20.6 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός- Μαρουσάκης: Έρχεται οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας - Μεγάλοι όγκοι νερού θα φέρουν...

Καιρός- Μαρουσάκης: Έρχεται οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας – Μεγάλοι όγκοι νερού θα φέρουν προβλήματα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Αλεξανδρούπολη: «Μαμά, άμα σου πω θα με αγαπάς;» – Συγκλονίζει η μητέρα του πεντάχρονου αγοριού που έπεσε θύμα βιασμού 

Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας του 5χρονου που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συνομήλικους σε νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης. Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του ανήλικου περιγράφει την στιγμή που της εξομολογήθηκε στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και δηλώνει πως θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Υποστηρίζει πως δεν ευθύνονται τα παιδιά για ό,τι συνέβη και επιρρίπτει

Οι ισραηλινές δυνάμεις έπεσαν σε ενέδρα της Χεζμπολάχ 

Οι ισραηλινές δυνάμεις φέρεται πως έπεσαν σε ενέδρα της Χεζμπολάχ.  BREAKING: ISRAELI FORCES AMBUSHED BY HEZBOLLAH AGAIN RIGHT NOW“An Israeli force infiltrating from the Al-Malikiyah site fell into a resistance ambush on the outskirts of the town of Aitaroun moments ago”Source: Al-Manar— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman) October 2, 2024 Πιο συγκεκριμένα φέρεται πως διείσδυσαν από την

«Φωτιά« στην Μ. Ανατολή: Επίθεση του Ισραήλ στην Δαμασκό, ταυτόχρονα χτυπήματα στον Λίβανο! vid

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό την Τετάρτη, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή. Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή είχε στόχο ένα κτίριο κατοικιών στο προάστιο Mezzah στη δυτική Δαμασκό, είπε η πηγή και το πιο πιθανό είναι να είχε ως στόχο

Συρία: Τρεις νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στην Δαμασκό

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, στόχος ήταν ένα διαμέρισμα, σε μια πολυκατοικία της συνοικίας αυτής, όπου σύχναζαν ηγετικά στελέχη της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ και των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. Οι δύο από τους τρεις νεκρούς δεν είναι Σύροι πολίτες. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Μια στρατιωτική συριακή πηγή, την οποία επικαλείται το επίσημο πρακτορείο της

Σε ετοιμότητα το Ιράν: Έχει προετοιμάσει εκατοντάδες πυραύλους που μπορεί να χρησιμοποιήσει σε περίπτωση ισραηλινού ή αμερικανικού χτυπήματος

Το Ιράν φαίνεται πως προετοιμάσει εκατοντάδες πυραύλους που μπορεί να χρησιμοποιήσει σε περίπτωση ισραηλινού ή αμερικανικού πλήγματος. Iran has prepared hundreds of missiles that it can use in the event of an Israeli or American strike, the New York Times reported pic.twitter.com/fl3x7pBNsP — S p r i n t e r (@SprinterFamily) October 2, 2024
spot_imgspot_img

Η καλοκαιρία και οι υψηλές για το φθινόπωρο θερμοκρασίες έρχονται σιγά σιγά στο τέλος τους με ένα οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας να διαδέχεται την έως τώρα ηλιοφάνεια.

Μάλιστα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε πως το κύμα κακοκαιρίας τοπικά θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις που θα φέρουν μεγάλους όγκους νερού, οι οποίοι με τη σειρά τους ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, έρχεται οργανωμένη κακοκαιρία από την Ιταλία, με πολλή βροχή, αρχικά στη βορειοδυτική Ελλάδα ενώ όσο περνάνε οι ώρες θα επεκταθεί στον δυτικό κορμό της χώρας.

«Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας που μας προβληματίζει γιατί θα εμφανίσει μια αργή μετατόπιση. Υπάρχει ένας αντικυκλώνας βόρεια – βορειοανατολικά αυτής της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα αυτή να αλληλεπιδράσει για πολλές ώρες με θαλάσσιες εκτάσεις προς την περιοχή του Ιονίου» ανέφερε.

Εξηγώντας τον προβληματισμό του για τη δυτική Ελλάδα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρει ότι εκεί το σύστημα «θα δείξει περισσότερη εμμονή» με μεγάλο όγκο βροχής. «Δεν αποκλείεται Πέμπτη – Κυριακή να δούμε συνολικό όγκο νερού πάνω από τους 150 τόνους νερού το στρέμμα», με βροχές που θα διαρκούν πολλές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03-10-2024

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 30 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024

Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, από τις απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05-10-2024

Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και το βράδυ στα βορειοανατολικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 06-10-2024

Στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα στα νότια και το Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img