επτά ημέρες – Τι μας περιμένει

Για έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποίησε με ανάρτησή του στα social media τις ο γνωστός προγνώστης Θεοφάνης Χατζηγρίβας, τα οποία θα «χτυπήσουν» τη χώρα τις επόμενες ημέρες. Η αναλυτική ανάρτηση του Θεοφάνη Χατζηγρίβα Η ψυχρα έως κρύο που θα μας συντροφεύει τα πρωινά, και οι φυσιολογικές για την εποχή μέγιστες, συνοδεία αρκετης ηλιοφάνειας μέχρι και την

Καίγεται εργοστάσιο στον Βόλο – Μεγάλη Πυροσβεστική επιχείρηση

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε εργοστάσιο στον Βόλο. Για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο έχουν σπεύσει 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ παράλληλα συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ

Λίβανος: Νεκρός στρατιώτης από ισραηλινό πλήγμα με drone στον νότο

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο ενός στρατιώτη του σε ισραηλινό πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που είχε στόχο μοτοσικλέτα η οποία περνούσε μπροστά από σημείο ελέγχου στον νότιο Λίβανο – θάνατος μέλους των ενόπλων δυνάμεων που καταγράφεται για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κλιμάκωσης την περασμένη εβδομάδα. Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε
spot_imgspot_img

Αναμφίβολα η απόκτηση ενός νέου σπιτιού συνιστά μία από τις σημαντικότερες στιγμές στη ζωή μας.  Όμως η ασφάλεια του σπιτιού δεν είναι κάτι που πρέπει να αφήνεται στην τύχη και οι ειδικοί σε θέματα τέτοιου είδους είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε την προστασία του.

Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές ασφαλείας που προτείνουν οι κλειδαράδες σε νέους ιδιοκτήτες σπιτιών:

1. Αλλαγή των Κλειδαριών
Όταν μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι, το πρώτο  που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε τις κλειδαριές. Ακόμα και αν σας έχουν δώσει τα κλειδιά, δεν μπορείτε να είστε βέβαιοι ποιος άλλος μπορεί να έχει αντίγραφα (προηγούμενοι ιδιοκτήτες, εργολάβοι, μεσίτες).

2. Εγκατάσταση Κλειδαριών Υψηλής Ασφαλείας
Εκτός από την απλή αλλαγή κλειδαριών, οι επαγγελματίες προτείνουν να επιλέξετε κλειδαριές ασφαλείας που παρέχουν επιπλέον προστασία. Οι κλειδαριές ασφαλείας είναι ανθεκτικές στις παραβιάσεις και δεν μπορούν εύκολα να παραβιαστούν με εργαλεία όπως κατσαβίδια ή μοχλούς.

3. Ενισχύστε την Ασφάλεια της Κύριας Εισόδου
Η κύρια είσοδος είναι συνήθως το πρώτο σημείο που στοχεύουν οι διαρρήκτες. Πέρα από την αλλαγή της κλειδαριάς, συνιστάται να ενισχύσετε την πόρτα με επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Προσθέστε μεταλλικές πλάκες (strike plates) στις πόρτες για επιπλέον ανθεκτικότητα ή τοποθετήστε μπουλόνια ασφαλείας.

4. Εγκαταστήστε Σύστημα Συναγερμού ή Κάμερες Παρακολούθησης
Οι συναγερμοί που συνδέονται με την αστυνομία ή τις υπηρεσίες ασφαλείας αυξάνουν σημαντικά την προστασία. Οι κάμερες παρακολούθησης, ειδικά αν είναι ορατές, αποτελούν έναν ισχυρό παράγοντα αποτροπής για όσους σκέφτονται να εισβάλουν.

5. Εξετάστε τις Κλειδαριές Παραθύρων
Συχνά, οι κλειδαριές των παραθύρων αγνοούνται, αλλά αποτελούν σημαντικό σημείο εισόδου για τους διαρρήκτες. Οι κλειδαράδες προτείνουν να εξετάσετε όλες τις κλειδαριές παραθύρων και να εγκαταστήσετε ενισχυμένες ή ασφαλέστερες κλειδαριές, ειδικά αν τα παράθυρα είναι χαμηλά ή εύκολα προσβάσιμα.

6. Φροντίστε για τον Καλό Φωτισμό του Εξωτερικού Χώρου
Ο καλός φωτισμός γύρω από την κατοικία σας, ειδικά κοντά στις εισόδους, είναι απαραίτητος για την αποτροπή διαρρήξεων. Οι διαρρήκτες προτιμούν το σκοτάδι για να κρυφτούν. Εγκαταστήστε αισθητήρες κίνησης ή φώτα ασφαλείας που ενεργοποιούνται αυτόματα όταν ανιχνεύσουν κίνηση.

7. Προσέξτε την Αποθήκευση Εφεδρικών Κλειδιών
Αποφύγετε την κοινή πρακτική να κρύβετε τα εφεδρικά κλειδιά κάτω από το χαλάκι ή σε γλάστρες, καθώς αυτοί είναι τα πρώτα μέρη που κοιτάζουν οι διαρρήκτες.

8. Ενημερωθείτε για τις Έξυπνες Κλειδαριές
Πλέον, μπορείτε να παρακολουθείτε ποιος εισέρχεται ή εξέρχεται από το σπίτι σας και να δίνετε άδειες πρόσβασης χωρίς την ανάγκη φυσικού κλειδιού. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ενοικιαζόμενα σπίτια ή όταν θέλετε να επιτρέψετε την είσοδο σε κάποιον, ενώ δεν είστε σπίτι.

9. Μην Αμελείτε τον Κήπο και τον Περίγυρο του Σπιτιού
Φροντίστε ώστε οι θάμνοι και τα δέντρα γύρω από τα παράθυρα να μην είναι τόσο πυκνά που να παρέχουν κάλυψη για τους διαρρήκτες. Διατηρήστε τον κήπο σας φωτεινό και καθαρό, και αποφεύγετε να αφήνετε εργαλεία ή σκάλες έξω, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στο σπίτι.

10. Κάντε Έλεγχο Ασφαλείας από Κλειδαρά
Ένας επαγγελματίας κλειδαράς μπορεί να κάνει έναν ολοκληρωμένο έλεγχο ασφαλείας στην κατοικία σας. Θα εντοπίσει τα αδύναμα σημεία και θα προτείνει λύσεις, από την ενίσχυση κλειδαριών μέχρι την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img