21.2 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνEFSA: Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για τα ανεκτά ανώτερα επίπεδα πρόσληψης για βιταμίνες...

EFSA: Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για τα ανεκτά ανώτερα επίπεδα πρόσληψης για βιταμίνες & βασικά μέταλλα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ξεκίνησε η «περιορισμένης κλίμακας» χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο, vid

Ξεκίνησε και επίσημα το βράδυ της Δευτέρας η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο. Οι ισραηλινές δυνάμεις (πεζικό, οχήματα και άρματα μάχης) φέρονται ήδη να έχουν διεισδύσει σε βάθος 5 χλμ. Βρίσκονται πρόσω ολοταχώς για τη δημιουργία της προαναγγελθείσας «ζώνης ασφαλείας». Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι διεξάγει «αυτήν τη στιγμή» περιορισμένης κλίμακας χερσαίες

Μια ανάσα: ΒΙΝΤΕO δείχνει ρωσικό Su-35 να προκαλεί «ζαλάδα» σε αμερικανικό μαχητικό

Στις 23/9, αμερικανικά μαχητικά φέρονται να σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη, μεταξύ αυτών ένα Su-35, στα ανοιχτά της Αλάσκας! Όπως ανέφεραν οι Αμερικανοί: «Στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, αεροσκάφος NORAD έκανε μια ασφαλή και πειθαρχημένη αναχαίτιση ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών στην ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας ( ADIZ ) στην Αλάσκα . Η συμπεριφορά ενός ρωσικού Su-35

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού ζήτησε εκκένωση περιοχών της Βηρυτού σε απόσταση 500 μέτρων (φώτο-βίντεο)

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού Avichay Adraee με ανάρτησή του στο «X» το βράδυ της Δευτέρας (30/9), απηύθυνε προειδοποίηση εκκένωσης στους κατοίκους της Βηρυτού. Συγκεκριμένα, ζήτησε να εκκενώσουν αμέσως τα κτίρια και να παραμείνουν σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων. Η δήλωση έρχεται λίγο μετά την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού Στρατού στο νότιο Λίβανο.

Ηράκλειο: Συνελήφθη άνδρας που έκλεψε 300 ευρώ από επιχείρηση

Αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, συνέλαβαν έναν άνδρα που το πρωί της Δευτέρας μαζί με ακόμη έναν, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ από επιχείρηση. Σχηματίστηκε δικογραφία για τον έτερο ημεδαπό άνδρα που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ Συνελήφθη, σήμερα (30.09.2024) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου από αστυνομικούς

Ξύδι: Πώς επιδρά στο μεταβολισμό γλυκόζης και το σωματικό βάρος – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια νόσος της οποίας ακρογωνιαίος λίθος στην πρόληψη και αντιμετώπιση είναι η σωστή διατροφή. Εάν παραγνωρισθεί ο ρόλος της, η ρύθμιση της γλυκαιμίας με οποιοδήποτε φάρμακο καταρχάς δυσχεραίνεται και στη συνέχεια γίνεται ανέφικτη. «Η χρήση προϊόντων φυσικής προέλευσης για τη θεραπεία ασθενειών έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, παρά την έλλειψη
spot_imgspot_img

Ανοιχτή συζήτηση για την ασφάλεια επιλεγμένων βιταμινών και βασικών ανόργανων συστατικών, με στόχο την επικαιροποίηση των υφιστάμενων ανεκτών ανώτατων επιπέδων πρόσληψης.

Το 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την EFSA να επανεξετάσει τα στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια επιλεγμένων βιταμινών και βασικών ανόργανων συστατικών και να επικαιροποιήσει τα υφιστάμενα ανεκτά ανώτατα επίπεδα πρόσληψης (UL). Η εντολή αυτή έδωσε επίσης την ευκαιρία να επανεξεταστεί το επιστημονικό πλαίσιο που εφαρμόζεται για την αξιολόγηση του κινδύνου των θρεπτικών ουσιών και να εξεταστούν οι πρόσφατες μεθοδολογικές εξελίξεις. Ως αποτέλεσμα, έχουν δημοσιευθεί οκτώ επιστημονικές γνώμες (βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α συμπεριλαμβανομένου β-καροτένιου, βιταμίνη D, βιταμίνη Ε, μαγγάνιο, σίδηρος και σελήνιο) και ένα έγγραφο καθοδήγησης. Οι εκτενείς αυτές εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2024.

Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων διοργανώνει ανοιχτό σεμινάριο στις 14 Νοεμβρίου 2024, από τις 14:30 έως τις 17:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Τα αγγλικά θα είναι η γλώσσα της εκδήλωσης και δεν θα παρέχεται μετάφραση. Δεν υπάρχει χρέωση για συμμετοχή.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Στόχος του παρόντος διαδικτυακού σεμιναρίου είναι η ανταλλαγή των αποτελεσμάτων και των συμπερασμάτων της επιστημονικής ανασκόπησης που διεξήγαγε η EFSA. Η εκδήλωση θα παράσχει στα ενδιαφερόμενα μέρη πληροφορίες σχετικά με τις αρχές και τις μεθόδους που εφαρμόστηκαν για τις αξιολογήσεις και θα συνοψίσει τα συμπεράσματα που συνήχθησαν για καθένα από τα μικροθρεπτικά συστατικά που αξιολογήθηκαν πρόσφατα.

Ο καθορισμός μέγιστων επιτρεπόμενων ορίων (MLP) για βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που μπορούν να προστεθούν σε τρόφιμα ή συμπληρώματα διατροφής δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της EFSA και δεν θα εξεταστεί στο παρόν διαδικτυακό σεμινάριο.

Σχετικές ερωτήσεις και αιτήματα παροχής διευκρινίσεων μπορούν να υποβάλλονται μέσω του εντύπου εγγραφής έως τις 4 Νοεμβρίου 2024.

Ποιος πρέπει να παρευρεθεί;

Κάθε άτομο ή οργανισμός που ενδιαφέρεται για την επιστημονική αξιολόγηση της ασφάλειας των βιταμινών και των βασικών μετάλλων. Το περιεχόμενο του διαδικτυακού σεμιναρίου θα είναι σημαντικό για ένα ευρύ κοινό, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας τροφίμων, της ερευνητικής κοινότητας στον τομέα της διατροφής, των εθνικών αρχών και άλλων επιστημονικών φορέων αξιολόγησης κινδύνου.

Ηλεκτρονική εγγραφή

Το έντυπο εγγραφής μπορεί να βρεθεί σε αυτόν τον σύνδεσμο. Επισημαίνεται ότι η εγγραφή μπορεί να κλείσει μόλις επιτευχθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ή, το αργότερο, έως τις 11 Νοεμβρίου 2024 στις 12.00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να υποβάλουν ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου μπορούν να το πράξουν χρησιμοποιώντας ειδικό πεδίο στο έντυπο εγγραφής έως τις 4 Νοεμβρίου στις 12.00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Μετά το κλείσιμο της εγγραφής, οι πιθανοί συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εάν έχουν επιλεγεί για συμμετοχή. Ο σύνδεσμος για σύνδεση θα αποσταλεί στους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img