19.8 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΣε ετοιμότητα το Ιράν: Έχει προετοιμάσει εκατοντάδες πυραύλους που μπορεί να χρησιμοποιήσει...

Σε ετοιμότητα το Ιράν: Έχει προετοιμάσει εκατοντάδες πυραύλους που μπορεί να χρησιμοποιήσει σε περίπτωση ισραηλινού ή αμερικανικού χτυπήματος

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Φωτιά στα Καλάβρυτα – Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στα Καλάβρυτα το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατανίτσα και για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν 42 Πυροσβέστες με 2 ομάδες Πεζοπόρων της 6ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. #Πυρκαγιά σε δασική έκταση

Η ρωσική αεράμυνα εξουδετερώνει ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω στο Μπέλγκοροντ

Τα στρατεύματα του Κιέβου επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αντικειμένων στη Ρωσία το βράδυ της Τετάρτης, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram. Λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκαν drones. Οι αρχές στη Μόσχα ανακοίνωσαν επίσης ότι συνολικά έξι ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ. photo EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY

Ελλάδα: Σε καταγγελία καταναλωτή οφείλεται η ανάκληση παιδικών ποτηριών από τον ΕΦΕΤ – Ειδοποίηση RASFF

Πίστωση εικόνας shutterstock H Ελλάδα ενημέρωσε το RASFF για κίνδυνο από τα παιδικά ποτήρια. Σήμερα οι Ελληνικές Αρχές, ενημέρωσαν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) για επικίνδυνα παιδικά ποτήρια προέλευσης Κίνας. Όπως αποκαλύφθηκε στην ευρωπαϊκή ειδοποίηση, (πληροφορία που δεν αναφέρθηκε στην ανάκληση του ΕΦΕΤ) η «μετανάστευση χρωμάτων από κύπελλα μπαμπού από την

Πυροσβεστική: 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Σε 40 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 37 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στην περιοχή των Αχαρνών
spot_imgspot_img

Το Ιράν φαίνεται πως προετοιμάσει εκατοντάδες πυραύλους που μπορεί να χρησιμοποιήσει σε περίπτωση ισραηλινού ή αμερικανικού πλήγματος.

Ιράν: «Σε περίπτωση αντιποίνων από το Ισραήλ θα ακολουθήσει ισχυρότερη απάντηση»

Ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν ισχυρίζεται ότι η χώρα του «δεν επιδιώκει πόλεμο» αλλά υπόσχεται πως σε περίπτωση αντιποίνων από το Ισραήλ για τη χθεσινή πυραυλική επίθεση, θα ακολουθήσει «ισχυρότερη απάντηση».

Εάν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα, «θα έχουμε μια ισχυρότερη απάντηση», είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον εμίρη του Κατάρ, τον σεΐχη Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι, στη Ντόχα.

Το Ιράν «δεν επιδιώκει πόλεμο», διαβεβαίωσε ο Πεζεσκιάν και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «μας αναγκάζει να αντιδράσουμε».

Ο πρόεδρος του Ιράν ταξίδεψε στο Κατάρ την επομένη της πυραυλικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ. Σύμφωνα με την Τεχεράνη, το 90% των ιρανικών πυραύλων έπληξε τους στόχους.

Μεγάλος αριθμός πυραύλων αναχαιτίστηκε, ανέφεραν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), επισημαίνοντας ότι ορισμένοι πύραυλοι έπεσαν σε αεροπορικές βάσεις, χωρίς όμως να προκληθούν σημαντικές ζημιές.

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν σε άλλες περιοχές κατά την πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, τη δεύτερη από τον περασμένο Απρίλιο.

«Ο κακόβουλος στόχος του σιωνιστικού καθεστώτος είναι να σπείρει την ανασφάλεια και να εξαπλώσει την κρίση στην (ευρύτερη) περιοχή», κατήγγειλε ο πρόεδρος του Ιράν, προτρέποντας Αμερικανούς και Ευρωπαίους να πιέσουν το Ισραήλ «να σταματήσει την αιματοχυσία».

Με τις επιθέσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, το Ισραήλ εξωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου», προειδοποίησε ο εμίρης του Κατάρ.

Κατήγγειλε επίσης τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, διαβεβαιώνοντας ότι η Ντόχα θα συνεχίσει τις μεσολαβητικές της προσπάθειες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στον πόλεμο που πυροδότησε η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img